Кунчев обяви: Новите мерки в София от събота, в страната - от понеделник

Очертава се национален локдаун
Обновена: 16 мар 2021 20:57 | 16 мар 2021 18:35, Красимир Ангелов
550

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече е време за национални мерки срещу разпространението на коронавируса у нас, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинг пред журналисти.

Решението за затягане на мерките срещу коронавируса ще бъде обявено на брифинга в четвъртък от здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата
Решенията ще влязат в сила в събота в София, за страната - в понеделник, обяви Кунчев.

Както е известно по-рано през деня стана ясно, че в зависимост от създалата се ситуация и тенденция, която се запазва, вероятно ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, а всички културни мероприятия ще бъдат забранени.

Сроковете на рестрикциите ще са минимум 14 дни. КПП-та обаче категорично няма да има.

"Целта е да се ограничат различни прояви от обществения живот от всякакъв характер на открито и закрито, за да се овладее пика на епидемията, който се очаква в близките две - три седмици", уточни доц. Кунчев.

Той бе категоричен, че не се обсъжда по никакъв начин ограничаване на движението извън населените места. Цели се да се избегне струпването на хора на едно място.

В търговските вериги също ще се предприемат мерки.

На територията на София не се предвиждат маски на открито, но данните се следят денонощно и се реагира според ситуацията, допълни директорът на столичното РЗИ Данчо Пенчев.

Официалните данни сочат, че областта с най-много болни към днешна дата е Бургас. Днес местният щаб отмени всички масови събития, а в петък ще стане ясно ще затворят ли моловете и фитнесите.

По време на брифинга доцент Кунчев обяви, че в момента се изследват три-четири случая с тежки реакции след ваксина. По думите му обаче е твърде рано да се каже има ли връзка имунизацията със съответните случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо затворете куриерските фирми,големите вериги магазини и производствени цехове...пък тогава училищата и градините!Абсурдно е!
461
1
 
2
 
! Отговори
Един преди 3 години
Да те затворят в Орландовци!!!
460
1
 
4
 
! Отговори
ТСВ преди 3 години
Води се трета световна война............ако не сте разбрали!Елитът , който управлява света разбра, че няма шанс да оцелее в една ядрена война, затова избраха друг сценарий...............биологична война, с вируси!!!Кога ще го разберете?? Или схващате бавно, като албански реотани??
459
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 470 преди 3 години
Прав си...........100 % ..............положението е трагично, и аз не виждам за кого да гласувам, имах надежда в патриотичните партии(НФСБ, Атака и ВМРО).............но те не са единни и нямат шанс да променят нещо!!!Много жалко за тая държава и за младите хора в нея!!!!
458
1
 
2
 
! Отговори
???? преди 3 години
И защо така....................за София-едно, за страната - друго???Или София е държава в държавата???
457
0
 
4
 
! Отговори
Еди преди 3 години
Аз викам ресторантьорите да причакат оня *** с джипката и да му направят мечка. За по-младите - мечка се прави, като хвърлят ти едно одеало отгоре и после бой до посиняване. Може пък на нещастника да му дойде акъла след това...
456
1
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: На учителите нали им биха ваксини ? От хубавите и биха и на млади хора на по 20-30 години дори и на такива прекарали вируса ! Не можеше ли да се ударят тези ваксини на възрастни хора така,че да умират по малко и да спасим животи ? Учителите можеше отдавна да са си онлайн и да освободят ваксините за наистина нуждаещи се хора !
455
0
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Как може хора, които изобщо не стъпват в парламента и карат джипки да казват какви мерки трябва да се вземат и да нареждат. Няма такава държава, но само затова Слави е прав. Но няма да гласувам и за него.
454
1
 
0
 
! Отговори
Дпс-фен преди 3 години
Ще гласувам за Ду Пи Се да надупят Гръб. Колко ли е голям... Престижа на Доган ? Достатъчно за да ги махнем тия гърбове.
453
5
 
4
 
! Отговори
от дядо Йоцо преди 3 години
Кунчев,ти чувал ли си за мафия в бели престилки? Хора,не вярвайте на такива доценти,професори и т.н. Купени!!! НОЩ е същият!трябваше отдавна да ни карантинират!За тях е по добре да МРЕМ!За ваксините....елате утре!Нама опозиция,няма президент,няма читави българи да помогнат!Всичко е устремено в власт,пари,богатства,но не мислете ,че сте безсмъртни!
452
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтрихте не само Достоевски, а и великият Христо Ботев.Срам, уважаеми "журналисти"!
451
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо думата "***" беше изтрита.Един от най-великите романи на 19-ти век се казва "***". (Достоевски)
450
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От един месец се говори, че затварят детските градини. Е, днес си попълнихме "с песен на уста" молбите за отпуска. Как пък още преди месец се знаеше, че ще има "пик" на заболяемостта? Никой не иска това - нито учители, нито родители, нито деца!Проклети да са всички, които дърпат конците в това кукловодие! А ние, които се оставяме да ни манипулират така....." ний сме ***".....
449
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Областния ва Варна каза, че няма да затваря.
448
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Щаба: Пари нема, действайте!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
447
2
 
4
 
! Отговори
От локдауните преди 3 години
На щаба организма отслабва и става податлив на инфекции ,също и от психотормоза на личности като тази и онази с чувалите ....ако продължите да ги слушате си е на ваша отговорност .
446
1
 
4
 
! Отговори
Питах вируса преди 3 години
Той ми каза ,че няма да си ходи ! А на Кунчев глупостите въобще не му действали !
445
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да се каже,sop olkьо.Щабът на мутрата ,прави и прекройвапланове в движение.Следи се социалният показател в страната и извън нея.Разпределят се средства.Търсят се патерици.Върви се къмпадение,за да отработят възхода." Възход и падение на...Но,само с Винету ,не става.
444
0
 
5
 
! Отговори
Кунчев откъде преди 3 години
ЩЕ намерите милиарди за последващите затваряния ?
443
0
 
10
 
! Отговори
Хикс преди 3 години
Нали всичко беше 6, а ?Всеки ден нова глупост!