Борисов за ваксините: Предлагат ви кафе на 4 лв. и за 15 лв., кое избирате?

"Поръчахме от "АстраЗенека", защото първи започнаха изпитанията"
13 мар 2021 10:20,
763
Борисов за ваксините: Предлагат ви кафе на 4 лв. и за 15 лв., кое избирате?
Снимка: БГНЕС

Поръчахме от "АстраЗенека", защото първи започнаха изпитанията. Това заяви от Кюстендил премиерът Бойко Борисов.

Той бе там заедно със зам.-министъра на благоустройството и регионалната политика Николай Нанков, шефа на Българската агенция на заведенията Ричард Алибегов и здравния министър проф. Костадин Ангелов, съобщава "24 часа".

"Имаме уверения, че до сряда ще минат всички тестове. До тогава не плащаме", каза той.

Още по темата

"Разликата в цените не е малка. Ако едната е няколко единици долара, другата е 10-15 отгоре. Търговската война между фирмите е като в заведенията. Ако едното работи за 4 лева, а другото за 15 при същите условия, къде ще си изпиеш кафето", запита Борисов.

"Не че ние не сме достатъчно близки и с Китай, и с Русия, но в ЕС могат да се поставят само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата", каза още той.

"България винаги е водила много мирна политика, но на територията на ЕС могат да се поставят ваксини, одобрени само от ЕАЛ. Затова в Чехия парламентът на разреши, в Словакия министърът на здравеопазването си подаде оставката заради руската и китайската ваксина. Ние винаги сме били дисциплинирани членове на ЕС и спазваме правилата", допълни той.

Министър-председателят обеща веднага когато руската ваксина бъде одобрена за ползване в ЕС, България да поръча и от нея.

"Ако руската ваксина, която си е дала документите в ЕАЛ, бъде одобрена, след това Комисията отиде и провери как се произвежда и ни разрешат и нея, ще вземем и от нея и ще предоставим, на който желае, да си я направи. Китайската все още не е подала документи в ЕАЛ. Това е много регулиран пазар на лекарствата. Смея да кажа, че компромиси в Европа с това не се допускат", допълни премиерът.

"Така че тези апели защо Борисов не се обади на Си Дзинпин, на Ли Къцян или на Путин? Мога да се обадя, но това няма да може да влезе в нашата мрежа, защото не е разрешено от ЕАЛ и съответно от българската. Стане ли разрешено, веднага ще предоставим на българите да избират", посочи Бойко Борисов.

Той призова да се спазват противоепидемичните мерки и подчерта, че правителството никога не е имало за цел са ощетява бизнеса и да го противопоставя на други сектори.

"Чисто психологически да дойдеш да пиеш едно кафе и да си отидеш е добре за народа", отбеляза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


763
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
614
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 642Явно държавата плаща за наша сметка и ако се задълбаем в барманската психика, разбира се, че това което предложи, ще зависи от гостите, които ще почерпи...Не е прав Бойко да прави такива паралели - българинът не заслужава по-ефтиното, особено когато нещата опират до здравето! Въпросът е, че не знаеш кое е по-доброто и не можеш да съдиш по цената за стойността в подобни случаи - тук цената не съответства на стойността, а на политиката на производителя, неговия имидж, самочувствие
613
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако и двете ги дават за без пари естествено е всеки да избере скъпото
612
0
 
2
 
! Отговори
Шафиора на жипката преди 3 години
Ще поръча ваксина от която има най много за гепачки ??Какво му пука на ЧОБАНИНА за Българите.Премиер с такъв IQ-7 тест за интелигентност с 8 клас и примитивно поведение и речник на бавно развиващ не може да се очаква повече от това природно недоразумение.
611
0
 
2
 
! Отговори
един съвет към млади преди 3 години
Млади българи. Просто влезте в нета И ЧЕТЕТЕ,ЧЕТЕТЕ И ПАК ЧЕТЕТЕ за този другар след 1989 г! ТАМ ВСИЧКО ПИШЕ ЗА НЕГО! И Не аз съм го писал! Съчувствам ви,че не помните "неговото " и наше време! Това е човек страдащ от мания за величие! Живков беше тарикат ! Но родолюбец! А тоя се радва на всеки ден "още" власт! Четете и решете дали да гласувате за "някого" просто защото НЕГО ПОМНИТЕ САМО! ГЕРБ "печелеша" до сега,просто защото хората НЕ ГЛАСУВАХА! Гласуваше само администрация,полиция и пожарна!
610
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХариТи или си участник в неумелата постановка с чекмеджета, или си кръгъл ***! Но мнозинството не сме и знаем как да си ползваме сивото вещество. Зорът е за пустите милиарди, които се очакват и то как да наюпълните пресъхналите си гърла. Защото ако пак е ГЕРБ с тези пари ще се строят магистрали, болници, училища и градини. Там ви стяга чепика! А, който знае как и колко е откраднал Борисов - вот тебя, излез по БНТ и публично го обвини. А, така и баба знае да бае! Става прокурорско нали! Ех
609
0
 
