Хотелиери притеснени за старта на сезона, нямат персонал

Летният туристически сезон стартира на 1 май
16 мар 2021 23:55, Красимир Ангелов
56

Стартът на летния туристически сезон у нас е насрочен за 1 май. От бранша обаче са притеснени дали ще могат да посрещат туристите, защото нямат персонал. Какво лято очаква хотелиерите?

Атанас Карагеоргиев има два хотела в курорта "Свети Константин и Елена" край Варна. Всички 100 служители в момента са на борсата, но повечето не желаят да се върнат на работа в бранша.

Още по темата
"И въпреки борсата, аз продължавам да ги стимулирам, за да имам някаква надежда, че нещо ще се случи, че ще могат някои от тях да се върнат. Без персонал не става нищо", сподели Карагеоргиев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"С това постоянно отваряне и затваряне туризмът се превръща в непривлекателен бранш и всеки един, който има да храни семейство и кредит, той ще се ориентира към по – стабилна работна стабилна позиция", коментира председателят на ВТК Илин Димитров.

За да почиват у нас, чуждестранните туристи това лято ще имат 3 възможности - да представят отрицателен PCR тест, ваксинационен паспорт или да докажат, че са прекарали Ковид-19 с антитела.

"Сезонът ще бъде по-слаб, ще бъде труден, ще бъде кратък, но да се надяваме на хубаво време през септември и октомври, за да го разширим", допълни Димитров.

За Великден по Северното Черноморие се очакват предимно туристи от Румъния.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
59
 
! Отговори
музикант преди 3 години
Трудно ще намерят персонал.В хотел Риор Сл. Бряг работих като музикант миналото лято.Платиха ми 650 лева по-малко от обещаното.Колеги музиканти, не приемайте работа там!Няма да Ви платят обещаното!!!Лъжат в хотел Риор-Сл.Бряг
20
6
 
7
 
! Отговори
последната инстанция преди 3 години
До Спасителят ИсусВярата ни в Бога а не във БКП-сатаната...
19
3
 
19
 
! Отговори
Спасителят Исус преди 3 години
До ИстинатаСамо Господ-Бог ще ни изцели! Само той заразява и изцелява, възкресява...Към Господ погледнете и спасени бъдете!
18
5
 
1
 
! Отговори
Пандемията преди 3 години
До ИстинатаТя порази и помете всичко така както смъртта! Остави всякаква надежда! -Адема.
17
2
 
15
 
! Отговори
антихотелиер преди 3 години
До ИстинатаСтойте си у дома и си гледайте Интернет- Готова работа 50%
16
2
 
21
 
! Отговори
закъсаха я преди 3 години
До КоментарОткакто се отвориха границите и има право на избор ще западат. Пандемията за капак
15
2
 
89
 
! Отговори
Истината преди 3 години
10 години наред бяха добри сезоните, не можахте ли да скатаете някой милион за такива времена? То не бяха кифла, коли, почивки, коли за кифлите, силикон за кифлите. А за персонала ако останат , за кухнята всичко най евтино от фризера
14
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Персонал няма, почиващи няма, сезон няма... те седнали за старта да се притесняват. хахах.
13
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащай по 5 бона ЗАПЛАТА да ти дойде акъла. *** МАФИЯ. АЗ ВИ ОБЕЩАВАМ. ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ГЛАД.Мафията си строи хотелите. Мафията не просто притежава хотела, но притежава и строителната фирма. Мафията работи,строи само за себе си. Мафията строи за хората само ако ДЪРЖАВА-МАФИЯ-ТИКВА-ПЕЕВСКИ-ДОГАН поръчва. Като магистралите или ония път до Рилския манастир - ремонт на ремонта.
12
16
 
35
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Ще страдате,защото не скочихте когато трябваше да изметем тиквата от България.Ся ГЕРБ си развяват коня и ще фалшифицират изборите.Важното е на 4ти да излезем вечерта и да им начупим тъ*пите гербаджийски кратуни,ще се лее кръв,но за свободата всичко се дава.
11
3
 
7
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
...имат три възможности да докажат... - _ 1/.pcr_тест ,скъпичък и 30%фалшивоотрицателен ; 2/._ ваксинационен паспорт???!!???(кой и къде издава такива) и 3/. - наличието на антитела_ ден до пладне,без сигурност за повторно заразяване ! ! ! С една дума - добре дошли , уелкъм и добро пожаловать . . . . . . . . . . . . .
10
1
 
63
 
! Отговори
... преди 3 години
Значи всички знаем как и с какви пари се строят хотелите в БГ! Ако не знаете това са крадени пари пари от наркотици проституция оръжия или пране на пари! Много рядко има хотел дето да не е построен така! Като се тръгне от това нещо какво можете да очаквате от хотелиери и прочие ***!?
9
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се кефя, че най-сетне хората узряват да не се навиват да работят на минимална заплата защото това е в техен ущърб. Масово частника се подиграва с труда на хората. В магазин 345 касиер с 655 лв., това нормално ли е и къде е държавата.
8
4
 
71
 
! Отговори
Естет преди 3 години
Жал ми е за малките хотелчета и за хората, които се стараят и влагат цялата си душа в работата.Останалите, които са мутри или комунисти, наемат най-евтиния и необучен персонал и никой нормален турист, който веднъж са излъгали, не идва пак при тях!95% от ресторантите и хотелите в България предлагат обидна за бранша услуга!
7
4
 
40
 
! Отговори
122 преди 3 години
Никога на БГ посткумунистическите мутри в хотелите... PSR тестове и където ми видят очите. Да се надат на умрели бабички от Швеция.
6
5
 
28
 
! Отговори
V преди 3 години
Аве напоследък много почивки рекламирате в тоя сайт . Те хората не са се уморили за да си почиват заради затварянията на герб.Ми сега кат не са уморени кой ши ходи при мутрите ? Щот оне пт БНП ши дойдат помнете ми думите :))))))
5
1
 
78
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Таканаречените "хотелиери" не са обикновени работещи за 500-600 лева хора а са крадци от номенклатурата(комунистическа,капиталистическа,ченгесарска)откраднали милиони и построили си хотели,най често незаконни,с фалшиви документи и на заграбени места !Така че не ми пука за тях!По сметките си имат милиони!
4
2
 
74
 
! Отговори
122 преди 3 години
Да се научат да плащат на наетите работещи. "Персонала" е извън БГ. Да персоналства родата им.
3
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е задължително да бъдат хотелиери.Реформират се, преквалифицират се, закриват, продават за 1 лев.
2
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали имало безработица? Да ги назначават от Бюрото по труда директно. Да.. ама хората не са балами. Няма кой да им работи като роб срещу двойни договори. От бранша като им направиха 9% ДДС уж обещаха да изкарат заплатите на светло. Те ги осигуряват на минимална работна заплата. Кой ще иде в кризата да им работи за 24 лв на ден? Време е бизнеса да продаде луксозните си коли и ще се справят с кризата.