Пенсионерка под карантина се разходи в Смолян, засякоха я

Четирима психично болни от местен социален дом са с вируса
38
Пенсионерка под карантина се разходи в Смолян, засякоха я
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бързо производство е образувано срещу 71-годишна жена от Смолян, която е нарушила наложената й карантина, съобщиха от ОД на МВР- Смолян. При проверка дали спазва домашната изолация, възрастната жена е открита да се движи пеша на улица в кв. "Райково" в града.

Още три производства за отклоняване от карантина са образувани за последната седмица в област Смолян. Карантинирани като контактни на заразени и заради завръщане от рискови зони са 523 жители на областта през миналата седмица.

Четирима от обитателите на дома за хора с психични разстройства в с. Ровино са с положителни проби за коронавирус, съобщиха от РЗИ-Смолян. Заразени с вируса са и двама служители от персонала в социалното заведение.

Общо 73 са новите случи на коронавирус в област Смолян за последното денонощие, а шестима ковид пациенти са починали. С 36 процента е увеличена заболеваемостта в областта през последната седмица, а показателят 14-дневна смъртност е 30.9 на 100 хил. при 19.75 средна стойност за страната, предаде БТА.

Деца на 1 и 4 г., учител и 17- годишен ученик от община Златоград са сред новоустановените позитивни. Данните за епидемичната обстановка в региона през последната седмица показват увеличение на случаите до 50-годишна възраст, както и снижение на средната възраст на починалите от коронавирус.

През седмицата са починали 19 пациенти с коронавирус, като двама от тях са във възрастовата група от 50 до 59 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Смолянкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеееее. Аз си мислех, че само неграмотните зомбита правят тия дивотии, ама то и деменциите също. Мислех ги за по-читави от зомбитата.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смолян не случайно е лидер по надвишена смъртност в България около пандемията... МАСОВО магазинери и аптекари са без маска на работното си място (или неправилно поставена - което е същото), клиентите без маска преобладават и в магазини и в транспорта, санкции почти НЯМА, а Пампорово беше привлекателно място, докато и кръчмите работеха... фоновото разпространение е много високо и разходката на улицата на карантиниран не е по-опасно от влизането в голям магазин на здравите некарантинирани жители..
22
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
До анонимен 19Тогава защо Ангелов освобождава от карантина след седмия ден и два последователни отрицателни PCR теста?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от починалите умират защото са под карантина и ги лекуват некадърници по телефона.И повечето са възрастни хора които са отговорни ,а не като хилядите щъкащи еврогейчета със симптоми ,но без тест за да не ги затворят.
20
2
 
0
 
! Отговори
До аз преди 3 години
Не е вярно!Абсолютно най, най-*** *** гласува за Тиквата!
19
4
 
2
 
! Отговори
Правилно преди 3 години
Възрастната жена знае много добре, че за да оздравее трябва чист въздух и разходка НЕ ВИЖДАМ КАКЪВ е проблема? Нали други хора са маскирани и ги пазят маските.
18
6
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
За Мангъра и АБВ гласува най-простата част от народонаселението!
17
1
 
1
 
! Отговори
Н,даа преди 3 години
До ЛекарЗлатена с ново име! Вълка си сменя козината, нрава - не! Вари го, печи го - на *** мирише!
16
1
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен "Утрепете я дъртата кошница с камъни."Нека този който няма грях първи да хвърли камък! Интересно защо никой не се заяде с Мутафчийски като се върна от Милано миналата година и още на другия ден "цъфна" в залата на Министерския съвет, вместо да е в карантина за 14 дни като всички други простосмъртни!?
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте за Мангъров и АБВ!
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да я вкарат в затвора!!!!!! Егати престъплението. Че и в новините го пишат.. Нинджи абсолютни с промити празни тикви.
13
2
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До Д-р Коронис КаузаИли си много лъжлив, или си много тъn.
12
9
 
6
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Искам да напомня два момента , които да абсолютно доказани и дори тези от Щаба не отричат:1. Поне 3-4 дни преди появата на симптоми, човек е заразен. Това значи: чувстваш се добре, ходиш си на работа, нямаш температура, но си свръхзаразен.2. Обикновено 3-4, но най-сигурно над 7 дни след началото на симптоматиката, тестове са вече отрицателни. И бързите и PCR. Заболелият вече не е заразен.Карантините на този етап са напълно безсмислени и се държат само за всяване на страх, а от вчера и за пари
11
9
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Има онлайн пазаруване.Има приятели.Има дори общински телефон, където звъниш и ти се носи.Ама щом пазариш, а не пазаруваш, ясен си ми що за селска стока си
10
3
 
15
 
! Отговори
aefan преди 3 години
не я е срам - да се разхожда. Виж ако прекарваше два - три тона кокаин, всичко щеше да й е наред
9
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма глупост е и Радев да е президент, но българските глупости нямат край!
8
3
 
24
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
По-голяма глупост от това с карантината е Бойко да е Началник на държавата!
7
4
 
24
 
! Отговори
Гарабед преди 3 години
Ей, добре че е родната милиция да ни пази от такива лоши рецидивисти...
6
5
 
10
 
! Отговори
бай хой преди 3 години
Ейй тая колко е ***, че не е умрела от Ковид досега!!! Сега бързо производство, първо глоба 300 кинта, после съд, затвор и куршум в челото. И айде в статистиката умрели от Ковид - ше ми се разхожда тя, ще ми диша, все едно у нас нема статистика ! Това им се полага на такива вещици, дето хем не са приети в отделенията на поне 3 антибиотика, хем си позволяват да дишат някак си и да се самообслужват, че пък се и разхождат даже да вземат да пазаруват, все едно нема Ковид.
5
2
 
22
 
! Отговори
Православен славянин преди 3 години
Вижте малоумното население ,забележете екземплярите по улицата ,да те е срам от тях ей това е българина ! Вижте им дебилните просташки физиономии ,забележете каква тъпота лъха от тях !