Жена от Рила се ваксинирала с АстраЗенека, имала COVID-19 и почина

54-годишната е приета в болница в много тежко състояние
Обновена: 16 мар 2021 17:55 | 16 мар 2021 15:45, Камелия Цветанова
270

Снимка: БГНЕС

54-годишна учителка от град Рила е починала в благоевградската МБАЛ от коронавирус, съобщи управителят на благоевградската болница д-р Огнян Митев пред „Монитор“.

На 26 февруари тя е била ваксинирана с Астра Зенека, а нейната сестра Здравка сочи като причина за смъртта й заразяването от ваксинацията.

Още по темата

"Сестра ми Тинка беше ваксинирана на 26 февруари с АстраЗенека в Рила. След няколко дни почина. Според смъртния акт причина е остра сърдечна недостатъчност, оток на белия дроб и тромбоза на кръвоносните съдове", казва сестрата на починалата Здравка.

Според нея жената е нямала коронавирус, била здрава, само с високо кръвно, заради което приемала лекарства. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподава на деца.

"Познавам се добре с учителката Тинка, израснали сме заедно, но за съжаление почина, не знам какво се случи“, каза кметът на с. Стоб Георги Ставрев.  Учителката в Основно училище „Аверкий Попстоянов“ в град Рила е починала в МБАЛ Благоевград на 10 март, часове след като е била приета в много тежко състояние.

"Когато е била ваксинирана на 26 миналия месец, тя вече е била заразена. Приемайки я при нас в много тежко състояние, установихме с изследванията, че единия й бял дроб беше така поразен, че почти го нямаше. Невъзможно е ковид заразата да нанесе такива поражения за две седмици", допълни д-р Митев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари