КАТ глобили 1500 родители, качили децата си без столче в колата

Глобата за това нарушение е 50 лева
47
КАТ глобили 1500 родители, качили децата си без столче в колата
Снимка: БГНЕС

Пътната полиция продължава акцията си по засилен контрол за използването на обезопасителни системи за деца в автомобилите. Глобата за нарушение е 50 лева.

От МВР заявиха, че превозването на деца в автомобилите без столчета и колани е сред най-често срещаните нарушения на пътя.

"Над 1500 водача сме глобили, това са водачи, които същевременно са и родители, те са си позволили да не обезопасят своите деца при качването им в автомобила. Това е едно безотговорно поведение от тяхна страна. Апелираме към тях да бъдат по-отговорни", коментира пред БНР Николай Крушарски от Пътна полиция.

От вътрешното министерство са категорични, че глобата в случая не е най важният момент. Превенцията на подобен вид нарушения също има своето значение.

"Глобата е 50 лева, като на самия водач се отнемат и контролни точки. Тук е важно да кажем, че трябва наистина да бъдем отговорни към нас и пътниците в самия автомобил", обясни още Крушарски.

Акцията продължава. Тя е по линия на RoadPol - европейската мрежа на Пътна полиция.


    
 


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
Преди години сме нямали и малко от днешните удобства, човечеството се развива. Преди това онова... Пълни глупости, нито е имало такова движение, нито колите са били толкова мощни. Ревете за хубав живот и развит, а когато се изисква нещо от вас Ревете. Дано не го научите по лошия начин. При евентуален удар ако детето не е в стол излети извън колата, нне казвам че ако е в стол нищо не може да му стане но е в пъти по защитено. Има видеа как тестват такива столчета, по гледайте малко.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Валка, ако си обърнал внимание , въздушната възглавница на пътника може да се вкл/изкл точно за подобни случаи. Не знам как е в Бг, но в Испания дори да имаш втори ред седялки, може да се сложи бебето до теб- стига да покриваш някой изисквания.
37
0
 
7
 
! Отговори
У преди 1 месец
За мен най-м а л оумни са някой бащи, които слагат малки деца 3-до 6-7 г-ни в скута си и им дават да се държат за волана(уж че и те карат) и да дюдюткат по пътя от градината до в къщи. Ако ги нацели някой в този момент....не ми се мисли. Така може да се кара на полигон, но да караш вътрешно-квартално и редом с други коли! А и надали са хванали някого въобще откакто има КАТ.
36
0
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 1 месец
Ами оцелял си защото не сте катастрофирали.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вечна слава на тези органи.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен баща ми само в столчета ме возеше с ладата. Майка сядаше отпред и ме държеше в ръце. И вече 50 години се чудя как съм оцелял в тази Лада без Столче.
33
1
 
3
 
! Отговори
Валери преди 1 месец
Въпрос към коментиращите темата. Имам две деца едното на 1г. и 8 месеца другото на месец. И двете са в столчета отговаряща на възрастта им. Когато пътуваме жена ми сяда отзад между тях. Проблемът - по-голямото постоянно се просяга да пипа и закача по-малкото. Въпрос имам ли право до сложа столчето на по-голямото от пред при мен на предната седалка, за да може жена ми да обслужва новороденото по-спокойно.
32
5
 
11
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
Не са 100 години, а 5 века изоставане, заради турското робство. После между 1878 и 1989 успяхме да наваксаме много, но от 1989 пак изоставаме, а не наваксваме, особено от 2009 година досега.
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ма кефи как прескачаме 100-тина години развитие и са изрявняваме с европейците. Столчетата са супер, така трябва, ама сме опуснали първо да направим пътищата, да имаме висок стандарт, добро образование, средна култура на обществото, нови и безопасни коли, и тогава няма как да не си със столчето. Инак столче от 50лв в кола за 500лв. На път с 500 дупки в колона с 50 *** готови да ти счупят главата ако не тръгнеш на сек. на светофара
30
4
 
15
 
! Отговори
До 29-ти преди 1 месец
Скорост от 40 - 50 км/ч и без столче или колан могат да бъдат фатални при ПТП.
29
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи е безопасно щом детето е в столче да хвърчиш с 200 км/час и да се преобърнеш няколко пъти или да се забиеш в някой стълб или дърво, но е опасно да закараш детето си без столче до детската градина в населеното място, където заради задръстванията рядко вдигаш повече от 40 км/час, най-много 50 км/час, а повечето време чакаш в колона, заради безумната организация на движението и паркирането.
28
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България, държавата, в която българите имаме само задължения и нямаме права.
27
6
 
14
 
! Отговори
мдааааа преди 1 месец
България ,страната ,в която всички имат права и никой няма задължения,взели сме да приличаме на братята индийци
26
3
 
26
 
! Отговори
Жо преди 1 месец
Не само, че не ползват детски столчета, ами държат в скута си малки деца на предната седалка до шофьора.
Така, при евенуален удар, родителят ще премаже с тялото си собственото си дете. Наивно е да се мисли, че родителят ще удържи тялото и ръцете си и детето няма да пострада.
25
3
 
19
 
! Отговори
Док преди 1 месец
До Аз
За матряла сигурно си прав. Всеки, който въобще смее да твърди, че "такова нещо на мен не може да ми се случи" е потенциален убиец/самоубиец на пътя. Навика ми да слагам колан ме спаси преди време, когато един "много уверен и умел водач" загуби управление върху мпс-то си(бус) е се заби челно в мен(лек автомобил). Колата ми беше тотал щета, но колана ме удържа да изляза без драскотина от удара.
24
5
 
28
 
! Отговори
Away преди 1 месец
Столчето е за децата ви бе, умници! Ами напийте се както си го правите и си качете детето в колата, то е същото. Пак сте разбирачи от всичко. Честно по инатлив народ от нас не съм срещал, живея от много време в чужбина. Българина само много солената глоба го вразумява. Като му бръкнеш по дълбоко в джоба и става по мек от памуче.
23
5
 
28
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Боже, чета коментарите и започвам да вярвам, че верно матряла е лош по тези земи. От двет кладенеца вода, ще извадят само и само да изкара полицията лоша, че го хванала да си вози детето без колан.
22
7
 
23
 
! Отговори
Док преди 1 месец
До Анонимен 20
Едно столче струва 20 лв в олх, но може да спаси живота на детето ти, бре, дървен философе!! Какво би се случило с едно тяло(детето ти) ако колата рязко намали или започне да се премята? Гледай две-три видеа в ютуб да се постреснеш малко!
21
19
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Аууу затвор за тия гадни престъпници. А за тия с маските под носа разстрел направо, гадни рецидивисти.
Едно време все в столче съм се возил в ладата. Пък е на - жив съм за ваше нещастие
20
3
 
0
 
! Отговори
6 преди 1 месец
До до Койчо И най големите катаджии А. Смръдльовци.

Спонсорирани публикации