Туроператори против карантината на завърналите се от Занзибар

Лекари обаче откриха новозаразени на завърнали се
16 мар 2021 09:32, Петя Славова
23
Туроператори против карантината на завърналите се от Занзибар
Снимка: БГНЕС

Туризмът е един от отраслите, които са най-засегнати от противоепидемичните мерки. Много българи решиха да избягат от коронавируса в Занзибар, но стана ясно, че завръщайки се трябва да са в задължителна 10-дневна карантина. Асоциацията на туроператорите възразява срещу мерките за пътуващите до Африка, въпреки че лекарите вече регистрираха шест новозаразени с коронавирус и се чакат резултатите им, които да покажат дали не са с някои от новите и по-страшни щамове.

Още по темата

"Против сме основно за континенталния принцип, за който се въвеждат тези ограничения. Африка представлява повече от 25% от страните, в които може да се пътува свободно. Всяка една страна взима различни мерки. Занзибар е една малка част от Африка. В страните се пътува при много стриктни правила, при стриктни мерки", сподели пред БНТ Любомир Николов.

По думите му, Занзибар е дестинация, която ни дава нова реалност, но тя не е единствената възможност. Когато поставим цял континент под един общ знаменател, ние дискриминираме целия континент, смята Николов.

Той обясни, че туристите могат да се разглеждат на няколко групи. Това са хора, които не са боледували, не са ваксинирани, или са преболедували и имат антитела.

Асоциацията на туроператорите адресира писмото си до Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването.

 "Надяваме се да отговорят бързо и да ревизират тази заповед. Ако не го направят, ще бъдат ощетени хората. Това ще се отрази и на учениците, които ще трябва да останат в карантина и да не посещават училище. Бройката на хората които променят датата на пътуване е малка. Ако хората се откажат те ще изгубят парите, които са платили, а и новите дати носят същата неяснота.", допълни още Николов относно новите рестрикции.

Според него, мерките са закъснели. В страната ни няма ясни протоколи, начин на работа, повече информираност на хората биха довели до положителен резултат.

Притеснения сред хората, които са пътували няма, сподели Любомир Николов. Той каза още, че хората пътуват основно за Африка, другата дестинация е Малдивите, Мексико, Шри Ланка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризъм извън ЕС трябва да се облага с ДДС, мито и акциз.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия си размахват миризливите по Занзибар, ние плащаме! Фашисти.
16
2
 
4
 
! Отговори
KOKO преди 3 години
AL4NITE TUROPERATORI......BILI PROTIV KARANTINATA.....SPORED TJAH,VSEKI VARNAL SE OT SEDMATA GORA I OSMOTO DARVO,MOZE SPOKOINO DA RAZNASJA VIRUSI-SAMO NA TUROPERATORITE DA NE IM SE ZATVARJA PARI4NOTO KRAN4E....
15
8
 
2
 
! Отговори
Христо, преди 3 години
подписвам всякакви декларации. Без друго не чакам на нашите лечебни заведения. И коронавирус изкарахме, че го и забравихме вече. Пука ми за това, че тука редовно списват десетина паникьора с психични отклонения.Само че ти ли ще ми гарантираш, че като подпиша, никой после няма да ме тормози и да ме затваря?
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И откъде - накъде ще се третират различно само завърналите се от там?Нали на всеки влизащ от чужбина се прави тест на входа или се карантинира. Тия хора що да са в по-различно положение? Защото показаха, че не се подчиняват на пропагандата и не се крият в килерите, ноаплашени от лошите чичковци с белите манти, действащи по поръчка на политическата световна мафия?Каквото за останалите, тако и за тях! Вируси има навсякъде, по целия свят, вкл. и коронавируси.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един много зле написан материал. Да ме прощава авторката.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Те напускахаТова е защото едни меркантилни нашенци го играят каналджии.И едни други лумпеняги пищяха, че спираме горките мигранти и ходиха да протестират заради оградата.Иначе професионалните протестъри са много.
11
12
 
5
 
! Отговори
Те напускаха преди 3 години
всякакви африканци в Европа без документи, сега се запритеснявали за няколко туристи в Занзибар.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Ми аз защо не съм спрял да работя? Намери си междувременно работа такава, че да не зависиш от карантини.А работа има, вярвай ми. И зависи от образованието и квалификацията.Даже и ромите са по цял ден с метлите из улиците. Който за каквото е учил.И на мен никой няма да ми плаща да си седя вкъщи.
9
4
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Нямаш грижа! 50 лева на час ще ти плащам! Давай четирибукие, урво!
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Не съм виновен за неща които не зависят от мен.Като искат да седим под карантина да ни се плаща за това.
7
3
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Лани всички реваха, че не карантинират пристигащите още от летището, но сега като опря до тях - не можело! Булгаристанецът изисква правилата и законите да се спазват само от другите, но лично той е велик и кои са те, че ще му казват кво да прави.
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6А законно ли е да убиваш хората около себе си с простотията и вирусите си?Ти ли ще ги лекуваш после, нещастнико?
5
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен карантината е незаконна.
4
3
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Не отивай ти във Занзибар,там мутирал щам е Цар !!
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРОнегТи скоропостижно ще се лишиш от живота си, като се заразиш, повториш и потретиш...Ходи по Занзибар, заразявай се колкото си искаш, но защо трябва да си разнасяш зелените сополи и да заразяваш другите? А защо после не идеш да се лекуваш в Занзибар за своя сметка, ами ще тичаш тук като гламав да те лекуваме ние?!И , нали знаеш, че ще плачкаш и ще казваш на докторите, че си най - големия фен на спазването на мерките?Който каквото си направи - нищо не може да му го направи.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не пита и не иска мнение от туроператорите
1
5
 
31
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Колкото и да не разбират някои, в пандемия сме !Това означава, че ще има жертвти и лишения, за жалост !!!Само да внимаваме да не се лишим от живота си !!!