Подпомагат извънредно пострадалите от кризата фермери

Помощ получават стопаните, които миналата година не са взели пари
13 мар 2021 08:09,
4
Подпомагат извънредно пострадалите от кризата фермери
Снимка: БГНЕС

Извънредната помощ за най-пострадалите от коронавируса фермери ще продължи и тази година. От наредба, пусната за обществено обсъждане от министерството на земеделието, става ясно, че приемът за проекти ще бъде отново отворен за кандидатстване.

Помощта обхваща секторите "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза", "Винени лозя", "Декоративни растения", "Животновъдство" (говеда, биволи, овце и кози) и "Пчеларство".

Новият прием се прави, за да може да се помогне на стопаните, които не са успели да се възползват от помощта през миналата година. Затова сега допустими за кандидатстване са тези, които не са подавали документи през 2020 г., или които не са били одобрени.

Подмярката бе одобрена от Европейската комисия през миналата година. Определеният бюджет тогава бе 93,5 млн. лв. Държавен фонд "Земеделие" вече е изплатил малко над 70 млн. лв. Остатъчният ресурс от близо 22 млн. лв. ще се използва за новия прием. Подпомагането ще бъде под формата на еднократна сума, която трябва да бъде изплатена до 31 декември 2021 г. въз основа на заявленията за подпомагане, одобрени от компетентния орган до 30 юни.

Вече ще има възможност за изпращане на уведомителните писма чрез Системата за електронни услуги на фонд "Земеделие". Ново изискване има за бенефициентите, които са създали професионална интернет страница. Те ще са длъжни да публикуват целите на подпомагането, постигнатите резултати и това, че финансирането идва от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БАНко НЕКА ПОЗНАЯ ТИ СИ ОТ ПАРТИЯТА НА ГЕНИЯТ РУМЕН ГЕЧЕВ- ТАМ ЗА ВСИЧКИ ПАРИТЕ СА САМО ТЕХНИ- ЧЕРВЕНИТЕ ОТ БСП НАЙ ОБИЧАТ ЧУЖДИТЕ ПАРИ- ТЕ ГИ НАРИЧАТ НАШИ И ГИ ПРИСВОЯВАТ- ФАЛИРАТ БАНКИ, А ПОСЛЕ БГ НАРОД УМИРАШЕ ОТ ГЛАД ПО УЛИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ- НИКОГА ПАРТИЗАНИТЕ ЕДРИ ОЛИГАРСИ МИЛИОНЕРИ МИЛИАРДЕРИ ОБРАЛИ НАРОДА СИ ПРЕЗ 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ- НА 4.4 ЩЕ ИЗБЕРЕМ ПАК ГЕРБ.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извънредното са изборите
1
2
 
5
 
! Отговори
Ранчо преди 3 години
Ще ги подпомогнат с извънреден топъл обяд.