Кунчев обяви: Новите мерки в София от събота, в страната - от понеделник

Очертава се национален локдаун
Обновена: 16 мар 2021 20:57 | 16 мар 2021 18:35, Красимир Ангелов
550

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече е време за национални мерки срещу разпространението на коронавируса у нас, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинг пред журналисти.

Решението за затягане на мерките срещу коронавируса ще бъде обявено на брифинга в четвъртък от здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата
Решенията ще влязат в сила в събота в София, за страната - в понеделник, обяви Кунчев.

Както е известно по-рано през деня стана ясно, че в зависимост от създалата се ситуация и тенденция, която се запазва, вероятно ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, а всички културни мероприятия ще бъдат забранени.

Сроковете на рестрикциите ще са минимум 14 дни. КПП-та обаче категорично няма да има.

"Целта е да се ограничат различни прояви от обществения живот от всякакъв характер на открито и закрито, за да се овладее пика на епидемията, който се очаква в близките две - три седмици", уточни доц. Кунчев.

Той бе категоричен, че не се обсъжда по никакъв начин ограничаване на движението извън населените места. Цели се да се избегне струпването на хора на едно място.

В търговските вериги също ще се предприемат мерки.

На територията на София не се предвиждат маски на открито, но данните се следят денонощно и се реагира според ситуацията, допълни директорът на столичното РЗИ Данчо Пенчев.

Официалните данни сочат, че областта с най-много болни към днешна дата е Бургас. Днес местният щаб отмени всички масови събития, а в петък ще стане ясно ще затворят ли моловете и фитнесите.

По време на брифинга доцент Кунчев обяви, че в момента се изследват три-четири случая с тежки реакции след ваксина. По думите му обаче е твърде рано да се каже има ли връзка имунизацията със съответните случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
4
 
22
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Уж сме човеци най-интелигентните същества, а живеем като стадо маймуни, 1 процент от населението на света живее в палати, милионери,милиардери с крадени пари, олигарси,политици и тнт, а другите 99 процента като роби, в глад и мизерия и това не е само в нашата държава ако може да я наречем така а и в цял свят. Трябва затвор или изтребление на много политици времето на монарсите и роби свърши отдавна и няма да се върне. Време е за партията на безпартийните и безусловния базов доход и тнт
421
3
 
14
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Народа няма да гласува за никой, но трябва да пратим всички политици на влака за концлацерите и повече да не чуем за тях и да се приключва.И без това те са фенове на Хитлер и Сталин, така,че в концлагерите ще им хареса. Ако сега няма осъдени политици и не върнат ли откраднатото, тази държава все по-зле ще става, докато не изчезне.
420
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега де, - в Швеция на хората ще им се изправят косите от доц. Кунчев. Ха-ха.Където никога , никъде не са се носили маски и нищо никога не е било затваряно, пък камо ли национален локдаун!А и Кунчев прочел ли е последните проучвания че дистанциите при вируси не трябва да е 2метра- а 91см(3 feet). Дори прословутия глобален ***.от.. д.р Фаучи го потвърди!
419
2
 
24
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
-в момента се изследват три-четири случая с тежки реакции след ваксина. По думите му обаче е твърде рано да се каже има ли връзка имунизацията със съответните случаи.---------------------------------------------------А връзката на ковид вирус и хиляди смъртни случаи от какво ли не- няма нужда да се изследва, нали. Просто се пише- ковид и толкова. Дори аутопсиите са забранени.
418
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анонименчо,с приятели можеш да общуваш без да ближеш гнуснии чаши.Въпрос на мозъчно вещество_______________Инспекторчо, успокой се, вас в "Инспектората" нали по мозъчното вещество ви подбират. Имате точно необходимото количество, за да сте инспектори.
417
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 445 Хирурзи , хора изискващи по цял ден да работят с маски , те какво да кажат А тези живеещи в Русия , северните Щати , Канада , Аляска, изобщо районите с тежка зима , ходят "пакетирани " месеци наред Ако кажеш ,че маската е вредна , задържа бактерии , хората трябва на ден по 5 да купуват , ще те разбера Ама това с подчинението не го разбирам Но здраве да има Един така мисли,, друг иначе Времето ще покаже , къде е била истинатахубава вечер
416
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако ми посочиш , кое вероизповедание използва маската като религиозен символ , да се съглася с тебИначе няма как"......Има ли смисъл да се хабЯ, ама айде...Маската не се използва като религиозен символ, а като символ на подчинение. Точно както и фереджето.Ключовото в случая не е "религиозен", а "подчинение".Приятна вечер
415
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 441 доколкото помня - някаква жена , която преди е била от активистите на ГЕРБ се е свързала с Борисов , после той разпорежда на министъра си и трансферът е осъществен Какво да правиш - борба за живот , временно революцията мина заден план и горенето на маски , отричането на вируса Лошото е ,че хора му се подвеждат по акъла , или на Мангъров , ама като опре ножа до кокала , няма как да чакат помощ от тях
414
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека си припомним и г-жа Нинова какво направи преди да се разболее и какво се случи след като се разболя! :) Не беше отдавна.Хората помнят как г-жа Нинова не искаше да вземе решение на 13.03.20г.когато вечерта Борисов и звъннал да търсят заедно решение за пандемията.Тя го отрязала и казала: "Късно е..в 22ч. за работа не говоря."После не спря да говори против Щаба и открито не носеше маска.Като кихна на 30тата минута излезе теста и бам във ВМА точно при Мутафчийски.Легла тогава за др.хора нямаше
413
2
 
