Кунчев обяви: Новите мерки в София от събота, в страната - от понеделник

Очертава се национален локдаун
Обновена: 16 мар 2021 20:57 | 16 мар 2021 18:35, Красимир Ангелов
550

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече е време за национални мерки срещу разпространението на коронавируса у нас, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинг пред журналисти.

Решението за затягане на мерките срещу коронавируса ще бъде обявено на брифинга в четвъртък от здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата
Решенията ще влязат в сила в събота в София, за страната - в понеделник, обяви Кунчев.

Както е известно по-рано през деня стана ясно, че в зависимост от създалата се ситуация и тенденция, която се запазва, вероятно ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, а всички културни мероприятия ще бъдат забранени.

Сроковете на рестрикциите ще са минимум 14 дни. КПП-та обаче категорично няма да има.

"Целта е да се ограничат различни прояви от обществения живот от всякакъв характер на открито и закрито, за да се овладее пика на епидемията, който се очаква в близките две - три седмици", уточни доц. Кунчев.

Той бе категоричен, че не се обсъжда по никакъв начин ограничаване на движението извън населените места. Цели се да се избегне струпването на хора на едно място.

В търговските вериги също ще се предприемат мерки.

На територията на София не се предвиждат маски на открито, но данните се следят денонощно и се реагира според ситуацията, допълни директорът на столичното РЗИ Данчо Пенчев.

Официалните данни сочат, че областта с най-много болни към днешна дата е Бургас. Днес местният щаб отмени всички масови събития, а в петък ще стане ясно ще затворят ли моловете и фитнесите.

По време на брифинга доцент Кунчев обяви, че в момента се изследват три-четири случая с тежки реакции след ваксина. По думите му обаче е твърде рано да се каже има ли връзка имунизацията със съответните случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До:Ако си траете и за това затваряне, следващите мерки ще са КПП-та, излизане с SMS, забрана за посещение на парковете.Всичко друго е наложено,само това остана.Абсолютно си прав!
381
3
 
5
 
! Отговори
До 405 преди 3 години
В време на война такива като теб директно са ги разстреляли.
380
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До вчера всичко под контрол , днес - затваряне, като се върне толупът от Виена ще изцепи някоя мисъл и трето ще стане! Е за това не ви вярват! Пълен хаос, безсилие и умишлено заблуждаване на хората, така не се управлява нищо, камо ли пандемия.
379
20
 
4
 
! Отговори
Шок преди 3 години
Как е възможно изобщо някой да се изказва против мерките???? Ситуацията е критична, а мерките досега бяха скандално леки . Единствено това е скандално . Няма държава в която такова нещо да се допуска ..Дори от морална гледна точка е ужасно да се говорят безумия в деня когато цели семейства са затрити от вируса . Защото някой ги е зяразил- някой който не спазвал мерки.
378
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си траете и за това затваряне, следващите мерки ще са КПП-та, излизане с SMS, забрана за посещение на парковете.Всичко друго е наложено,само това остана.
377
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах ли , че трябва да бъдат убити всички.. е не добре седете си потурчени ***...
376
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прогнозата е, че годините след ковид кризата ще са по-лоши.Не искам да ви тревожа, а да ви събудя от сънищата и мечтите по доброто старо време.То свърши. Лека нощ.
375
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 398 Ама никой не протестира за това ,че ни крадат , обират За една маска , някои на война тръгват , на думи разбира с Затова ,че банките унищожават хората - мълчаливо съгласие излиза ,че всички са съгласни да биват ограбвани от банките ,нямат проблем с това
374
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чоко 396Какво да стане На никой не му се попада в някоя от следните графи " умрял пред болница , умрял докато чака линейка , умрял защото нямало къде да го лекуват , умрял защото не е болен от Ковид ,а друго не се лекува по болниците / натам сме се запътили /, умрял , защото е в по-малък град и липсват достатъчно лекари Човек , като е жив и здрав, ще си стегне куфарите и ще си намери нова работа И преди вируса всичко младо се изнасяше или към София , или в чужбина
373
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, още няколко дъртака ще исфирясат докато свърши.
372
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с този фалшив мухобойко вирус
371
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е, че цял свят се управлява от една мафия, която ни краде.
370
6
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Тези докторчета дори не могат да си представят какво ще стане при ново затваряне. Имам чувството, че РЗИ ще гори.
369
2
 
10
 
! Отговори
До 392 преди 3 години
Знаеш ли, какво им а предназначението на тези "маски" ? Единственото им предназначение беше да не се разпространявал коронавирус. Това само по себе си е най-голямата *** ия и психопатия, който някой е имизлял. Вирусите си се разпостраняват. Така е създадена природата. На тях не им пука, че не можеш да дишаш примерно, те не искат да разпространяваш вирус. Това малко или много ако имаш здрав човешки разум трябва да те изуми
368
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бизнеса?А чакай за докторите това е бизнес, а да производителя му остава да разпродава, затваря и уволнява персонал.Ако това безумие продължи ще си внасяме хляб от съседите, защото няма да има кой да го произведе.
367
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 388Никога ли не си влизал/а в поликлиника В нашата открай време , дойде ли грипна епидемия, доста лекари си преглеждат с маски Обикновени медицински маски , които използваме в момента За болница, хирургия няма да отварям дума
366
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не умувайте,няма да помогне.В събота всички достойни хора да заповядат на протест. Целият свят ще каже НЕ на мерките и медицинският фашизъм.Да не се посрамим като народ от мишки.
365
0
 
8
 
! Отговори
До 387 преди 3 години
Както и да е, ако даваш наистина такъв зор за тези "маски", можеш направо найлонена да използваш!
364
3
 
6
 
! Отговори
До 384 преди 3 години
Меркел и партията и може вече да не са управляващи....
363
7
 
3
 
! Отговори
До 387 преди 3 години
Никога не съм виждал доктор или сестра с такива неща на лицето. Ако са имали случайно, то не са били прикачени към ушите им да приличат на шимпанзета а с ластик около главата.