2
 
! Отговори
гладни и кръвожадни преди 3 години
До Анонимен 637Хора, отваряйте си очите, опитват се да набутат в парламента мутресата Мая Костинбродска, мутрата Череп и още колко, които Борисов прегази като валяк. Затова не могат да му простят и дават мило и драго да издрапат някое и друго местенце за имунитет от Гешев. Качват се на плещите на Йоло Денев и другите пародии. Боже, пази България от тези недоразумения! Те мечтаят да убиват, пазете се от тази ***! Хора, бдете! Решението е Герб и ВМРО! Всичко останало е борба за кокала.
608
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, черпя те едно кафе от 15 лв., ларж съм, може и за 150 лв. кафе да те почерпя. Нямаш яд, каквото кажеш и където кажеш. Към кафето ми се иска да добавя малко цианкалий, не ми благодари предварително, това ще го направи българският народ след това. Хора, идат избори, отваряйте си очите, че пак ще ни дават като досега, да пием само утайката от кафето.
607
0
 
9
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Кафе не пия. За 15 лева избирам пържола с картофи и салата. Откъде да знам може да умра като се задавя с десерт дето нямам пари да си купя. Неведими са пътищата божи.
606
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе дежурни психиятри има ли ? ГЕРБ вкарвайте го по спещност
605
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато си първосигнален - всичко ти е първосигнално ! За мисъл (освен за крадене ) и дума да не става !
604
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дааа, така ще избираш колко да лежиш.Но не 4г. а най вероятно 14г.
603
4
 
13
 
! Отговори
Тю флек смачкан преди 3 години
Я шопара да каже ако има лекарство едното за 4 другото за 15, ама туй от 15 е с доказана ефективност кое ще избере? И как изобщо сравнява лекарства с кафета. *** си като гаражна мутра ве.
602
5
 
11
 
! Отговори
БОКОЛЪЖЕЦ И НЕГОДНИК преди 3 години
ПАК ЛЪЖЕ! НА Е В А МАЙДЕЛ, ДЕПУТАТ НА ГЕРБ В ЕВРО ПАРЛАМЕНТА, МАЙКА И ПЕЧЕЛИ МИЛИОНИ ОТ АСТРА ЗЕНЕКА И ДЕБЕЛО СЕ ОТЧИТА ЛИЧНО НА МУТРАТА. ТАКА ЧЕ, ЗАТОВА Е ИЗБРАЛ АСТРА!!! А БОКО СЕ РАЗПЛАЩА С АСТРА ЗЕНЕКА С НАШИТЕ ПАРИ И ГРАБИ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! ОТВСЯКЪДЕ!!!
601
3
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Е в а Майдел-майката на Е в а-Астра Зенека-ще ни ваксинират само с тая ваксина докрай-кой оцелял ,оцелял,кой не-това е положението.
600
2
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Моят избор е лесен. Аз плащам макс здравни осигуровки и избирам кафето от 15 кинта. Твоите служители (бюджетари,лекари,полицаи,учители и т.н.) на които внасяш НУЛА лева в НЗОК да пият евтиното кафенце. Нали не плащате и без това осигуровки ?
599
3
 
8
 
! Отговори
стига бакалия преди 3 години
Борисов, стига бакалски сметки.Не смееш да кажеш че ваксината на Астра Зенека е по опасна от РНК ваксиините.Това е.Така е защото сме купили наймного от нея.
598
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Борисов,примера с кафето е неудачен!За здравето и живота се избира не най-евтиното,а най-качественото.Дори хора без здравна култура знаят това.Ако българинът купува евтино е защото е докаран до мизерия.
597
4
 
8
 
! Отговори
Do658 преди 3 години
И Спутник 5 и Астра Зенека са векторни ваксини,но имат различни по вид добавки.Пример едно и също лекарство от различни фирми с различни добавки .Едното го понасяш,другото ти прави алергична реакцияНие също знаем чужди езици,гледаме чужди телевизии.АСТРАТА НЕ Е ДОБРА ВАКСИНА ОСОБЕНО ЗА ХОРА С ТАЗШИРЕНИ ВЕНИ.
596
11
 
4
 
! Отговори
ДНД преди 3 години
Русия няма мощности за производство . Очаква се да започне производство в Южна Корея . До края на годината там ще произведат 500 млн ваксини . Имайте в предвид , че руската ваксина и тази на Оксфорд са еднакви . И като чета руските сайтове отрицателните ефекти са еднакви .28713
595
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак лъже бе, тоя дядка няма срам! Унгария, Чехия и др. не са ли в ес?