Рекорд: Жена звъни всеки ден на Спешна помощ, за да я прегледат

Съседите й започват подписка за изселването й
16 мар 2021 08:54, Ния Христова
45
Рекорд: Жена звъни всеки ден на Спешна помощ, за да я прегледат
Снимка: БГНЕС
68-годишна жена от Горна Оряховица постави национален рекорд по брой повиквания на Спешна помощ на телефон 112, съобщи Нова телевизия.
 
Сигналите при 90% от случаите са безпричинни. Лекари, полиция и съседи на жената буквално са вдигали ръце от нея. Жената живее сама и не спира да тормози си над лекарите.
 
Маргарита Тапятова живее в кв. "Гарата" и звъни по няколко пъти на ден на Спешна помощ. Медиците не откриват да има здравословен проблем при по-голяма част от идванията си.
 
Съседите също разказват, че тя се обажда на линейка всеки ден.
 
"Звъня им всеки ден, за да дойдат и да ме прегледат", казва Маргарита.
 
Жената има дъщеря и син, но те не живеят при нея. Съседите са започнали подписка, с която настояват жената да бъде настанена в специализирана институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са ли виновни тези които от сутрин до вечер пълнят главите на хората със страх. Случаи като този ще зачестяват .
34
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сигналите при 90% от случаите са безпричинни..."365 * 10% = 36.5Това значи, че тази жена е имала 36-37 инцидента/причини да се обади на година. Какви, защо и как така лекарите и институциите не са се задействали да и помогнат?Знаят само да се оплакват и уж било тормоз - ама то е явно, че и има нещо и физически и психически. Свързали ли са се лекарите с роднини, със социални служби и т.н.Пак се оплакват, че не са си свършили работата...
33
1
 
0
 
! Отговори
Морския преди 3 години
Абсолютно същия случай имаше в нашия вход.Бабата (на 90)години стоеше във входа и викаше умирам,умирам.Колко линейки са идвали не е истина.Всички си мислехме че е паник атака,докато един ден найстина умря.
32
0
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
До hmТук, много хора не искат да разберат, че тел.112 е за "СПЕШННИ ПОВИКВАНИЯ"! И като се каже "спешни", не значи, че ако у съседа над вас се е спукала тръба и ви наводнява, трябва да наберете 112! Има си регламент за "спешните" повиквания и се гледат по приоритети!
31
0
 
4
 
! Отговори
Добре преди 3 години
До препатилС какво ще ти помогнат ако дойдат? Най- много да ти дадат болкоуспокояващо, което могат да направят и роднините ти! Да бъбречните кризи са много болезнени, но ако имат повикване за човек с инфаркт, кое приоритетно?
30
1
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До Анонимен 13Не е проблема да ходят на всяко обаждане, а това, че някой друг може да загуби живота си поради това, че някой ангажира с глупости и без това малкото налични екипи!
29
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 3 години
До тъй деНо та симулира и други хора се обаждат от техните телефони.
28
2
 
10
 
! Отговори
Очевидно преди 3 години
Очевидно е хипохондрик, което е психически проблем и трябва да се лекува. Вместо да я лекуват и насочат към психиатър, лекарите вдигат ръце и я докладват по новините. Толкова за лекарската тайна и етика
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лесно на възрастните. Отгледали си децата, работили за тази държава. После не са нужни на никой. То няма места в детските градини, в старческите домове има още по-малко места, особенно в по-добрите, където грижите и условията са прилични. Нас ни очаква същата участ. Бог да помогне на женицата, да получи грижи. Тя може да е добре психически, но не издържа. Майка ми се грижеше за дядо ми близо 20 години, той се чувстваше пълноценен, защото ни е помагал с пенсията си и си гледаше градинката.
26
1
 
2
 
! Отговори
Нормално е преди 3 години
Ние от ГЕРБ всичките сме такива.
25
4
 
4
 
! Отговори
до 28 гърбушко преди 3 години
Завалийката рускиня ли е?При тях ше ходите и по 20 пъти дневно, зер са ни "освободили"...Нема мърданье!Не бе простако, жената е фенка на батето ви Бойко и иска да бъде заплодена от него за да ви роди още уродчета от ГЕРБ.
24
0
 
2
 
! Отговори
От бай Тошо преди 3 години
Тапетова звъни понеже е стара и не знае, че отмина модата на рашките, отдавна са актуални цръните, ако беше цръна дупесарка никой нямаше да се оплаква.!.
23
0
 
5
 
! Отговори
hm преди 3 години
В Америка никой няма да дойде ако диспечерът не прецени, че случаят е спешен. Въпросът ми е защо отива линейка след като звънне? Всеки път преценяват, че е спешен случаят?
22
4
 
6
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Ми съседите що не се съберат и да и теглят един бой?
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Това да може ако някой има нужда в това време, да мре, доде тя си играе с линейката ли? Явно си един от многото, които не живеят там.
20
2
 
9
 
! Отговори
Нормално е преди 3 години
Тапятова...рускиня... направо за психхиатрия.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и аз имам една такава бабичка тука, дъщеря й живее в съседния вход, но не се интересува от нея, дядото се интересува само като е пиян, да има кой да бие...цоциалистически ценности....
18
1
 
10
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Тук колега говори за нормална държава.Как, като за 30+ години разбиха старата,а вместо да я подобрят, днес сме в к0чина ?!В Израел пък, за неоснователно повикване на Спешна помощ, следва глоба.
17
0
 
14
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Вземете и телевизора и го изхвърлете в най-близкото кошче - след седмица - две психозата ще изчезне от самосебе си.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До препатилАми то е заради такива, заради които всеки ден ходят по 5 пъти, за да им кажат, че им няма нищо.А за побой над доктор е редно първо да му теглят един двоен бой на ***-ота - бияч и после 1 година в затвора с розовите.