Очаква ни опасно време утре: Жълт код за валежи и вятър

Почти в цялата страна времето ще е лошо
14 мар 2021 22:17, Нели Христова
9
Очаква ни опасно време утре: Жълт код за валежи и вятър
Снимка: Pixabay

Жълт код за обилни валежи е в сила за 14 области в страната за 15 март, за 9 области важи жълт код за силен вятър. Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно, пишат от агенция "Фокус".

Предупреждението за обилни валежи важи за София-град и областите София, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Благоевград. В Плевен, Ловеч, Габрово и Благоевград очакваните количества валежи са между 20-25 mm, те ще бъдат придружени с гръмотевици. В Пловдив, Перник, Кюстендил и Пазарджик количествата на валежите от дъжд също ще бъдат между 20-25 mm.

В София-град и областите София, Видин, Монтана, Враца и Велико Търново ще има значителни валежи с количества около 20 mm.

За областите Видин, Монтана, Враца, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас в сила е обявен жълт код за силен вятър.

В областите Видин, Монтана и Враца вечерта ще се усили северозападният вятър, а с него ще нахлува студен въздух и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Пориви на вятъра - 20-22 м/сек. За Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас се очакват същите пориви на вятъра, като там през деня ще духа силен южен вятър, който вечерта ще отслабне.

Очакваните пориви на вятъра за областите Пловдив и Пазарджик са 20-24 м/сек, като вечерта северозападният вятър ще се усили.

За София – град и област в е обявен жълт код за снеговалеж. Там вечерта ще се усили северозападният вятър, с него ще нахлува студен въздух и дъждът ще премине в сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Колко опасно? Черноморието сме извън опасното време!
4
2
 
12
 
! Отговори
Косача преди 3 години
Кое е лошо време е въпрос на гледна точка. Не зная как се е получило така, че хората се страхуват от дъжда?Видя ли през прозореца да вали, отварям бутилка.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо по-хубаво от лошото време. :)
2
4
 
7
 
! Отговори
бай Стамат преди 3 години
дотегна ми от лошо времеда идва пролет, тревата да синей, птичките да лаят и баба Вуна да гони зумбюлите из двора
1
1
 
8
 
! Отговори
НИК преди 3 години
20 мм. ако са значителни валежи.....