Брънзалов към хората с ваксина "Астра Зенека": Бъдете спокойни!

Според него не трябва да се остава само с една доза от ваксината
Обновена: 13 мар 2021 09:24 | 13 мар 2021 09:23,
141
Брънзалов към хората с ваксина "Астра Зенека": Бъдете спокойни!
Снимка: Кадър Нова тв

Аз съм убеден, че няма да се намери причинно-следствена връзка между смъртта на жената от Пловдивско и поставянето на ваксината. Ако бях нейния личен лекар, след преглед, също бих поставил ваксина. Това заяви пред Нова тв заместник-председателят на Българския лекарски съюз и член на Националния оперативен щаб д-р Николай Брънзалов.

Той посочи, че медицината не е астрономия и не може да се изчислява на 100% и да се дават гаранции на 100% при кого какво ще се случи.

"От 33 години ваксинирам хора. Като общопрактикуващ лекар, в нашето съсловие годишно поставяме около 1 млн. ваксини. От вчера си задавам въпроса кое вещество може да предизвика такава изява. Нямам отговор. Клиниката, която споменават, е типична за съвсем друг тип заболявания, а не за постваксинална реакция", добави Брънзалов.

Зам.-председателят на БЛС призова хората с поставена доза от ваксината на AstraZeneca са бъдат спокойни и да поддържат връзка с личните си лекари и поставилите ваксината.

"Огромен е броят на пациентите, получили тази ваксина. Не само в България, а в световен мащаб. Говорим за милиони хора. Тези случаи, които се съобщават като странични явления, са изключително малко. Не мисля, че са свързани с веществото, което се поставя - въпросната ваксина", убеден е д-р Брънзалов.

Медикът каза, че не е препоръчително хората с първа доза от Оксфордската ваксина да получат втората си от друг препарат.

"Не мисля, че е редно да остава само една игла. Технологично така е поставено, че трябва да има и бустерна доза", обясни още членът на Националния оперативен щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
10
 
! Отговори
... преди 3 години
Джипито каза да се ваксинирам,а Пешо ме посъветва да не се ваксинирам.Доктора разбира само от медицина,щото само това е учил,а Пешо разбира от всичко:и от автомобили,и от футбол,и от политика,и от ваксини...А бе от всичко,нищо че е с третокласно.Та на кого да вярвам?
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най умното което могат да направят ваксинираните е да откажат втората доза. Или пък вече не пациента да подписва инф. съгласие, а държавата да прави застраховка живот за нейна сметка.
41
7
 
9
 
! Отговори
Ваксиниран Ковидиот преди 3 години
Сам с първа доза АЗ. Да видим какво ще измислят за втората.Но тая ваксина направо ме трупяса, температура, умора, болки в мускулите, да не говорим около ваксината, увеличени лимфни възли....И това вече втори ден, макар че днес е вече малко отшумява.....Няма да се мре, но реакцията е силна .... и много дразнеща....Добре че не беше руската ваксина, тя е направо за животни с конска доза аденовирус. Просто братушките са по количеството. След нея сигурно няма да може да се стане една седмица.....
40
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брънзалов към хората с ваксина "Астра Зенека": Бъдете спокойни! Един път се умира и то бързо , нищо няма да усетите.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40А ти на кого служиш?
38
1
 
14
 
! Отговори
Ммм, дааа преди 3 години
Този е първият изпратен да агитира. До довечера, утре, в понеделник, когато им дадат "старт", ще излязат всички да "успокояват" хората колко е безвредна ваксината. Мога поименно да изброя кой ще се поти пред медиите да замазва.
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора,световни величия в производството на ваксини заявиха,че за откриването и разрешаването за употреба на една ваксина са нужни 4-5 години на изследване,проби,ефект,защо се заблуждавате като някои казват,че са се"боцнали"и нищо им няма,ами последствията могат да ги застигнат след 4-5 месеца и тогава дали ще влезнат тук да декларират,че си "отиват",а и не всеки организъм реагира по един и същ начин!Ако тази ваксина е добра няма да я спрат западняците,защото там се грижат отговорно за хората си !
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казано с други думи:- Няма страшно, смъртта е неизбежна. Толупът ни успокои, че дали от ваксината или от старост, ще се мре, важното е да продължава ваксинацията. Гъ.зо.лизн.иците служат на други интереси, но е и на интересите на народа си, просто станали продажници.
35
0
 
19
 
! Отговори
Дядо Белобради преди 3 години
То и при ЧЕРНОБИЛ БЯХМЕ СПОКОЙНИ..
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтипосаха поредният *** да прикрива джипа.Отнякъде текат пари,но никой не казва откъде.Разпределителят е ясен
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно. Тромби има за всички. Не се блъскайте.
32
1
 
19
 
! Отговори
Косача преди 3 години
Не бих повярвал на човек с такова лице. Имам очи за да виждам.
31
2
 
19
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Този д-р Брънзалов дали е ваксиниран? Защото над 75% от лекарите не са ваксинирани. Да не би да знаят нещо, което ние не знаем?
30
1
 
17
 
! Отговори
Ясновидец е, ясно преди 3 години
И от къде е толкова сигурен доктора? На врачка ли ходи или звездите му го прошепнаха? Тази сигурност, която го е обзела, явно се дължи на нещо друго!
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокоен съм. Нямам никакво намерение да се ваксинирам.
28
3
 
4
 
! Отговори
Мехмед паша преди 3 години
Не мога да ви разбера българите . Веднъж настоявате ,че сте били под робство и са ви клали а като ви кажат - бяхте роби и ви клаха , се обиждате
27
2
 
5
 
! Отговори
зенеков преди 3 години
Бъдете спокойни.Най-много да ви хване тромбизата.
26
1
 
16
 
! Отговори
1-n преди 3 години
***, а ти с какво се ваксинира? С какво се ваксинира твоето семейство?Не ми отговаряй, наясно съм...Писна ми от демагози
25
8
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
С такова стадно оглупяване трудно ще постигнем стаден имунитет...
24
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Бъдете спокойни. Къра е голям. Гроб ще има за всеки.