Предстои ново затваряне, какви са притесненията на туристическия бранш?

Страната ни иска да отвори за чуждестранни туристи на 1 май
18 мар 2021 10:16, Петя Славова
17

Всяко едно затваряне на ресторанти и хотели води до много разходи. Голяма част от служителите са отчаяни и не искат да работят в този сектор, защото нямат сигурност. Това коментира в ефира на предаването "Директно" председателят на Туристическата камара във Варна Илин Димитров.

"Ако един бизнес е затворен и не му се позволява да работи, съвсем нормално е да бъде обезщетен справедливо", смята той.

По думите му ситуацията е изключително тежка и трудна, и браншът е притеснен какво следва, предава Bulgaria ON AIR.

Димитров коментира и предвиденото за 1 май откриване на летния туристически сезон у нас.

"За да имаме туризъм, първо трябва да имаме свободно пътуване", смята експертът и посочи, че зелените паспорти, които предвиждат европейските власти, дават регламент, който до този момент е липсвал и е бил пречка за каквато и да е предвидимост.

Остават въпросителни обаче пред това какви ваксини ще бъдат приемливи за туристите, които искат да почиват в рамките на Европейския съюз.

Според Манол Тодоров, който е мениджър на хотел и заведение на Южното Черноморие, в момента се наблюдава хаос по отношение на мерките и правилата, по които ще пристигат туристи по морето у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моите познати - ресторантьори явно са обезщетени. Всеки ден гледам снимки от Занзибар, Малдивите и Египет.
10
1
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Аз кат ви казвам че ЧСИ тата дебнат от засада :))) Накупили сумати самолети дето не им трябват :))) Ден година храни при ЧСИ тата .Зелени паспорти ха ха ха .Гладувайте за герб и ЕС
9
1
 
7
 
! Отговори
насрах те се преди 3 години
стоя туристически бранш-стига вече
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подавайте хотели,кръчми и заведения,то не че има вече кой да ви ги купи и си пазарувайте трактори,мотики и лопати,там е истината при задаващият се светове глад!
7
1
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
До ПредприемачНе само хотелите са на хората на ДС, къщи за гости също, в сивия сектор са (чак черен), а проверки не им правят.Няма и да направят...скоро.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде стига с тоя туризъм,трябва да си *** за да смяташ,че тоя бизнес има някакво бъдеще!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за хотелиери, туроператори и кръчмари се говори. Всички в сивата икономика. Като нямат работа на полето бол . Започва сезона на засаждането, копането и беритбата.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряй хоремаците и цялото домочадие с мотиката на картофите. Там няма зараза.
3
2
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Няма страшно !Сезон 2021 ще има.Идвайте на ниските наеми за обектите.Сега му е времето !Така и летуването ще ви излезе безплатно.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се закрие този бранш най-накрая!Българите не искат да почиват в България и ходят в.... Занзибар, Гърция и Турция, а ние искаме чужденците да идват в България. Няма как да стане. При избор между Египет и България, немците и британците избират Египет или по-евтиното между двете. Същевременно искаме европейски, а не египетски заплати - няма как да стане. ЗАКРИВАЙ!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямото притеснение е дали да има пари за поръчково БМВ/Мерцедес, или ще трябва да признаят че са бедни и 2 години подред да карат една и съща кола.