Наталия Маева: Ваксинационната кампания се провали

Подборът е погрешен, не се отсяват рисковите групи
16 мар 2021 09:46,
31
Наталия Маева: Ваксинационната кампания се провали
Снимка: Кадър БНТ

Според мен ваксинационната кампания се провали. COVID ни научи, че трябва да мислим за електронно здравеопазване. Това е големият проблем в момента. Това заяви пред БНТ Наталия Маева, новият председател на Националната пациентска организация (НПО).

"Имам критики към електронния регистър, защото той е направен така, че няма опция за отсяване на различните рискови групи, можеше да бъде взет опит от чужбина", категорична е Маева.

"Тук някакси неглижирахме най-голямата рискова група - на хронично болните. Беше направен много погрешен подбор, защото не е редно да избираш хора, подходящи за ваксинация по тяхната професия, а не по тяхното здравословно състояние", добави тя.

Според Маева има огромен проблем и за хората, които са в листата на чакащи за трансплантация - по протокол, те трябва да бъдат ваксинирани.

"Имаме възрастни хора, които нямат необходимите умения да се регистрират електронно в този регистър и ни подават сигнали", допълни Маева.

Според мен ваксинационната кампания се провали, подчерта тя и призна, че никой не ги е питал как да бъде направена.

"Виждаме, че нищо не е решено. Проблемите са същите, има недостиг на персонал", заяви Маева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
От самото начало се усещаше,че ще е провал!
26
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Нищо не е провалено!Борисов насочи държавата към Астра Зенека заради обвързаности и евентуални комисионни!Чекмеджето иска своето!
25
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До АнонименОсвен пълненето на Чекмеджето-всичко друго се проваля.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То какво ли не се проваля под ръководството на мутрите.
23
5
 
5
 
! Отговори
Колов. преди 3 години
В България *** нароил Господ...В Израел вече почти 100 процента са ваксинирани и хората започват да живеят нормално...Ние ще се влачим така още сто години.
22
3
 
4
 
! Отговори
Аве, преди 3 години
Буци от Банкя е един устат клоун, аз го гледам за развлеение отдавна, още от Локум бг, на шута е позволено да плямпа каквото му дойде, бля. Така :) е на шута му е позволено да плямпа и да обира останалото от царската трапеза. Забавен шут тоя :)
21
1
 
4
 
! Отговори
Нищо не е провалено! преди 3 години
Хората забравят бързо!Нали имаше голяма съпротива срещу Пфайзер и Модерна, щели да ни чипират,да ни променят ДНК и правителството съвсем правилно се насочи към ваксинаот традиционен тип, каквато е Астра Зенека, идентична с така лелеяния отопределени среди Спутник.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирайте се ! Майка ми след втората ваксина с пфайзер четвърти ден едвам говори , все още няма пневмония . Ваксинирайте се , това е решението ( казват умните хора ) . А и ваксината на АстраЗенека е 7-8 пъти по евтина ( около 2,5 долара струват ) и това явно е голям проблем за другите , че ги набедиха. Давай на ваксините народе , с ваксина или без , все ще сме болни.
19
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
И с осъдителна присъда да го видя моя Бог, пак ще се навеждам ниско пред него и ще се простирам по земята, да мине по мене - я с джипа, я с возилото, с което карат раираните.Слава, вечна слава на другарите от новото БКП! - ГРОБ!
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично аз и не очаквах друго на този етап от експеримента, освен провал.Особено в България, държавата на калинките и кофите.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се кефя на поредната издънка на герб. Само в купуването и манипулирането на избори са истински виртуози. Там знаят как. Имат ноухау.
16
6
 
14
 
! Отговори
ДБ преди 3 години
Гледам в класацията за изборите в този сайт ГРОБ водят с 27%; нима има толкова мaлоyмници, които да се доверяват на тези, особено след това национално предателство - ваксинационният провал!
15
4
 
3
 
! Отговори
Така де преди 3 години
сега "зелени коридори" и всеки който се чувства че е здрав и не иска да се разболява от ковид да се ваксинира и професиите, които са изложени поради чести контакти с хора и болни - ако искат и се чувстват застрашени. Рисковите да си ги ваксинират лятото, като намалеят случаите и самите те са в по-добра кондиция, пък и ваксините може до тогава да са по-добре изпитани за взаимодействия. Сега зорлем искат да ги уморят.
14
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
РЕВ ДРУГАРИ!
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не думай бе, сериозно ли... Те прасетата си биха Файзера отрано, сега какво им дреме? Карамелени избиратели бол, другите да мрем, не сме нужни...
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква кампания - за ваксинирането на държавните ли служители и ДС мутрите ли говорите? За обикновените хора такава кампания няма. Аа май се сещам за един бус с кремвирши ама това беше отдавна...
11
5
 
17
 
! Отговори
Тия са луди преди 3 години
как ще бутат да ваксинират хора дето пият по една шепа лекарства да се ваксинират с ваксина неизпитана за взаимодействие с всяко едно от тях а още по малко с комбинацията им и то по време на епидемия. Учебникарско правило е, че се ваксинират ЗДРАВИ ХОРА и то най-добре преди епидемията, а не във нейния пик.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството демонстрира активност. До тук добре. Само че тази жена е права - правителството не се грижи за рисковите групи. Възрастните хора и болните хора. Слага ги на равна нога със силните, здравите, младите. А последните щото са възпитани в егоизъм и гонени от желанието за удоволствия се пререждат да се ваксинират. Иначе при тях риска от смърт при заболяване е реално нулев. Имунизирани стават единствено преносители на болестта сред възрастното население. Министъра се подмазва на премиера.
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво очаквахте от некадърни евроатлантически калинки.
8
2
 
25
 
! Отговори
Христо преди 3 години
То всичко в това управление се провали,само богатите станаха по богати а бедните по бедни.