Лидер на бандата за рекет от Костинброд - лихварска съпруга

Жертвите били предимно ниско образовани и малоимотни хора
26 мар 2021 07:30,
23
Лидер на бандата за рекет от Костинброд - лихварска съпруга
Снимка: БГНЕС

Жена беше задържана като лидер на банда, изнудвала длъжници на фирмата на мъжа си в Костинброд. Тя и още петима души били арестувани на 23 март.

Лидерката била омъжена за мъж, който притежава законна фирма за бързи кредити и работи в Костинброд. Вместо да помага в бизнеса обаче, тя започнала да изнудва хората, забавили вноските си.

Още по темата

Бандата действала от януари 2019 г., съобщиха от прокуратурата. Освен жената в нея имало още 5-има души, всеки със строго определена задача.

Мълвата в Костинброд пък гласи, че лидерката и един от участниците имали интимна връзка.

Жертвите на бандата били предимно ниско образовани и малоимотни хора. Част от тях били бити и след това принуждавани да погасят предсрочно целите си кредити.

В последните дни бандата обещавала на някои от длъжниците да опрости кредита им, ако гласуват за определена партия, научи “24 часа”.

Вместо това обаче групата била задържана при акция на ГДБОП на 23 март.

При престърсванията в домовете и колите им антимафиотите открили мобилни телефони и симкарти, списъци с имена, адреси и суми, бухалки, както и други доказателства.

Спецпрокуратурата е обвинила шестимата като банда за изнудване и побои. Оттам посочиха, че това е първата подобна група с лидер жена.

В четвъртък от държавното обвинение поискаха шестимата да останат в ареста. Съдът се произнесе след редакционното приключване на броя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.