Абсурдът продължава: Друго дружество иска пари от детето на загиналата Юлия

Близките на блъснатата край Созопол жена още се борят с финансови проблеми
17 мар 2021 21:15, Петя Славова
90

Пореден абсурд за близките на прегазената край Созопол Юлия Ангелова. Компания изплати почти 16 хиляди лева застраховка "Живот" за убитата жена. В същото време друго дружество, което гарантира кредита ѝ, продължава да иска парите от 9-годишната ѝ дъщеря.
Още по темата

Преди няколко месеца близките на прегазената край Созопол Юлия Ангелова разбират, че тя е сключила застраховка "Живот". Бившият ѝ съпруг се свързва с компанията и в средата на миналия месец, близките получават близо 16 хиляди лева.

"Тя е застраховка живот и злополука, която тя си е направила абсолютно доброволно и я е направила в полза на дъщеря ми. Обърнах се към съответната застрахователна компания, те поискаха смъртен акт и някои дребни документи. И оттам нататък никакъв проблем", сподели Цветелин Цеков.

В същото вече 8 месеца застрахователят, който гарантира потребителски кредит на убитата жена – отказва да го покрие, а дългът се наследява от 9-годишната ѝ дъщеря. Причината – фирмата иска експертиза.

"И другата застрахователна компания плати, без да иска експертизи дали тя е била употребила алкохол или нещо такова. Точно това е парадоксалното, ситуацията – защо едната иска, а другата не. Защо за едната е толкова важна тази експертиза и съответно какво търсят те, а за другата не е толкова важно", попита той.

Бившият съпруг на Юлия признава, че продължава да не разбира мотивите за отказ на фирмата гарант по кредита. Освен това смята, че е абсурдно 9-годишната му дъщеря да изплаща кредит, който е застрахован.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
75 не е вярно, гарантирана е цялата сума, мисля, че до 100 000 лв.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В същото вече 8 месеца застрахователят,....какъв е този стил Столипиново на писане. Едно просто изречение не може да напишете.
74
9
 
1
 
! Отговори
жаго преди 3 години
В цивилизования свят щяха да я изгонят и да си плаща като поп. Пила , чапразила се по баровете . Турците даже казват за българките - развалени жени. Неин броблем, ако ще да се съешава и с всеки срещнат. но щом е пила никакви пари от застраховка.
73
0
 
12
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До жагоКакво те интересува личния живот на жената? Проблема е, че разни финансови институции и застрахователи ти свалят звездите, докато им станеш клиент, но при настъпване на застрахователно събитие започват да правят разни еквилибристики, за да не плащат! От къде, на къде ще прехвърлят застрахован кредит на непълнолетно лице без доходи? И да питам, трябва ли като станеш клиент на някое застрахователно дружество да спреш да се храниш, защото има риск от задавяне и смърт?
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то само това да е абсурда...
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 777 - Защо при фалит на банка са ти гарантирани само 20% от депозита...Защото. ако имаш депозит в Буркан Бaнк, целият твой депозит е гарантиран на 100%.Що се отнася до кредитите, има си и народна поговорка: Брашно на заем, тъпкано се връща!
70
0
 
5
 
! Отговори
Ставри преди 3 години
Групама
69
3
 
9
 
! Отговори
777 преди 3 години
Защо при фалит на банка са ти гарантирани само 20% от депозита, а при смърт на кредитополучател, кредита се наследява???
68
0
 
16
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Кой е застрахователя, който не иска да покрие застраховката?
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете кои да застрахователните компании
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите пари не дават, те само вземат пари.
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо въобще се говори дали е пила жената? Защото застрахователят е бил допуснат да го въведе като кауза към договора, която както виждате им оставя вратичка... само се чудя защо приемат застрахователни премии от човек на чашка и тогава алкохолът няма никакво значение
64
2
 
29
 
! Отговори
12 преди 3 години
Всички закони в тази държава са направени с много вратички , условности и изключения. Финансовите институции тук са като господ , никой не може да ги осъди за нищо. И това е направено от всички правителсква. Целта е някои които могат да си платят да могат да се измъкнат. Така е за абсолютно всичко
63
53
 
3
 
! Отговори
жаго преди 3 години
Чакайте сега. Мястото на една жена с дете по баровете да се налива и сваля с разни татуирани циркаджии ли е ? Да обикаля като паача от заведение на заведение. Да би скромно си седяла при семейството, нямаше да се стига до там. Застрахователя е прав, на разни пияни фльооорци нищо не трябва да се дава.
62
0
 
14
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Групама е компанията.
61
0
 
9
 
! Отговори
коя е компанията? преди 3 години
коя е компанията?
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До иш.Знаеш ли кое е лошото...че 30 год.след краят на твоя любимец,ти си още Неориентиран.....не можеш да се включиш пълноценно в новите правила.Капитализма няма нищо общо в това че нашите банки искат да глътнат света.За това,по скоро в Шенген.
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не се съобщава името на въпросният застраховател,защо се крият.Нека да научат хората и да внимават друг път,далеч от тези безсърдечни люде.За мен съм си го казал..ако се наложи някой ден да грабна автомата,първо ще мина през банките...
58
0
 
16
 
! Отговори
Мутрокрация преди 3 години
Поинтересувайте се от председателя и членовете на финансовата комисия в парламента през последните десетина години и какви ла***а редки са приели, а също и финансовия надзор в БНБ, или по скоро - липсата на такъв.
57
12
 
18
 
! Отговори
иш преди 3 години
Нали искахте капитализъм, ето ви ! Парите на д всичко , няма задръжки, няма скруполи !