Пътищата обработени против заледяване, "Петрохан" е проходим

Водачите да използват първокласните пътища и магистралите
23 мар 2021 09:33, Ния Христова
1
Пътната обстановка в страната в момента е спокойна. Има слаби превалявания от сняг в северните и западните части на страната. Пътните настилки са напълно обработени против заледяване. Това увери директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" инж. Даниел Иваничков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Магистралите са напълно обработени и почистени, лавини може да се появят по високопланинските проходи, стана ясно още от думите му.
 
"Вчера в "Петрохан" се наложи на два пъти да затворим движението с цел премахване на тежкия и мокър сняг, който не можем да контролираме. В момента "Петрохан" е напълно проходим, ограничено е движението на тежкотоварни автомобили в прохода "Превала" в Смолян, ограничен за движение остава "Троян-Кърнаре" между Пловдив и Ловеч", обясни инж. Иваничков.
 
През вчерашния ден са подадени сигнали за трима закъсали шофьори, които са били издърпани. Инж. Иваничков допусна, че най-вероятно проблемите за закъсването не са единствено в пътната мрежа.
 
Той призова водачите да използват първокласните пътища и автомагистралите. Ограничения има единствено на АМ "Струма" заради монтажни работи.
 
"Нямаме силно активизиращи се срутища през последните дни. Екипите на пътноподдържащите фирми са в пълна готовност, очакваме още два дни обстановката да е такава. Снощи в цялата страната са работили около 470 машини", каза още директорът на "Поддържане на пътната инфраструктура".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
шофера преди 3 години
С летните гуми може ли вече, пролет е все пак?!