Местят болни от Шумен в Търговище, болницата изнемогва

Към момента 239 пациенти са в болницата с COVID-19
17 мар 2021 14:27,
21
Местят болни от Шумен в Търговище, болницата изнемогва
Снимка: БГНЕС

Болницата в Шумен е в критична ситуация заради растящия брой болни с COVID-19. Лечебното заведение няма възможност да разкрива нови легла.

239 са пациeнтите с тежка коронавирусна инфекция, които в момента се лекуват в Шумен. Седем души са в интензивния сектор. Заради недостиг на легла, петима от болните са били пренасочени към Търговище, съобщи БНР.

Директорът на лечебното заведение доктор Димитър Костов каза, че помощ търсят пациенти, които вече са в средно тежко и тежко състояние, а болницата е достигнала предела си и няма възможност за разкриване на допълнителни легла, които да поемат заразените с коронавирус.

Според него в Шуменска област трябва да се предприемат драстични ограничителни мерки, за да не бъдат изгубени още човешки животи. Вчера са починали 10 десет болни с коронавирус, днес - още двама.
    




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
ГБ преди 3 години
Я гледай ,бившите ми работодатели. Само мошеници ,и крадци в тая болница.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дижей Те най-лесно ще напуснат работа. И сега недостигат. Ама ти ще напуснеш този свят когато те напуснат работа, глу.пак!
10
4
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Настанявайте ги в БИЛЛА, Кауфланд,Лидл,Метро !!! Там вируси няма !!!
9
3
 
2
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Отворете и баровете, денонощноНегрсмотнициАаа забравих- може да задължите с маски на открито и да изкърти те пейките в паркаВажно е работа да се върши
8
5
 
9
 
! Отговори
София област преди 3 години
Не е само в Шумен.Пламнали са Ихтиман, Самоков,Костенец страшно е!*** хората,като мухи, заради тия дето са безстрашни!
7
5
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
*** и го кажи пред Шуменската болница, когато карат нови пациенти.Искам да видя какво ще кажат после роднините на болния човек.Заглавията по вестниците ще бъдат незабравими, това е сигурно
6
12
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Приемат хора с леки симптоми само и само да източват НЗОК и затова се препълват болниците. КОВИД не е по-опасен от обичайните настинки, хората с що годе здрава имунна система го изкарват спокойно на крак.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До vladyЕла доброволец да помогнеш на кихащите. Нищо им няма и не се плаши. За две седмици само. Търсим такива като теб безстрашни, умни и с медицински познания. Или си само мъж, с големи комплекси, но само пред клавиатурата. Мижитурки и като хора и като душички.
4
12
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да спрат да приемат кихащи и подсмърчащи, максимум с температура и кашлица само и само да източват НЗОК.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно затваряне на всички бациларници от типа на били, мили, метра, кафлани, лигъли, фантасмагорико и други . Гъчканица страхотна без да се спазват никакви правила и мерки.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой от вас антивирусите и конспирациите няма ли да отиде да помогне на младите лекари ? Или вие сте големи мъже само пред телефона:) Иначе сте посранковциии нали.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кмета на Шумен и той бил приет,да го местят него