Спешни проверки след смъртния случай в Пловдив: Жената е починала от сърце

Няма данни за тромбози, но се очаква окончателният протокол
Обновена: 13 мар 2021 09:10 | 13 мар 2021 09:08,
140
Спешни проверки след смъртния случай в Пловдив: Жената е починала от сърце
Снимка: БГНЕС

Вчера започна спешна проверка в Пловдив заради смъртта на 57-годишната жена, която е била имунизирана с препарата на AstraZeneca.

"Събираме факти, нашата проверка започна преди 24 часа, когато разбрахме за този инцидент. Свързахме се с общопрактикуващия лекар на починалата жена, иззехме цялата медицинска документацията и се свързахме с лечебното заведение, където е направена имунизацията", обясни пред Нова тв секретарят на РЗИ - Пловдив д-р Сийка Димчева.

Още по темата

Тя обясни, че по данни от съдебно-медицинската експертиза жената е починала от остра сърдечна недостатъчност с наличие на белодробен оток, без данни за тромбози.

"Окончателният протокол от експертизата ще бъде готов във вторник или сряда следващата седмица. Тогава ще могат да се правят окончателни изводи", коментира Димчева.

Секретарят на РЗИ - Пловдив съобщи, че на територията на Пловдивска област са приложени малко над 14 000 дози от ваксината на Оксфорд.

"Обичайните реакции, които чуваме, са тези, които и очакваме. Става въпрос за болезненост на мястото на убождане, леко разтрисане, температура, главоболие. Това са очаквани реакции", категорична е Димчева.

От обяснението на секретаря стана ясно, че жената е отишла на рутинен преглед с направление при кардиолог.

"В хода на прегледа е имало коментар по отношение дали тя е необходимо да бъде имунизирана. Лекарят оценява състоянието и към момента като стабилно и може да бъде извършена имунизация", уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
ДДТ едно време също е било безвредно и полезно.
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, как пък на никого не му прави впечатление, че другите случаи на починали след ваксина не се разследват имат ли, нямат ли връзка с ваксината, какво се е случило, а само този случай се проверява и то точно когато трябваше да спрем Астра Зенека, за да сме като другите? А пък отделен въпрос е, че другите страни спират Астра Зенека по некои други причини, но това явно е твърде сложно изобщо средностатистическия ваксър да го види, така че няма и да питам..
96
2
 
19
 
! Отговори
Забележете преди 3 години
Почнаха ваксините и болните се увеличиха. А за починалите никаква информаци. Ко праим.
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНТИВАКСЪР ПРОСТПровери си данните, че нищо не става от тях. Я си дай източника.
94
3
 
17
 
! Отговори
Жената починала преди 3 години
... ОТ СЪРЦЕ! А придворните ще починат от комбинирани усложнения - липса на сърце и липса на мозък. А, и от липса на ТОПКИ!Вседържецът пък може да почине само от 2 неща - от народната любов или от тази на бившите авери.
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина. Глупаво е да мислиш, че е подозрително да умрат за два месеца ваксиниране толкова хора, колкото за 11 месеца бушуваща ужасяваща пандемия. Единствено може да се интерпретира като голям успех за ваксинирането.
92
7
 
24
 
! Отговори
АНТИВАКСЪР ПРОСТ преди 3 години
Толкова е лесно... Цялата информация ви я дават, още не са измислили как да я скрият... Начало на масовата, доброволна, принудителна "ваксинация" в Израел - 19 декември 2020. Смъртни случаи от "ковид" до 19 декември -3074. Общо заразени до тази дата - 372 886.Към момента- 19 декември 2020.Смъртни случаи от "ковид" до 12 март -5980. ДВОЙНО!Общо заразени 12 март - 816 198. Повче от два пъти увеличение.За два месеца "ваксинация" - удвоиха умрелите през годината.Разбирай както искаш.
91
7
 
