Циркови артисти - притеснени от дискриминация

Заповедта позволява културни мероприятия, но за тях нищо не се казва
15 мар 2021 15:00, Петя Славова
3
Циркови артисти - притеснени от дискриминация
Снимка: БГНЕС

Циркови артисти ще сезират Комисията за защита от дискриминация.

"Има заповед, която разрешава провеждането на културни мероприятия, но в нея никъде не пише за цирка. На наш въпрос дали можем да работим Министерството на здравеопазването отговори, че цирковите представления не са позволени. След това имахме среща с началника на кабинета към Министерството на здравеопазването Теодора Табакова. Тя ни се извини, че са ни пропуснали като цял един бранш от областта на културата". Това поясни пред БНР Християн Паунов, цирков артист и член на Българска младежка циркова асоциация. Обяснението е, че комуникационна грешка е довела до това недоразумение.

Според Християн при спазване на мерките ситуацията може да се овладее, но постоянното затваряне на различните сектори ще изправи пред безизходица много хора. Той е започнал работа в магазин, за да може да издържа себе си и котките, на които е дресьор в цирка.

"Ние сме данъкоплатци, но държавата ни възпрепятства да изкараме тези пари, които после ще се върнат при нея".

Цирковите артисти очакват съпричастност от Министерството на здравеопазването и от Министерството на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е как да не са позволени цирковите мероприятия - отскоро върви подготовката за най-големия цирк у нас - цирковото представление на четвърти април - десетки трупи ще участват - всяка със своя си номер, някои и с цяла програма
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и тия ги дискриминираха. Човек трябва да не коментира, да не гледа и да не сочи нищо и никого в днешно време, че сакън да не дискриминира това дето му пред очите или на езика. Или пък това, дето не му е нито пред очите, нито на езика. Целия свят всички станаха нежни души с крайно ранимо чувство за дискриминация...... Аман!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркови артисти? За депутатите ли става въпрос?