COVID картата на България в "червената зона", затварят София?

Най-висок ръст има в Бургас - 676 заразени на 100 000 души
Обновена: 16 мар 2021 11:23 | 16 мар 2021 11:22,
215
COVID картата на България в "червената зона", затварят София?
Снимка: БНТ

27 области на страната вече влизат в "червената зона" на зaболеваемост от COVID-19, сочат данните в доклада на здравните власти за разпространението на заразата през последните 2 седмици. Единствената липсваща в опасната зона е Търговище.

Най-висок ръст бележи Бургас, където заразените с коронавирус са 676 на 100 000 души, съобщава БНТ.

Още по темата

Днес беше отбелязан и най-голям брой на новозаразени у нас - 4637 за последните 24 часа.

По-голям брой за едно денонощие беше отчетен единствено на 17 ноември миналата година, когато заразените бяха 4828.

Рекорден брой пациенти са в болница - 7269 души, а 577 са в интензивни отделения. Излекувани за последните 24 часа са 1877, а починалите са 187.

Локдаун в София

В столицата вероятно ще се затворят моловете, ресторантите, училищата, детските градини, фитнесите. Ще бъдат прекратени и всички културни мероприятия в София и София-област, обяви началникът на СРЗИ Данчо Пенчев.

Мярката ще бъде предложена на софийския щаб след среща в МЗ. Очаква се, ако бъде приета, да влезе в сила до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 164Един познат такъв като тебе дето от една година ми обяснява как няма вирус в момента от 2 седмици лежи на легло с 38.5 температура и едвам говори. И тъпанара зарази и майка си на 70 години.
150
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измисления грип ще е края на диктатурата на ГРОБ!
149
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в същото време Лойко муа пържоли и кифтаци у Виена и се хили доволно с другите лидери
148
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 160Цирка ще бъде пълноценен след като Слави влезе в парламента (като клоун)!
147
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво прави Фъндъкова от селото?ОставкаСъдЗатворДържавните мародери пак прекараха с техните си комисиони народа да се ваксинира с онази fake ваксина! Важи горенаписаното!
146
2
 
6
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
До 151Ако владееш и управляваш скотове и си доволен от това, то ти самия не си нищо повече от тях.
145
3
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
"Цирковете нали вчера ги отвориха! Сега пак ли ще ги затварят?"То в България циркът никога не е затварян. През 1979 по повод честването на 35 г. "социалистическа революция" имаше лозунг: "35 години народна власт - 35 години български цирк". И това не беше народно умотворение, а беше официално, измислено от някой гениален партиен функционер. Та оттогава досега сметнете още колко години трябва да добавите, за да честваме актуалната годишнина на българския цирк през 2021...
144
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До epaВ Израел при 10 милиона население и гъстота на кв. км 20 пъти по-голяма имат 7-8 починали. У нас, при 6,9 милиона - 180 починали на дневна база. Да виждаш разлика?
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да управлява като материала е доказано лош, самия факт, че той няма реална алтернатива е доказателства за това. Някакви смешници ги гледам по дебатите, дори някои се укриват и не участват.
142
2
 
4
 
! Отговори
гей католик преди 3 години
Петият принцип на лейди Лин Форестър де Ротшайлд!
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро хората ще бъдат превърнати в био роботи които ще се инжектират редовно с нови програми и ще се управляват от изкуствен интелект при цифровизацията и инклузивния капитализъм на лейди Лин Форестър де Ротпайлд.
140
5
 
11
 
! Отговори
Тъмночервено е преди 3 години
София е тъмно червена. Резултат от намеренията на ококореният министър на образованието, който щеше да бори вируса с отваряне на прозорците. А в детските леличките щяха да разреждат децата по три на масичка. ***.
139
1
 
5
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Явно ви харесва червеният цвят!:)
138
4
 
10
 
! Отговори
7 преди 3 години
Учениците са основният рисков фактор, ако те бъдат спрени най - вече тези между 5 - 12 клас, всичко друго може да си работи и пак ще е по - добре положението
137
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешката на тези които са искали да влаеят света - Александър Македонски, Наполеон, Хитлер и много други е, че са искали да правят от човеците човек, или даже cвръx-човек както Хитлер. Това днешните елити са го озъзнали и няма да повторят тази грешка. Ако искаш да владеш света трябва от човека да направиш cкот, както стана ясно от капитализма (от латински capita, capito - глава дoбитък, cкот) където оскотялата стока на пазара на труда най-лестно се управлява. За това е и цялата "пандемия" и онлайн обучението и ваксинирането с отрови.
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешката на тези които са искали да влаеят света - Александър Македонски, Наполеон, Хитлер и много други е, че са искали да правят от човеците човек, или даже cвръx-човек както Хитлер. Това днешните елити са го озъзнали и няма да повторят тази грешка. Ако искаш да владеш света трябва от човека да направиш cкот, както стана ясно от капитализма (от латински capita, capito - глава ***, cкот) където оскотялата стока на пазара на труда най-лестно се управлява. За това е и цялата "пандемия" и онлайн обучението и ваксинирането с отрови.
135
0
 
4
 
! Отговори
хахах преди 3 години
До Разумен човекПинко , пий си хапчетата , стига фантазира ! Такива като теб мечтая вече да ги срещам , ей !
134
1
 
3
 
! Отговори
селянин преди 3 години
некой зне ли молитвата "Отче наш" ама целата
133
18
 
8
 
! Отговори
Разумен човек преди 3 години
Неспазването на мерките трябва да се третира като углавно престъпление и да се лежи в затвора както на запад. За запад хората са отговорни и се следят един друг и се доквадват ако някой не спазва мерките или се събират при съседите, само наш *** го дава тежкарче, а в Дания осъдиха на 2 години затвор активистка срещу ковид мерките за участие в анти-локдаун протести, така е на запад в цивилизованите бели страни.
132
6
 
8
 
! Отговори
НЕ Няма ! преди 3 години
До пръдни Не обичам да търпя и да спазвам мерки ! Стой си в пещерата и не излизай , това ти е спасението на теб ! Чух че до 5 години затворен и всичко ще ти е наред ;)