Пуснаха влаковете в междугарието Твърдица-Шивачево

Композициите обаче трябва да се движат с до 25 км/ч в отсечката
26 мар 2021 13:46, Красимир Ангелов
4
Пуснаха влаковете в междугарието Твърдица-Шивачево
Снимка: БГНЕС

Движението на влаковете в междугарието Твърдица-Шивачево е възстановено, като железопътните превозвачи трябва да спазват скорост до 25 км/ч в отсечката, съобщават от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Още по темата
Междугарието Твърдица-Шивачево беше затворено за движение на 12 март след инцидент, при който дерайлира 16-ият вагон от 17-вагонна товарна композиция, превозваща пясък.

Участъкът е част от трета главна жп линия София-Карлово-Бургас. Благодарение на денонощната съвместна работа на екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" и "Транспортно строителство и възстановяване" ЕАД строителните дейности бяха завършени предсрочно от предварително планираното време за ремонт.

Екипите на двете дружества подновиха релсо-траверсовата скара на 3 400 м железен път, като тяхната работа продължава със строително-монтажни дейности за възстановяването на проектната скорост в междугарието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Олекна ми! преди 3 години
Това е новината на 21-ви век!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Лаик преди 3 години
До коментар 1. - подкрепям мнението Ви , само да посочите механизъм композициите да се телепортират от гара на гара..... Тогава необходимост от междугария отпада - по очевидни причини :-) :-)
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че ние по татово време правехме на ръка по толкова на ден. А сега имат техника готови звена и са бързи като охлюви. На всичкото отгоре и се хвалят. Сигурно си мислят че ние от старото поколение жепейци до един сме измрели и няма да им разберат лъжите. Не сме умрели още сме живи и ще доживеем до поне 90 години. Сега сме на 80 год.