Хотелиери притеснени за старта на сезона, нямат персонал

Летният туристически сезон стартира на 1 май
16 мар 2021 23:55, Красимир Ангелов
56

Стартът на летния туристически сезон у нас е насрочен за 1 май. От бранша обаче са притеснени дали ще могат да посрещат туристите, защото нямат персонал. Какво лято очаква хотелиерите?

Атанас Карагеоргиев има два хотела в курорта "Свети Константин и Елена" край Варна. Всички 100 служители в момента са на борсата, но повечето не желаят да се върнат на работа в бранша.

Още по темата
"И въпреки борсата, аз продължавам да ги стимулирам, за да имам някаква надежда, че нещо ще се случи, че ще могат някои от тях да се върнат. Без персонал не става нищо", сподели Карагеоргиев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"С това постоянно отваряне и затваряне туризмът се превръща в непривлекателен бранш и всеки един, който има да храни семейство и кредит, той ще се ориентира към по – стабилна работна стабилна позиция", коментира председателят на ВТК Илин Димитров.

За да почиват у нас, чуждестранните туристи това лято ще имат 3 възможности - да представят отрицателен PCR тест, ваксинационен паспорт или да докажат, че са прекарали Ковид-19 с антитела.

"Сезонът ще бъде по-слаб, ще бъде труден, ще бъде кратък, но да се надяваме на хубаво време през септември и октомври, за да го разширим", допълни Димитров.

За Великден по Северното Черноморие се очакват предимно туристи от Румъния.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще плащате високи заплати ,а не като дойде някой да ви работи ,да заплащате малко пари и да,се оправдавате с вируса
40
1
 
8
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТИ МУ ОТИВАШ В ЗАВЕДЕНИЕТО - А ТО СЕ НАДУЛО КАТО ПОПАРЕНА ВЪШКА И ГЛЕДА КАТО БОРОВСКО ДОБИ4Е - И НЯМАЛ ПЕРСОНАЛ - НЯМА И ДА ИМА !!!!!!!!!! ДА ЛОВИ ПАРЦАЛА И ДА ДЕЙСТВА !!!!!!!!!!!!
39
1
 
5
 
! Отговори
4epa преди 3 години
НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ДЪРЖИШ КАТО МУТРА С ПЕРСОНАЛА И ДА ИМАШ ТАКЪВ !!!!!!!!! КОЙТО ИМА БРАДА ТРЯБВА ДА СИ ИМА И ГРЕБЕН !!!!!! ИМАШ ЗАВЕДЕНИЕ МИЕШ ТОАЛЕТНИТЕ - АКО НЕ ЗАТВАРЯШ И ИДВАТ ХОРА КОЙТО НЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО *** !!!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата панамера ми е пристигнАла и требе да я зимам от автосалона до 15 дни... Как да плащам заплати бе ?
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свободен пазар ,бе бате ! Като няма бачкатори за 400 лв на месец, по ти им предложи 500 ? Сещаш ли се ? Не ? Еми..... трудно.
36
1
 
9
 
! Отговори
Хотелиер преди 3 години
АБе, пичове, вие знаете ли колко им струват силиконите на моята любовница им сменям джиповете всеки месец? Как ще плащам големи заплати? На минималната да работят и толкоз. Трябва да са доволни!!!! Аз съм голям бизнесмен.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им намалят заплатите. Или да ги карат да си плащат за да работят при тях? Така може да има наплив на персонал. Или не?
34
1
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Въобще не ми дреме за мутрите, наложниците им и разни подобни, които въртят кичозните хотели,търсят крепостници да им работят на минимална 24 часа. Унищожиха черноморието, да ги взривяват барабар със собствениците вътре, белким се разкраси брега малко ;) !!!
33
1
 
13
 
! Отговори
ала бала преди 3 години
който иска да умре от глад да отива и да работи в туризма това лято,да носи маска,да работи за трима поне и да работи 2-3 месеца от 12 в годината за без пари.като работещ до скоро в туризма пожелавам успех както на работе6тите така и на по4иващите по на6ето 4ероморие в идущите години,а по повод статията персонал няма от години,а и на у4ениците не им се занимава ве4е с глупости,останаха само пенсионери с мислене от преди 30 години които няма къде да отидат а с трици маймуни не се ловят.успех
32
1
 
24
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Нямат персонал ли, ауууу ти да видиш, предлагам им да опитат нещо за което явно не се сещат-" да започнат да плащат на персонала, нормални заплати". Ако те смятат за "нормални 600-700лв още доста години ще търсят.
31
1
 
23
 
! Отговори
... преди 3 години
Като се научат да плащат тогава ще имат и персонал
30
1
 
36
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Персонал?С трици маймуни не се ловят Подигравайте се с труда на хоратаКакто и с излъгалите се да дойдат в хотелаАре да ви нема
29
6
 
12
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Минимална заплата-650 лв им стига на персонала в хотела-чисто 500 лв на месец.
28
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се притеснявайте за персонал, вие и клиенти няма да имате.
27
2
 
34
 
! Отговори
Така трябва преди 3 години
С тия заплати персонал нама да видите, а и ние не ви щем скъпите хотели и да ви пълним гушите и шкафчетата до пръсване!
26
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години, пак беше така. Веднага се ревна че като не искат да работят българите, ще си внесат от Молдова персонал. Обявиха едни заплати... дет никой не взе такава. И хората останаха излъгани. Ся пак ревът че няма персонал. Тоя филм сме го гледали и няма да се хванат повече хората. Ай ся си внесете персонал от Молдова. Как ще стане не знам. То и там няма. И без пандемия - вие сте обречени. Няма да има сезон и няма да работят хотелчетата, докато не се научите да плащате нормални заплати.
25
2
 
37
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Ще пропадне хотелиерския бизнес защото хотелите са строени с откраднатите пари от приватизацията, от далаверите на висши държавни чиновници и ето - оня горе гледа и наказва. Откраднаха машините от заводите, продадоха ги както се продава Авиокомпания Балкан, получиха огромни комисиони и по времето на Станишев върнаха парите от офшорките и построиха хотелите, защото нищо друго не умеят. От тогава искат само привилегии и данъчни отстъпки и пак не се справят. НЕКА ФАЛИРАТ! Без тях ще е по-добре!
24
1
 
34
 
! Отговори
Сезон на фалитите преди 3 години
Скоро и хотели няма да имате, след март пада мораториумът за вноски по кредити.
23
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще е пълно на морето,ноо в караваните,бунгалата и малките семейни хотели. Мутрите с големите хотели да го ду...ат. Никой не ще да ви ходи в тази бетонна джунгла която направихте. Само пияните чужденци ги харесваха ама тях вече ги няма.
22
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откога чакам на нечия любовница с майбах, да ми сервира кафенцето.