Дъжд, сняг и гръмотевици – и така цялата работна седмица

Времето е типично мартенско, каза климатологът проф. Рачев
16 мар 2021 18:00, Елка Василева
19
Дъжд, сняг и гръмотевици – и така цялата работна седмица
Снимка: архив, БГНЕС

Динамично време със старта на новата седмица – дъжд, гръмотевици и сняг. Типично мартенско време, така го определи климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.

„Гръмотевиците се срещат рядко, но не е нещо невиждано. Случва се, но веднъж на 10-15 години. Това показва, че цялата атмосфера е заета от купесто-дъждовен облак, от който вали и този интензивен дъжд“, обясни проф. Рачев.

Това време ще продължи цялата работна седмица.

По думите му около 26-27 март „има надежда“ за по-високи температури и по-ясно време.

Причината за лошото време е средиземноморски циклон, който от Италия се придвижи през България и в момента е над Черно море.

Събота и неделя също времето ще се задържи лошо. В Западна България ще вали сняг, а в Източна и Южна – дъжд.

В планината, особено в гористия пояс, времето ще бъде хубаво – сняг и много приятно. Само на най-откритите части на планината и по върховете ще има много силен вятър, каза още климатологът.

Температурите в събота след обяд ще са между 5 и 8 градуса.

През пролетта ще има градушки. През месеците май и юни те са най-чести. По думите на проф. Рачев въпросът е не дали ще ги има, а колко и на кои места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Няма евтино парно и грацки транспорт и всички минаха на печки и коли и от газовете се растопиха ледовете и ще вали и свирепи бури в бъдеще.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли и има ли инфо, какво става с времето и нещо правили ли са, че да е така? Духа силен вятър, продължава да духа и няма спиране и така почти цял ден, прикапва малко, не вали сериозно, пак става по-тъммно, пак вятър и така и днес пак. Преди беше притъмнее малко или повече, задуха вятър, следва дъжд и слънце, сега ни дъжд, ни слънце, само вятър и почти не спира и това го забелязвам от тази година.
13
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Извинявам се шефовете на НТВ и на уважаемите читатели.Въпросната синоптичка,работи в БТВ. Моля за извинение за моята неточност!
12
1
 
1
 
! Отговори
Читател преди 3 години
На вниманието на шефовете на една от елитните ни телевизии НТВ.Господа, т. нар. синоптичка Ст. Цалова подвизаваща се във Вашата телевизия,със стаж почти за пенсиониране,не се ограмоти,за да бъде полезна за себе си и за медията.Сковани движения из студиото,неотклонно четейки аутокюта,госпожата без да се обръща към картата,показва атмосферните градуси.Не си я представям,ако ръцете й са вързани,как ще си върши задълженията! Ако съм собственик на НТВ,бих я освободил от работа само за 24 часа.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До жалко за младитеДалече на изток и на юг от тук е още по- голям ад!
10
0
 
3
 
! Отговори
жалко за младите преди 3 години
няма ефект в тая държава,губене на животи,късмет са ония,които забегнаха отрано,късмет.тук е ада на земята,тук
9
0
 
2
 
! Отговори
джак спароу преди 3 години
дъжд,порой,светкавици,искри парите чужди наши са нали
8
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
абе не е "типично Мартенско"!..През годините ме е валял сняг и на Осми Март,и на Първи Април,но "всичкото чудо-за няколко часа"..Тая година Март си е доста.."намръщен" месец и не чак толкова "обичаен"..Но така или иначе, сезоните се изместват... "Бавно и полека"..
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От цялата статия стана ясно , че единствено знаят колко ще са градусите в събота сллед обяд
6
1
 
8
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
Изпрах си двата слипа, а то вали и вали. Не виждам кога и как ще изсъхнат слипове, третият слип ми е на ***!Добре, че блока е саниран, то си лягам чисто гол, все пак съм натуралист.Купих си нови ботуши да ходя на работа, иначе целият град подгизна от вода.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкошно време. Така и така работим от вкъщи, ще работим от вилата идната седмица. Камината си бумти, виното се лее, хубава храна- истинска. Учи, мама, да не работиш. Цял ден айляк- я има час работа, я- не. Ама заплащането после е колкото годишната заплата на берач на малини в Англия.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удри уйнооооооо
3
2
 
3
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Разкошно време
2
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Сняг със светкавици и гръмотевици - лятна буря в зимни условия...
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо по-хубаво от лошото време!Особено сега с тоя ковид ...