Туристите в Добрич - малко българи и румънци

Спадът във визитите е с близо 65% на годишна база
6
Туристите в Добрич - малко българи и румънци
Снимка: БГНЕС

Туристите в Добричка област в началото на 2021-а са със спад с 66.4 на сто на годишна база, като достигат 3300 души, по данни от териториалното статистическо бюро-Североизток за януари.

От всички туристи, ползвали хотели, къщи за гости и други почивни бази, 83.8 на сто са българи. Чужденците, посетили региона, са предимно от Румъния с дял от 72.2 на сто. Почивали са и туристи от Великобритания - 7.4 на сто, и Турция - 5.2 на сто.

Общо регистрираните нощувки в първия месец на годината достигат 6400 или с 64.8 на сто по-малко в сравнение със същия период на предходната година.

Приходите от нощувки възлизат на 345 900 лева, като 76.4 на сто от постъпленията са от българи, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: добричтуризъмрумънци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Трябва ли да живеят хора над 100 за да има такива, които помнят историята на страната си, на региона си и на семействата си? Моите баба и дядо са раждани в места в момента намиращи се в Румъния. Ходил съм да ги видя. Къщата им още стои и църквата която са имали в селото още се извисява. Голяма част от хората в североизточна България са потомци на хора преселени от това което ние наричаме северна Добруджа. Дори мястото където е създадена България в момента е в Румънски граници.
3
4
 
0
 
! Отговори
Велик Дакиан преди 3 години
Ние Румънците сме велик народ наследник на Римската империя , Доброджеа е наша земя добре че бяхме ние да съградим нещо в тая Пустош но сламарите са неблагодарни .
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до турист искаш да кажеш че там живеят само хора над 100 години ли? добре че гръцките земи не са част от България иначе и там щеше да вилнее великия смърдящ български чалгясал бизнесмен мутренски
1
2
 
16
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Кранево, Албена, Балчик, Бялата лагуна и Каварна са места на които може също да се насладиш на хубаво море. И там живеят българи обичащи много България, защото още помнят какво е да не си част от България. Нямат добри спомени от румънското присъствие, ама никак.