6
 
! Отговори
до 437 преди 3 години
Така е.. точно както го описвате.Търсил ли е връзки? Някой изпрати реанимобила. Интересно кой го изпрати? Дали премиера или президента го изпрати се спореше.. Но ако е използвал връзките си, а уж се пише за революционер.. тогава това морално ли е? Морално ли е да гори маски, да плюе по Щаба и професорите, да насажда недоверие към вируса или мерките, а като падна болен.. да търси връзки? Нали и тогава нямаше места по болниците и хора умираха в линейките или на стълбите? Това са пишман протестъри.
412
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Очертава се,даже е все по-близо въпросното затваряне.И вие ще участвате,вервайте ми.
411
4
 
1
 
! Отговори
УФСА преди 3 години
Искам си загражденията, искам си гииии!Върнете КПП-тата уфшарю Локумчев, много ви моля, за да са пучуфФфствам кату уфса ф кушара!Иначе страдам от агорафобия...
410
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 433По принцип Георгиев го разбирам , съпругата му е с бъбречна трансплантация , той беше донор . Има връзки, използвал ги е.И аз да имам връзки , ако се тръшна болен ,ще търся начин да се лекувам във ВМА Не спря да обижда лекарите , в частност Мутафчийски , докато беше там , грозна постъпка А обикновените хора си умираха без много шум. Имаше едно момче на хемодиализа ,на 21 години , заразява се в болницата . Нямал си е връзки , никой не му предложи лечение във ВМА и си почина
409
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Как е възможно изобщо някой да се изказва против мерките????..Дори от морална гледна точка е ужасно да се говорят безумия в деня когато цели семейства са затрити от вируса.Защото някой ги е зяразил- някой който не спазвал мерки.".....Нищо подобно. Може да ги е заразил и някой, който Е СПАЗВАЛ мерките. Заразяват се и такива, които не спазват мерките, и такива, които се пазят маниакално и са нашашкани до крайност в спазването на мерките. От моите познати заразени се оказаха повече от вторите.
408
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 429Може да погледнеш в официалния сайт на МЗ , където изнасят данните За понеделник дават - средна възраст на новозаразените - 52 години Ако не ти изнася 65+,ще го променим на 70+ или 75+ Когато си съгласен/ съгласна твоите по възрастни близки ,или по-млади такива с диабет, астма или друго хронично заболяване , да бъдат лишени от болнични грижи , ако се наложи , тогава проблемът ще е решен Няма да са пълни болниците , всичко ще е отворено , ще живееш спокойно и никой няма да ти пречи
407
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да не съм против мерките, като аз пандемия не виждам!Питал съм и други хора, и те са на това мнение.
406
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напомням: Гошо от Боец и съпругата му спешно с реанимобил бяха откарани от Видин в София. Така Гошо mъпото се излекува. Жена му по принцин имала здравословни проблеми и нея я излекуваха в Правителствена болница. Те не са военни или от правителството, но нали Гошо пропищя, че искали да го убият във Видин и се излекува. Всички, ВИЕ КЪДЕТО ПРИЗОВАВАТЕ ДА НЕ СЕ СПАЗВАТ МЕРКИТЕ - НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ - ЗА ВАС НЯМА ДА ИМА РЕАНИМОБИЛ. ЩЕ СИ УМРЕТЕ НА СТЪЛБИТЕ ЗАЩОТО МЕСТА НЯМА В БОЛНИЦИТЕ. Оmкачалкииииииииии
405
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Как се прави локдаун.Трябва да питаме китайците . Поглеждаме как беше в УханПърво-спиране на всякакви транспортни връзки за и от града-самолети,влакове ,автобуси-всичко е спряноКПП на изходите и не пропуска никой по каквато и да е причинаЗатвориха всичко с изключение на хранителни магазини.Производствата спряха.Един човек от семейство имаше право на няколко дни за час да излезе и да пазаруваДоброволци обикаляха по домовете да издирват болни"===========Вярно. Европа видя това. И се върза.
404
3
 
4
 
! Отговори
+ още малко преди 3 години
До Анонимен 419 издирваха болни по къщите , имаш оплаквания - караха го в изградените болници работеха и спедиторски фирми , някой трябваше да снабдява болниците все пак Ама и там беше пълно с доброволци Може и да съм пропуснал нещо Та не виждам по какъв начин , сме се доближили до подобни ограничения Великобритания , Гърция , Италия и те минаха или минават с по-строги ограничения , но никой не се е доближил до китайците И след карантината , с повечко контрол над хората , тушираха вируса
403
3
 
6
 
! Отговори
до 391 преди 3 години
Гошо mъпото и той призоваваше за протест и той протестираше.Дори гори маски демонстративно на Орлов мост с още няколко меmежника.Но когато се разболя от Ковид19 и попадна в болницата във Видин заедно със съпругата си ореваха орталъка, че можело да си умре във Видин понеже видите ли..там докторите били не достатъчно добри.Тогава някой прати специализирана линейка реанимобил за Гошо и жена му. Така го настаниха във ВМА/ВИП стая да го лекува проф. Мутафчийски.В същия ден почина човек на стълбите.