Борисов за ваксините: Предлагат ви кафе на 4 лв. и за 15 лв., кое избирате?

"Поръчахме от "АстраЗенека", защото първи започнаха изпитанията"
13 мар 2021 10:20,
763
Борисов за ваксините: Предлагат ви кафе на 4 лв. и за 15 лв., кое избирате?
Снимка: БГНЕС

Поръчахме от "АстраЗенека", защото първи започнаха изпитанията. Това заяви от Кюстендил премиерът Бойко Борисов.

Той бе там заедно със зам.-министъра на благоустройството и регионалната политика Николай Нанков, шефа на Българската агенция на заведенията Ричард Алибегов и здравния министър проф. Костадин Ангелов, съобщава "24 часа".

"Имаме уверения, че до сряда ще минат всички тестове. До тогава не плащаме", каза той.

Още по темата

"Разликата в цените не е малка. Ако едната е няколко единици долара, другата е 10-15 отгоре. Търговската война между фирмите е като в заведенията. Ако едното работи за 4 лева, а другото за 15 при същите условия, къде ще си изпиеш кафето", запита Борисов.

"Не че ние не сме достатъчно близки и с Китай, и с Русия, но в ЕС могат да се поставят само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата", каза още той.

"България винаги е водила много мирна политика, но на територията на ЕС могат да се поставят ваксини, одобрени само от ЕАЛ. Затова в Чехия парламентът на разреши, в Словакия министърът на здравеопазването си подаде оставката заради руската и китайската ваксина. Ние винаги сме били дисциплинирани членове на ЕС и спазваме правилата", допълни той.

Министър-председателят обеща веднага когато руската ваксина бъде одобрена за ползване в ЕС, България да поръча и от нея.

"Ако руската ваксина, която си е дала документите в ЕАЛ, бъде одобрена, след това Комисията отиде и провери как се произвежда и ни разрешат и нея, ще вземем и от нея и ще предоставим, на който желае, да си я направи. Китайската все още не е подала документи в ЕАЛ. Това е много регулиран пазар на лекарствата. Смея да кажа, че компромиси в Европа с това не се допускат", допълни премиерът.

"Така че тези апели защо Борисов не се обади на Си Дзинпин, на Ли Къцян или на Путин? Мога да се обадя, но това няма да може да влезе в нашата мрежа, защото не е разрешено от ЕАЛ и съответно от българската. Стане ли разрешено, веднага ще предоставим на българите да избират", посочи Бойко Борисов.

Той призова да се спазват противоепидемичните мерки и подчерта, че правителството никога не е имало за цел са ощетява бизнеса и да го противопоставя на други сектори.

"Чисто психологически да дойдеш да пиеш едно кафе и да си отидеш е добре за народа", отбеляза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


763
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
554
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишки,какво сте тръгнали да иронизирате Борисов ?Нали сте същите в миниятюр !Вие какво искате ? Икономика и стандарт като в Германия?Няма да стане !Когато германците изтрадваха икономиката си,вие спахте по заводите,които работеха на загуба ,но пък ви пращаха на почивка за 10 дена ,за да мълчите и да сте доволни.Както вие,простаци,вечно търсите червения етикет в Лидъл,така и държавата,която сте създали ще търси същия етикет при ваксините !Не ви е виновен Борисов-65% функционално неграмотници
553
4
 
2
 
! Отговори
УРА преди 3 години
Да ви кажа Новина в Аванс от Понеделник - Олиото става 5 лева за литър в Магазините , Киселото Мляко по 2 лева , Прясното Мляко по 3 лева .
552
4
 
4
 
! Отговори
Хе хе преди 3 години
До Анонимен Предлагат ти Еленски бут -35 лв .килограм или Хамон -135 лв. КОЙ? Пресният Еленски ,български вкус или Хамона ,твърд като паркет ,вонящ на гранясало и кисел на вкус ? Избирай !
551
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛЕГНУВАЙТЕ
550
5
 
2
 
! Отговори
До мутро0000 преди 3 години
По -полека ,гном !Да не ти сваля пулса !
549
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не ти падне ченето внимавай !
548
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
547
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак наскачали като подивели форумните капацитети !!Какво не ви е ясно бе,плондери ?!Какво искате бе ?!Неграмотни ли сте ?Не може ли да четете ?Как да ви се обясни по-просто и ясно ?Абсолютно адекватни и точни действия на Борисов !Евала,Бойкич,за прозрачността и обясненията,затова ще гласувам за теб отново !
546
3
 
5
 
! Отговори
инспектор Дюдю преди 3 години
Този ми е лесен случай ,по следите на чекмеджетата , ще стигна до гардероби , контеинери и още други, явни и не толкова явни места , още 20 дни ще има новини от мен
545
6
 
12
 
! Отговори
Мутр000000000 преди 3 години
Мутр0 ,предлагат ти костюм от 200лв и от 4000лв, ти с какъв си се барнал?Предлагат ти лек автомобил за 18000лв и такъв за 300000лв, ти в какъв се возиш?Предлагат ти ковчег 2 на 0.80 и урничка 300мл. Все ми е тая какво ще избереш, стига да се побереш!
544
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно управлението на държава и кафеджийството са различни неща.
543
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че ние не сме достатъчно близки и с Китай, и с Русия, но в ЕС могат да се поставят само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарстватаА какво правят Унгария, Чехия, Австрия, Сърбия и.т.н.? Руска, китайска и пр.ваксина! Ама там няма комисион!
542
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради това фиаско на Астразенека вече хептен никой няма доверие на ваксините. Честито.
541
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е пич!
540
3
 
6
 
! Отговори
se преди 3 години
Туриста не знае а само командва и се обеснява като ученичка...
539
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ ПУБЛИЧНО НАРЕЧЕ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ЛОШ МАТЕРИАЛ!!И СИ ИЗПЪЛНЯВА КАЗАНОТО КАТО МУ ДАВА ТОЧНО ТОВА КОЕТО МУ ПРИЛЯГА!! НАЙ-НЕКАЧЕСТВЕНОТО :DНАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО ЩОМ ТОЗИ БЕШЕ ПРЕИЗБРАН!
538
1
 
4
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Ашколсун, машалла, конгрешулейшън.
537
8
 
3
 
! Отговори
добре казано преди 3 години
борисов доста добре обяснава на хората, ясно и точно. това е голям плюс за един политик.
536
2
 
16
 
! Отговори
К.Николова преди 3 години
Много е грозно така да се разсъждава.Става въпрос за здравето и сигурността на народа ти.- Тази ваксина е комроментирана в целия ЕС. Води до тежки и непредсказуеми алергични реакции, каквато е и тази на жената от Плровдив. Бог да я прости! Отишла здрава на преглед, направили и всички изследвания и я ваксинирали. 12 часа след това умира с оттекъл бял дроб!!! Какво е това , освен алергична реакция от ваксината. За съжаление с летален изход!Това е геноцид.
535
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Поръчахме от "АстраЗенека", защото първи започнаха изпитанията" , Щях да му вярвам ако го беше казал когато ги поръчваха а не чак след като почнаха хората да измират от ваксината която той договори.