Внимание, пешеходци: МВР с акция за неправилно пресичане

Екипи ще следят и за неспазване на светлинните сигнали на светофарите
16 мар 2021 07:58, Анисия Иванова
17

На територията на цялата страна продължава специализираната полицейска операция, насочена към правилното пресичане от пешеходци и на железопътни прелези.

Освен за пресичане на нерегламентираните за това места, полицейските екипи ще следят и за неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платното за движение.

Ще се следи и за водачи, които не дават предимство на пешеходни пътеки. Според обобщените данни на отдел "Пътна полиция", през изминалата година при тежки пътни произшествия са загинали 94 пешеходци, съобщава Bulgaria ON AIR.

За същия период на железопътни прелези са регистрирани 11 тежки пътни инцидента, при които са загинали шестима и са ранени 12 души. Специализираната операция за повишаване безопасността на движението ще продължи до 18 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А каквко да очакваме от полицията на мутрите, когато те не познават Закона за движение по пътищата, в случая не знаят какво е пешеходна пътека?
14
0
 
0
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До До ДДРОгант Благодаря за предложението!Не съм от София, но ако ми остане време ще намина, винаги има какво да се види в София!Точно затова ми беше първият коментар, че полЮцията у нас работи само по време на акциЙ , а не посточнно да оказва контрол над недобросъветсни участници в движението - шоьори, велосипедисти и пешеходци !!!На пътя има място за всички, ако уважаваш останалите !!!Но човек е така устраеон, че без контрол става безконтролен ...
13
1
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов Бог преди 3 години
Идат избори.Парите ми треат
12
1
 
3
 
! Отговори
това е фак нюз преди 3 години
С това заглавие изразяват съмнение ,че представителите на най умната нация могат да боравят с пешаходни пътеки и велосипеди...
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече е нужна акция за недаване на път на пешеходци пресичащи на зебра. Това включва и талибаните които докато уж ти дават път правейки десен завой лекичко напират на полу-съединител, върху зебрата и на 20см от пешеходеца. И даже не изчаква да се отдалечиш и на метър и тръгва с бясна газ гадта. Ей за такива искам акция!
10
1
 
4
 
! Отговори
До ДДРОгант преди 3 години
Като се позатопли ,*** на ,,Моста на влюбените" до НДК и постой половин час и виж долу на кръстовището между ,,Черни връх" и,,България" какви велосипедни ,,подвизи " се правят! Всичко е въпрос на кратко оглеждане ,или въобще не поглеждане на светофар и знак! Редовно!!!Живея там и ги виждам ,всеки ден и някой път ми се изправят косите ,от малоумието на някои ,,състезатели" !
9
2
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Ало, джурналята, спрете да предупреждавате всевъзможни нарушители на законите в държавата. После що никой не спазва правилата!
8
1
 
2
 
! Отговори
БГ Контрол преди 3 години
Ало , здрссти , днеска ще идваме на проверка.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи да очаквам, пред първо районно да се самоглобяват. Ако някой не осъзнава как може да се наруши почти всичко и то едновременно, да се разходи да ги види. Спрели къде ли не. Крачат като киборги по платното, по релсите, няма тротоари, пешеходци, пешеходни пътеки. Имам чувството, че единственото нещо което спазват са обедните почивки.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да продължават да рисуват зебри на булеварди с четири, шест и повече ленти през 50 метра, а после защо имало прегазени пешеходци.
5
8
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 2Относно дисциплината на велосипедистите има и друга стрна - на шофьорските курсове не се обучаваме как да пазим велосипедистите !Чак когато започнах да карам много колело, разбрах колко см,е невнимателни шофьорите и оттогава пазя колоездачите, когато шофирам!Уваженитео трябва да е двустранно, същоот важи и за пешеходците, че всички сме най-вече пешеходци :)Относно даването на предимство на пешеходни пътеки - отдавна го има масово в други градове,излез от софето!
4
4
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе що ми се струва, че мвр-то работи само по време на акциЙ !!!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиционерска им работа ще следят светофарите свети не свети, свети не свети цялата работа им е такава.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дисциплината на пешеходците и велосипедистите у нас е под всякяква критика.Наистина сме уникални ,,европейци"....Но има и шофьори-камикадзета,а предимство пред пешеходна пътека се научихме даваме май предимно само в София!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време беше!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!