Туристическият бранш очаква скок на организирани чартъри

Според експерт 1 май е реалистична дата за начало на сезона у нас
16 мар 2021 19:20, Петя Славова
15
Туристическият бранш очаква скок на организирани чартъри
Снимка: БГНЕС

Първи май е реалистична дата за началото на туристическия сезон у нас. Значителен ръст спрямо миналата година на летовници с организирани чартърни полети, прогнозира директорът на Института за анализи и оценки в туризма (ИАОТ) доц. Румен Драганов пред БНР.

Още по темата

От ИАОТ очакват големите курорти като Слънчев бряг да заработят поетапно. Отначало - с 30% от капацитета си, а в пика на сезона да имат до 60% заетост. Обемите от 2018 и 2019 година ще бъдат достигнати едва през 2025-а година.

"Авиокомпаниите, които извършват чартърни превози с европейски туроператори, са в пълна готовност. Очакваме да стартират от началото на май дестинации Испания, Турция, Гърция. По същия начин в записванията стои и България", коментира експертът, като допълни, че в момента, в който Европейския съюз приеме руската ваксина, ще бъдат възстановени пътуванията, включително и към България.

Драганов обобщи, че страната ще разчита преди всичко на Германия и Великобритания. По отношение на автомобилния туризъм -  на Румъния, Украйна, Беларус и други съседни страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакват, но като се събудят отново потни и се опикали!Тази година без България, има и други красиви страни!Поздрави от извън България!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз очаквам да стана милионер, ама....
12
1
 
2
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Миналата година на 01.05 температурата на водата е била 13 градуса, а на въздуха 21 в Бургас! Що за мазохист трябва да си да ходиш на море при такива температури? Бургас не става за къпане преди 1 юли, другото е за шараните...
11
0
 
0
 
! Отговори
груев преди 3 години
ама си нямат мазен .... да им защитава интересите
10
0
 
6
 
! Отговори
циник преди 3 години
Битката за платежоспособния клиент е предварително загубена от хотелиерите, какво можете да предложите равностойно, че и повече от Турция. Гърция, Хърватска? Нищо! Е тогава се учете да ядете бетон! И да ви е сладко! Субсидийките и те ще се изпарят след изборите! Иде истинската КРИЗА!
9
0
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Много станаха гладните кокошки, а малко просото... иска им се на 1 май тълпи в морето хахаха, в друга статия пък гладни брокерки ме убеждават,че наемите растяли и цените на имотите щели да тръгнат нагоре.... абе на тоя свят само мераклиите са повече от глупаците...:)
8
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
До 7С единствената разлика, че цените за всякакви маймуни, домъкнати на Слънчака с чартърни, са в пъти по-ниски, ако реша аз сега да си резервирам самостоятелно от БГ. Не че бих стъпила нашето л***йноморие, както от 20 години...
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристическият бранш стана малко като брокерите на недвижими имоти... Всеки може без него- демек сам да си организира почивката. До момента съм обилолил 80 държави. Нито един път не съм използвал туроператор, да не говорим за турагент. Само местни екскурзоводи. И стига с тия чартъри. Чартър и аз организирах за сватбата на кумеца. Усилието е толкова, колкото да запазиш на бай Иван микробуса да те закара до Пловдив.
6
0
 
5
 
! Отговори
гъркофил преди 3 години
Некой занзибарец очаква, ... нещо си ...
5
0
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
НА 1 МАЙ АМА НАНАЙ
4
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
ДГД "туристическия" бранш. Да вадят от не обявените доходи и заплата в "плик".
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета.Те затварят държавата, вие туристически сезон чакайте
2
0
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Да не очаква! Тази година лятото е отменено (до второ нареждане). Който е преритал толкова да ходи някъде - лятото на 2022 най-рано.
1
0
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
АЗ ВИКАМ ЧЕ 1 МАЙ ЩЕ Е КЪСНО ВИШ 1 АПРИЛ Е ПО ВЕРОЯТНО