Трупове на животни притесниха хора в Търновско

В частното стопанство вземали субсидии за тях
Обновена: 15 мар 2021 22:05 | 15 мар 2021 22:04, Веселина Йорданова
5

Трупове на животни притесниха жителите на великотърновско село. Мъртвите крави са открити в частно стопанство, което получава държавни субсидии. Според собственика това е опит за отмъщение.

Животните не са загробени на площадките, посочени от екоинспекцията, а кметът Христо Ганев е разтревожен заради риска от заразата.

"Около 23 глави намерихме умрели животни. Аз съм виждал как ги горят със слама, с гуми тези скелети, биват и извозвани", коментира Ганев.

Говедовъдът Румен Тодоров получава държавни субсидии за отглеждането на месодайни крави. Жителите на Обединение са възмутени от нехуманното отношение към животните.

"Преди време бяхме намерили едно теле и една крава, изхвърлени във вододайната зона и лично общината пое отговорността да вземе умрелите животни и да ги загробят на площадка в съседното село. Да помислим и за самите животни, те умират по мъчителен начин", разказа Снежана Йорданова.

Местният ветеринарен лекар твърди, че ушните марки на мъртвите крави и телета сочат, че са собственост на Тодоров, но той отрича.

Румен Тодоров не пожела да застане пред камерата ни, но заяви, че атаките срещу него са заради конфликт с друг говедовъд от селото, който заплашвал семейството му със смърт, предаде Bulgaria ON AIR.

Според ветеринарните специалисти животните са неглижирани, а причина за смъртта им е недохранване. В средата на февруари от Областната дирекция по безопасност на храните съвместно с полицията извършиха проверка, която е констатирала редица нарушения, а материалите са предадени на прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: мъртви животни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя си е измамник отвсякъде. Първо лъже че животните не са негови а ушните марки доказват че са негови. Второ - взема субсидии. Държавни пари за, забележете МЕСОДАЙНИ крави. В България няма МЕСОДАЙНИ крави, има МЛЕКОДАЙНИ. Това че отглежда крави, коли ги и ги продава за месо, не означава че са МЕСОДАЙНИ. Който е ходил поФранция, ще каже "Ееее кви големи крави." Да, огромни са и те са МЕСОДАЙНИ. Нашите тук са МЛЕКОДАЙНИ. Измамник отвсякъде е тоя. Съд, затвор и да връща парите.
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
nov stam na viruza povalia ot raz ujkim pisateli, poeti, jarnalizti...umirat kato muhi...