9
 
! Отговори
Емо преди 3 години
Не е полезно за самия човек да вярва в КОНСПИРАЦИИ .... Снощи гледах Волен Сидеров как живее в друго измерение... Не вярвам,че искате да приличате на него.
90
14
 
17
 
! Отговори
Умен преди 3 години
Вчера са умрели 100 човека от корона вирус и един от ваксина. Ама ваксината била опасна , а не ковида. Но какво да искащ от народ, който си избира мутра за водач.
89
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Емо мойто момче, ти да чуваш колко точно са умрели на ден от катастрофа или от рак или от инфаркт, е като не чуваш дали умират? Това че не чуваш за умрели от ваксина може би е защото или го крият или се случва без да го разберат приписвайки го на нещо друго. Интересно е че при ковид винаги умират от ковид без значение дали са с рак, инфаркт или инсулт или каквото и да е заболяване, но след ваксина ако умреш винаги е старост, инфаркт, инсулт и какво ли още не НО никога ваксината. Ае да се събудим
88
9
 
13
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ПРЕЗ 2000 ГОДИНА ЕДНА МОЯ РОДНИНА,КОЯТО НЕ ПИЕШЕ, НЕ ПУШИШЕ СИ ЗАМИНА НА 50г ОТ ТРОМБОФЛЕБИТ... ДА НЕ БИ ДА СИ Е БИЛА 20г ПО РАНО ВАКСИНАТА...
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Емчо, чувал ли си за главни букви и малки букви... Интелект неземен? Айди да ги ползваш по предназначение, момченце истерично?
86
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко проверки минаха покрай тоя вироса !!и няма информация за проверката )
85
15
 
8
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ЗНАЕТЕ ЛИ ДОСЕГА НА КОЛКО МИЛИОНА Е ПОСТАВЕНА ТАЗИ ВАКСИНА....КАТО ГЛЕДАМ ВСИЧКИТЕ СИ ЗАМИНАХА ОТ СЪРЦЕ.... ВИНАГИ СА УМИРАЛИ ХОРА ОТ РАЗЛИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И ПРЕДИ ВАКСИНИТЕ....САМО,ЧЕ СЕГА АНТИ-ВАКСАРИТЕ ЩЕ НАБЕЖДАВАТ ВАКСИНИТЕ.... ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРЕН НАРОД СМЕ.
84
5
 
15
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
Явно плоскоглавите проваксъри четат данните от Израел, както дяволът евангелието... Преди началото на "ваксинирането" - по 600-1000 случай на новозаразени дневно. След началото скочиха до 10 000, задържа се седмици около 8000, и бавно слезе до 3000-4000 дневно. Тоест, няколко пъти повече, отколкото преди "вакс". А още по-интересни са СМЪРТНИТЕ случаи, около 40% са само от двата месеца и половина "ваксиниране", тоест за десет месеца пандемия са умрели толкова хора, колкото за два месеца вакси.
83
1
 
7
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 3 години
От семейният ми опит лекар никога за нищо не е виновен, освен ако не е предишния при, който сме били и новият обяснява как "лекувал, недолекувал". После как да имаш доверие в такава система.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До момента в света ваксинираните са 330 милиона. Достатъчно простолюдието да търси съвпадения в тях.
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
продажните търговци наречени още дофтуряци естествено се мъчат да си покрият посраните ***, не е нещо ново - и преди ковид цирка убиваха хора за пари, сега им дойде обаче дюшеш
80
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е ама ако беше ковид щеше да не е умряла от сърце а от ковид...Големи сте лицемери ...
79
8
 
5
 
! Отговори
Емо преди 3 години
АЗ ПЪК ЩЕ ЧАКАМ НАРОЧНО АСТРА ЗЕНЕКА .... НА НИКАКВИ СПЕКУЛАЦИИ НЕ ВЯРВАМ.... А КОРНЕЛИЯ И ЗАРКОВ АКО ИСКАТ И ДА СЕ ЛЕКУВАТ С ЧЕРЕН ПИПЕР.