Млади семейства изкупиха земята около Пловдив, строят къщи

Парцелите на село са по-евтини, а и хората искат двор
21 мар 2021 11:16,
161
Млади семейства изкупиха земята около Пловдив, строят къщи
Снимка: БГНЕС

Все повече хора избират да инвестират в имоти в селата. Около Пловдив свободни за застрояване парцели вече почти няма, съобщава БНТ.

Интересът към имотите в близките до града села е наистина огромен. Брокери обясняват, че пред перспективата да бъдат затваряни периодично, клиентите вече предпочитат това да е в къща с просторен двор. Отделно имотите на село са много по-достъпни като цени от тези в града. Заради пандемията от коронавирус голяма част от имотите в най-близката до Пловдив община - Марица, бяха изкупени, а администрацията не разполага със свободни общински парцели. За да смогне на търсенето, от местната администрация ще разширят границите на почти всичките си села.

Ситуацията с дефицита на парцели брокерите вече забелязват и на други места в близост, а не само в община Марица.

В Царацово в последно време се е обособил цял нов квартал с 20 къщи. Още десет се строят. Собствениците са предимно млади семейства, родом от селото, на които общината е отстъпила право на строеж.

Брокерите отчитат, че ръстът на новодомците се дължи и на разкритите работни места в предприятията в региона.

Новите жители на община Марица са над 4000, а свободни терени за продажба няма. Заради това още няколко села предстои да бъдат разширени.

От местната власт смятат, че по този начин ще намалее и незаконното строителство. Очаква се тези промени в урбанизацията да доведат и други инвестиции.

С над 500 декара се разширяват и индустриалните площи в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами хората започна да им светва под касета, че по-добре да си направиш една готина къща с дворче в близко село, отколкото да набиеш 150 бона в 60 годишна панелка или "нов луксозен комплекс"...
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да отида до родното ми село трябва да се дигизирам, като Рамбо..
94
5
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Тия където купуват имот на село не са подготвени за живот там.Трябва да си дадат сметка какво ги очаква -често спиране на ток ( инвестиция в генератор)режим на вода(инвестиция в кладенец или сонда,хидрофор),здрав автомобил(няма инфраструктура),тези с децата да помислят за превоза и времето до училище и детска градина.През зимния сезон много често стоиш с не почистени улици.Лятото има разни пълзящи животинки.Помислете ,и решете,това не е живота в панелката на големия град.
93
4
 
20
 
! Отговори
Бунтата преди 3 години
Браво!!!Да строят,що да не строят???Или брокерите ги е яд,че няма кой да купи панелките за цени като в Лондон!!!Там е живота,по селата-домати,краставици и марули-но домашни,не отровите на европа
92
14
 
12
 
! Отговори
4epa преди 3 години
И НИНОВА КАТО СПЕ4ЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМ НАПРАВИ ЕДНО ТКЗС ЗА ДА ИМА КЪДЕ ДА РАБОТЯТ !!! ТО НЯМА ВЕ4Е ТЕКНОИМПЕХСИ ДА ГИ ПРЕВАТИЗИРАТ !!!!!!!!!!!!!
91
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко,боко ще им направи магистрала, я тунел, село за образец в ЕС ще са
90
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха да бе да брокерски измислици всяка покупка на недвижимост е свързана с наема който може да се взима от нея иначе не е инвестиция а загуба, колко е наема на къща в община марица и колко бързо се дава и колко има отдадени под наем? хаха смешници чалгясали
89
6
 
44
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Ако пътищата бяха добри, ако инфраструктурата в селата бе съвременна, ако не бяха наводнени с преобладаващо *** население, всеки би предпочел на село. Но за съжаление, селата са ни по-страшни и грозни от гетата.
88
4
 
26
 
! Отговори
Апартамент ГЕЙТ преди 3 години
Питайте Цветанов да ви даде опартаменти може да отвори агенция за недвижими имоти
87
3
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
До ЧебурашкаТи, брокер? Ела, ела, чакам та там да ти строша тиквата;))) Там, нямаш работа!
86
2
 
40
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Живота в малък град или село в собствена къща е НЕЗАМЕНИМ!Който има мерак и не го мързи , може да си направи страшни екстри , без да чака на готово от разни кожодерски фирми!Материали и технологии --БОЛ!САМО КУНКИ ТРЕБВА ДА ИМАШ ....ХА,ХА,ХААААААААААА...И ДУПЕ ЗА РАБОТА!
85
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми много ясно че ще е такава тенденцията, то с парите за 2 стаен апартамент, можеш без проблем да си вземеш някоя къща с малък двор на 20-ина км. от София или Пловдив
84
2
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
...От дали е във възможностите на младите хора да изтеглят заеми и да построят красиви спретнати имоти сами със по една заплата стигнахме до къде е по хубаво на село или в града . И колко хубаво и уредено е българското село .
83
8
 
8
 
! Отговори
ДО Чебурашка преди 3 години
Тръгни сега в дъжда към центъра и свии в някоя от десните улички и карай с колата .. знаеш ли къде им са новите къщи ??? има нещо като хов квартал ,вместо да завиеш към селото подминаваш 200 м. и тогава завиваш,сега и асфалт имат ! Иначе вътре в селото къде ще строиш ? То си е старо село да не е къща терен ,къща ? Улиците им нямат нивелация вода кал колкото искаш ,то не е квартал на Пловдив --близо е ,но си е село ,
82
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 117Има си доста уредени села пич, пък и не е казано че трябва да е село, може просто някой по-малък град да е, около Пловдив и София колкото искаш такива
81
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 113 25км от Сф.повяврвай ми това в по-малките общини около големите градове е почти невъзможно да се случи, просто хората са много задружни и като се почне такова начинание веднага се вдигат, казвам го от личен опит
80
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това добре. Ама в селата няма изградена канализация. Тоалетните им са на двора. Имам приятели които живеят в тези селца и виждам каква мъка е. За да им изчистят тоалетната им взимат по 270 лв. Лятото тоалетната смърди та се не трае. Ямата която събира мръсната вода от мивката в кухнята и тя смърди. Старите хора са свикнаи те така са прекарали цеият си живот но на мадите едвали ще им хареса.
79
1
 
6
 
! Отговори
до 113 25км от Сф. преди 3 години
Утре ще ти направят един завод за горене на отпадъци и ще им душиш,,душата,,щото много знаеш !
78
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаА бе ти си най-умен другите където са купили имотите не разбират! То и в Марково няма канализация но там парцел не можеш да барнеш ако искаш продай ми 10дка аз ще ти дам панелката в Тракия! Добре че са младите хора пък ти продължавай да търсиш недостатъци то и без това само това е останало за застрояване!
77
3
 
17
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Живял съм в центъра на София и в периферията.Не съм доволен и от двете места!Сега съм на 25-км. от София на 2-дка./двор с гараж и Къща на 2-етажа с парно!ТУКА Е РАЯ НА СВЕТА, БАКЕ ...."НЕМА ТАКОВА МЕСТО"....ХА,ХА,ХАААААААААА..А , вие си душете пръднята в комплексите и се правете на "Баровци"...ха,ха,хаааааааа