Все повече заразени, болници останаха без ковид легла

Прегряват телефоните на Спешна помощ в почти цялата страна
24 мар 2021 10:43, Красимир Ангелов
39

Ръстът на заболеваемостта от коронавирус у нас увеличава с всеки изминал ден натиска върху здравната система. Прегряват телефоните на Спешна помощ в почти цялата страна.

Още по темата
В много лечебни заведения има недостиг на болнични легла за пациенти с Ковид-19. На 90% са запълнени отделенията в Бургас и Ямбол, а във Варна се обмислят поредно увеличение на броя на леглата.

В болницата в Благоевград хирургичното отделение се превърна в Ковид зона, а болницата е на предела на приема на спешни пациенти.

Много силен е и натискът върху болницата в Гоце Делчев, която приема пациенти от няколко населени места и има единици свободни легла. Натоварване отчитат и столичните болници.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Короната не ходи преди 3 години
По администрация ,полиция ,банки и ЗАВОДИ .......
32
0
 
3
 
! Отговори
Има места при Ставри преди 3 години
...българския модел ,най--добър модел се хвалеше ......
31
1
 
3
 
! Отговори
От личен опит преди 3 години
Не знам защо, но много от личните лекари при домашното лечение не предписват антибиотик дори и след четвъртия ден! Това по протокол ли е? Наша близка 8 дни в къщи беше с 38' температура и личния й препоръчва чайове. По наше настояване тя започна антибиотик и се подобри. Чак тогава личния й предписа втора доза от същия. В болница да влизат само с усложнение, а другите с правилни насоки от личните у дома. Тук Мангъров е прав, но греши за чайчетата. Без антибиотик не става, но след четвъртия ден!
30
3
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Решенията са простички ваксини ! После ограничете тези фризьорски салони и т.н. затворете всичко за 3 седмици. В хранителниете магазини макс 50 човека за големите и 5 човека за малките. Повече никакво образование и никакви детски градини. Това е какво чакате ? Ех само да ви бях министър-председател! Който не се съобразява с мен, на стадиона!
29
0
 
4
 
! Отговори
Колов. преди 3 години
За забавянето и за отварянето през март всеки на негово място би загубил изборите тотално...обаче нашата опозиция е толкова слаба,че не може и това да използва!Правят тотална грешка като подкрепиха отварянето,при него работещите в отворените отрасли взимат по малко от колкото да са си в къщи,защото работят реално на половин работен ден....
28
5
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Решенията са простички ваксини ! После ограничете тези фризьорски салони и т.н. затворете всичко за 3 седмици. В хранителниете магазини макс 50 човека за големите и 5 човека за малките. Това е какво чакате ?И държавата да започне да внася здравни за своите служители !
27
3
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Колов.: Тук си напълно прав. Единствения виновен за мен е Бойко Борисов. В стремежа си да спести 2лева забави ваксинацията в България. Да не говорим,че с хубавите ваксини се ваксинират само държавни служители които внасят НУЛА (0) лева в НЗОК !
26
2
 
6
 
! Отговори
Колов. преди 3 години
Аутопсии не се отказват от докторите ,а от близките на умрелите.Защото след ада който преживяват те са наясно за каква болест става дума.....
25
4
 
2
 
! Отговори
9988 преди 3 години
Прегряват ви журналистическите кратуни!
24
2
 
5
 
! Отговори
Препатил преди 3 години
До ЕДИ КОЙСИМного си прав! Целият зор е "стани да седна". Тия дето месеци маршируват вечер, дано добре да им плащат, а не като шпионите за жълти стотинки. Лекарското съсловие и то се меркантилизира, нали Костов ги направи търговци. Сигурно, ако се направи ревизия на заетите легла, ще се окаже, че не са чак за болнично лечение, ама пътеките привличат! Преди години оперираха мой близък и за благодарност предложих пари на хирурга, а той ми отговори, че парите се дават преди, а не след. Това е!?
23
1
 
8
 
! Отговори
Колов. преди 3 години
Има и лош вариант при който да се напълни и Арена с болни и умиращи...вируса да тръгне по пътя на своят брат Испанският грип...след първата година той мутира и убива десетки милиони млади хора и деца...средна възраст на умрелите 28 години.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще ми обясни ли казаното от доктор Стоян Алексов, председателят на Българската Асоциация по Патология, че на патолозите им забраняват да извършват аутопсии?Е, не им забраняват буквално, но им оказват силен натиск, така както всички нас ни натискат да се ваксинираме с иначе "доброволната" ваксина!Защо от НОЩ мълчат като и не обелват дума за това?
21
1
 
6
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
А какво става със зала Арена Армеец . Миналата година беше оборудвана и имаше предостатъчно легла. Като включите и другите Арени из България, гордостта на Бойко, ще можем да приемаме пациенти и от съседните държави. Може и от Германия. Нали баба Меркел ни е приятел .
20
1
 
3
 
! Отговори
Колов. преди 3 години
Вече имаме два пъти повече умрели на ден от Англия.Но там *** са по малко и даже те са на половина вече ваксинирани! :)
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще е докато събитията ни изпреварват. Няма ваксини, Няма места в болниците, няма дати и часове за ваксинация. Има само нахални, угоили се ГЕРБави министри и чиновници
18
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
до 18 -Те пърформънсът го направиха за да покажат на Европа как се прави-да се учат от Нас))
17
0
 
5
 
! Отговори
Колов. преди 3 години
ФСБ частните болници приемат с ковид от 9 месеца.То няма голяма разлика при тази болест..един милионер гушна букета за два часа в най добрата болница.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А онзи пърформънс с Арена Армеец защо го правиха в началото?
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До оставкаТо на лекарите и болните първо беше предложена ваксина, но не всички се ваксинираха, защото такива като теб водеха пропаганда по медиите срещу ваксините. Изборите няма да ги спечелите, защото ако такива като теб са на власт жертвите до сега щяха да са поне три милиона българи!
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ботокса каза че има 50 000 легла, 8000 са в в болница пък леглата на привършване??????