Докараха ли българите от Занзибар по-опасните щамове?

Проф. Христова: Вирусът в момента протича по-бързо
15 мар 2021 15:56, Анисия Иванова
143

Продължават тревогите от настъпването на новите щамове на COVID-19 в България. Четирима души, които са се завърнали от Занзибар с предпоследния полет, са дали положителни проби за коронавирус.

Тепърва се очаква се да им се направят PCR тестове, като те са дали положителните проби на летището при бърз антигенен тест. Ако PCR пробите са положителни, те ще бъдат секретирани, за да се установи дали са нигерийският или южноафриканският вариант на COVID-19, които са много по-опасни.

Още по темата

Голяма е вероятността те да са носители на точно един от тези два щама на COVID-19, смята проф. Ива Христова от Центъра за заразни и паразитни болести.

"Не толкова загубата на вкус и обоняние е водеща, колкото симптомите от горните и долните дихателни пътища. Вирусът протича по-бързо - започва с хрема, която бързо еволюира до задух и въобще до симптоми на вирусна пневмония. Той към момента може би изглежда най-опасен", обясни проф. Христова пред Bulgaria ON AIR.

Според специалиста опасните щамове вече са в Европа.

От 13 март всички лица, които пристигат от африкански територии, когато се завърнат в България - подлежат на задължителна 10-дневна карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докараха си хората, ходили там, за няколко дни нормален живот. Това си докараха.А зомбясалите *** и управляващи тръпнат от ужас, че не всеки се поддава на евтините им манипулации и се чудят как да ги накажат сега. Защото показаха, че нормалните хора не се плашат като и крият като зайци, а живеят нормално.
116
3
 
21
 
! Отговори
Ловец преди 3 години
Хич да не се връщат! Да си останат там да се наслаждават на 12-ти век!
115
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук има само злобни и комплексирани хора, които завиждат. Само храната да имаме на Занзибар, който е ходил знае. Тук яжте *** на целия свят.
114
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питате: "Обяснете ми на обикновен български, как така лятото нямаше бум на болни след протестите" Нямаше бум защото протестите бяха мини протести от някакви 4 палатки празни при това на едно кръстовище. на Орлов мост палаткитке бяха празни и стояха само за камуфлаж.До Ректората един сутринта отиде и бутна палатките и се оказа, че има едно момиче с бръсната глава. На протестите нямаше мн. хора.На 2 септ. единствено бяха около 6 000 заедно с жандармерията и журналистите.Гошо mъпото се зарази и др
113
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме расисти. Всички щамове са равни.Ще приемем всички щамове.
112
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверете ги за спин, донесоха всичко.
111
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докараха я. Днес видях два нигерийски щама да се спотайват в една стара зазка. Чакали да заразят някой дето не верва във вируса.
110
2
 
10
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Очаквам развитието на ситуацията да е следното: Двама от 4-мата българи пристигнали от Занзибар са с южноафриканският вариант на COVID-19.. само предполагам
109
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми от фалшификации
108
1
 
1
 
! Отговори
hahahahahah преди 3 години
tochno kato vuv film hahahahah
107
12
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
"Обяснете ми на обикновен български, как така лятото нямаше бум на болни след протестите"Обяснявам на обикновен български за обикновен човек: Лятото нямаше бум на болни след протестите поради икономически причини. Европа се опитваше да спаси летния сезон всячески, вместо да се вземат колективни строги мерки. С други думи статистиките се манипулираха, за да може определени бизнеси да вървят и да има някакви приходи за държавата, иначе ставаше лошо. Мисля, че го обясних на обикновен български.
106
2
 
18
 
! Отговори
Иван преди 3 години
За съжаление най-вероятно са докарали ...
105
5
 
19
 
! Отговори
Православен славянин преди 3 години
Заньибарците под карантина 30 дена !!!
104
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 93Влизанията дори от ЕС са ограничени. Като се правите на големи тарикати, че не може да не идете на една дестинация която не сте чували допреди 2-3 месеца, ще си носите последствията, тестове, карантини и прочее. Защо точно сега трагнахте, когато България е в нова вълна? За показване на парвенющина?
103
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв ви е проблема червени човечета? Че има карантина за хитреците почивали в Занзибар? За да не плащат тестове ли отидоха, за превъзходното ядене?
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
виски лица, които пристигат оф африкански територии:)..ами синайският полуостров в египет, дето е в азиа? оттам без карантина ли? щото на връщане (или на отиване, или по време на престоя си) някой може да е прескочил до африкански египет, 15 км са.
101
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спешно намерете скандал и изкупителни жертви, че иначе ще трябва да обяснявате за вкиснатите ваксини.
100
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно ли с това се заядохте? Обяснете ми на обикновен български, как така лятото нямаше бум на болни след протестите!!!
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа, за козите нищо не съм обещавал. Само за папаята.
98
0
 
6
 
! Отговори
До 100 преди 3 години
На пристигане в Занзито ще подпишеш декларация, че яма да опитваш папая и, че няма да се сношаваш с коза....Така, че бате.....що да ходиш зобщо