Представители на танцови школи в Русе на протест

От понеделник са забранени репетициите в читалищата
29
Представители на танцови школи в Русе на протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на танцови школи в Русе организираха днес шествие под наслов "Не на двойния аршин" в центъра на града. С него те изразиха несъгласието си срещу противоепидемична мярка на Областния оперативен щаб, с която от 15 март /понеделник/ до 1 април т.г. се преустановява провеждането на репетиции и изяви в народните читалища, както и дейностите на фолклорни и други самодейни формации, съобщи БТА.

"Само нас спират. Нима ние сме най-големият инкубатор на Covid-19. Ние тръгваме на това шествие с усмивка, с добра воля и без конфронтация. Ние не искаме да ни разбират погрешно - не искаме да спират и затварят другите", каза Богдан Донев - ръководител на танцова школа "Играорци".

По думите му заради създалата се психоза покрай коронавируса много хора не идват на репетиции. В залите не се събират повече от 15 души, спазват се и всички противоепидемични мерки.

"Отделно, когато е местно решението, няма компенсации, а много хора имат кредити", каза Донев.

В началото множеството участници в протестното шествие се събраха пред Доходното здание в Русе. След това направиха няколко обиколки пред сградата на областната управа. Шествието приключи с ръкопляскане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: протестчиталищаРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да заминават санитари в ковидотделенията срещу заплащане! Който смята, че няма такъв вирус и ограничителните мерки са за да му нарушавата "свободата" там! "Очи да видят, ръка да пипне".
20
0
 
0
 
! Отговори
... преди 3 години
Половината коментари са на един ''Лекар"...
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руси, РусиИзложихте се пакНародът гине, тия танцуват на гроба муЗасрамете се ,
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия кукери пък още и протестиратМалко са им 11000 починали, искат ощеп р. т народ - слаба държава
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой каквото иска да казва, амъ Руси си и Руси, град със затихващи функции,комунисти, дето все им липсва светлуту миналу, надъхани до безобразие мрънкячи. Поне 70% от бизнесите в града са в сивия сектор, че и повече,но собствениците на някои явно не знаят, че има Ковид епидемия по цял свят, казва се пандемия, и е опасна. Трябва да се пазим, това е. Да си водят курсовете по Зуум...
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наивно е да се вярва на приказките на този господин, забравих му името. Неслучайно хората отговорни за здравето ни казват да се ограничават контактите, какво не му е ясно? Освен това, положението е такова за всички, не само за него и школата му. Аман от халосии и мрънкачи. Останалите хора могат да издържат на всичко, само мрънкачите от бизнеса като него са специални и важни. На него кое му е спешно, та да провежда репетиции? За операция на болен ли бърза, ще оре ли, ще жъне ли?
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя па една танцова школа...
14
0
 
1
 
! Отговори
Пенчо бре, чети! преди 3 години
Лекар, чети текста, не си измисляй.Не русенци, а някакъв господин, ръководител на танцова школа.
13
4
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Явно русенлии са обгазени малко повече , за да правят протести по време на тази чума ! Но , от друга страна, разбираемо е - там повечето са комунисти ! А комунистите са тотално увредени хора , които не могат да мислят като хора! Те живеят със спомените си за безгрижието на комуниста по Татово време ! Свърши ,другаре, времето за аванта на наш гръб ....отдавна !!! Понеже сте некадърни за работа, оставате си с мечти за власт ! Мечтайте, другаре, мечтите са безплатни !
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АлоУУУУ , в Русе в болницата Няма легла за коронаболни ! Ако вашта се разболее ще я лекувате в школата ? то бива *** с-ва ,ама вашето е *** .
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е време за танцови школи!! Но да си протестират, луди бол.
10
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да представят исканията си пред компетентния служител в Русе протойерей Дирайр Хадавян.
9
1
 
5
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Работа, работа и пак работа - ГЕРБ. Тогава да идват да работят на село. Работа колкото искаш но като меню, суши с бяло вино няма
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То па едни танцови школи,не е ли правит дансинг не ми го хвали
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3-можее,но да почнете да си плащате данъците и осигуровките, па тогава да искат, става ли? И да вземете и на Рут Колева да обясните и на нейните "Какво са данъци и защо трябва да се плащат?"Самуууу ДунааафДо 5-ти верно и в арабската пролет вярваш, май а? Толкова наивни наивници няма и на Марс сигурно. Почнало е щото са ги оставили да почне, нали се сещаш, ако-чети образовай се. Адиии Руссииии
6
0
 
4
 
! Отговори
Анко преди 3 години
Още ли вярвате,че с партии.движения,чалгари.дубайци,маргарити,гербери,сребърни рози икрадливи структури нещо ще се промени?Може,ама на дали!Да вярваш,не е като преди!
5
4
 
3
 
! Отговори
рези преди 3 години
То и онова движение,през далечната 1989 започна от Русе,само,че катурна много политически дейци,фигури и фигуранти!Днес те са много,на рояци и с крадливи схеми!
4
1
 
9
 
! Отговори
Чекмедже и РЗИ преди 3 години
Да, вие сте най-големият инкубатор на Covid-19!Вас ви затваряме! Да се готвят фитнесите.Островчетата на благоденствие и здраве - игрални зали и казина, трябва да работят!
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видя ли деня в който ще започнем да се подкрепяме един-друг?Когато властта тормози един човек/бранш ще се трогнем ли да застанем до него,въпреки че не ни засяга пряко?
2
13
 
9
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Всичко ще лъсне на бял свят. Надявам се на трибунали за ко-престъпниците.