Борисов: Съобразихме се с гражданите на Обзор

Това е исторически момент за държавата ни, смята кметът на общината
26 мар 2021 11:25, Анисия Иванова
25
Борисов: Съобразихме се с гражданите на Обзор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Съобразихме се с това, което гражданите на Обзор пожелаха –да бъде отделена тяхната община“, заяви на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на МС.

Още по темата

Кметът на община Обзор Христо Янев благодари на Министерския съвет за бързото приемане на решението за административно-териториална промяна за отделяне на населени места от община Несебър, област Бургас, и създаване на нова община с административен център град Обзор, област Бургас, вследствие на проведен референдум.

"Това е исторически момент за Обзор и за нашата държава, защото от 20 години това е първият проведен референдум за създаването на нова община. Това е едно държавническо мислене на кабинета и на областния управител, които се съобразиха с желанието на хората да се отделят от най-богата община в България“, каза градоначалникът на Обзор Христо Янев.

Той изтъкна своята благодарност към правителството за проведения референдум и изрази готовност да се справи с новите предизвикателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4ти мандат за Бойко. Рев другари и по полека със стреса.
1
14
 
13
 
! Отговори
"честито" преди 3 години
Мутрите си купиха нова община.