Проф. Хайрабедян: Ваксината няма да ни убие

При 180 млн. ваксинирани смъртните случаи са 350
13 мар 2021 10:35,
60
Проф. Хайрабедян: Ваксината няма да ни убие
Снимка: Кадър bTV

Ваксината няма да ни убие. Когато две събития се случат успоредно – това не означава, че едното е причинило другото. Това заяви пред bTV директорът на Института по биология и имунология на размножаването към БАН - професор Сорен Хайрабедян по повод на смъртния случай след ваксинация в Пловдив.

По думите му към момента са извършени около 180 млн. ваксинации срещу COVID-19, а смъртните случаи са около 350.

"Това е много под един човек на 100 хил. души. Тоест, вероятността е в пъти по-ниска да умрем от ваксина, отколкото от други заболявания", посочи той и допълни, че ако компаниите производители бяха провели клинични изпитания при хора над 65 г. – данните им за ефективност щяха да са много по-ниски, защото шансът за хронични заболявания при по-възрастните е по-голям.

Според него шансът да се развие заболяване или да се стигне до смърт след ваксиниране при хората над 65 г. е по-голям.

"COVID-19 протича по-тежко при хора с метаболитен синдром и наднормено тегло, но те имат по-голям шанс да развият и онкологично заболяване, и сърдечно-съдово заболяване, и др. Най-опасно е за хора, които имат алергии и автоимунни заболявания, те могат да получат странични ефекти след ваксиниране", обясни проф. Хайрабедян.

Той препоръча на желаещите да се ваксинират да се изследват за наличие на антитела и при висок титър да изчакат с поставянето на доза. Хайрабедян обясни, че последните проучвания показват, че ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" работят и при новите варианти на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените медии професори лекари ,бийте си вие )
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и Чернобил не ни уби, но след години сърбахме попарата. Защо откривам много общи неща между двете събития?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и Чернобил не ни уби, но след години събрахме попарата. Защо откривам много общи неща между двете събития?
4
1
 
9
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Кого ли се опитват да излъжат?И децата в началното училище вече разбраха и коментират, че ваксината Астра Зенека е лоша и техните мама, тате, баба и дядо могат да умрат от нея. Това се коментира ежедневно сред децата в училище.Вече е излишно да се прави агитация за Астра Зенека. Докато до преди дни им се репчеха, че не им искаме извиненията а ваксините, сега ще искаме точно обратното - извинения и да им върнем ваксините!
3
0
 
4
 
! Отговори
Майстора преди 3 години
Сутринта слушах лекция от д-р Geert Vanden Bossche, специалист по ваксини и техен голям поддръжник, който в големии детайли обяснява защо е много лоша идея да се ваксинирате посред пандемия. И как създавате специфични антитела за сегашната версия на вируса, и тези антитела изместват "широкоспектърният" отговор на организма, и същевременно са безполезни срещу нови варианти на вируса. И как се получава пропагандиране на по-устойчиви варианти. А за ANTIBODY DEPENDENT ENHANCEMENT никога не се говори
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма реклама. Може и да не ви убие, но да високата някакво автоимунно също може. Но дотогавашната мозък, правиш каквото ти кажат.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проф. Хайрабедян: Ваксината няма да ни убие но българското национално анти-акълие - със сигурност!