Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренско
Обновена: 27 мар 2021 18:03 | 27 мар 2021 18:03, Анисия Иванова
228
Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренска област, установи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в областната болница. По последни данни в Силистренско заболеваемостта е 904 души на 100 хиляди население.

Ситуацията е много напрегната, заяви министър Ангелов след среща с директорите на здравни институции в Силистра.

Още по темата
Здравният министър посочи, че благодарение на усилията на ръководството МБАЛ-Силистра до седмица ще бъде разкрито ново отделение. "Капацитетът му е 48 легла. Това ще стане в рамките на до 7 дни. От тези 48 легла, реално 2 стаи с по 4 легла максимум могат да са реанимационни. По отношение на Центъра за Спешна медицинска помощ – имат около 35-40 повиквания на денонощие. 90% от тях са за COVID. Колкото и да е трудно, колкото и да изморени колегите, ще се справим“, допълни Ангелов.

По думите на министъра хората много късно търсят медицинска помощ и това води до сериозни увреждания на белите дробове. "Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна за разлика от втората, и нещо, което се наблюдава последните дни - много бързо протичане на клиничната картина", обясни Ангелов.

По повод случая с гръцкия студент у нас, за който се твърди, че е починал след ваксинация, министърът коментира, че все още не е завършила цялостната проверка:

"Това, което знаем, е, че този студент е имал травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19, неговото ЕГН в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина", допълни той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
1
 
! Отговори
многозле преди 3 години
До192Няма как да се отрази в Бг система гръцки идентификационен номер от едн страна. А от друга - в Бг чужденците не се регистрират с ЕГН, тяхната идентификация се казва ЛНЧ и започва със 7000. Нелепо е това, което е написано. Всеки, който е проверявал чужденец в системата го знае това, елементарно е.
199
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Ботулин Токсинов, здравният министър, е поразен в мозъка от коронавирус и ломоти безсмислени брътвежи!А който иска да му вярва!Нали учени бяха доказали - коронавирусът поразава и мозъка?Еми - ето ви и доказателството!!!
198
0
 
11
 
! Отговори
Нагло преди 3 години
Не може личните лекари да отказват да преглеждат пациенти на слушалка и да говорим за забавяне на търсене на помощ... Не може една рентгенова снимка на бял дроб за болни от ковид без направление да е 30-50 лв. и да се търси сметка на пациента защо се мотае.
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБащата на момчето е лекар в Гърция,синът е бил студент по медицина.Бащата каза,че е ваксиниран с Астра Зенека у нас.Колкото до ЕГН мисля,че в Гърция нямат!
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и да потърсят рано помощ ги препращат от болница на болница и накрая пак са в същото положение.
195
0
 
9
 
! Отговори
до Ангелов преди 3 години
Пуснете зелени рецепти за лекарствата за лечение на ковид. Лечението за 6 дни с антибиотик на инфекцията е около 150 лв на човек... За 80% от пенсионерите в България такава сума е непосилна...и не само за тях. Помислете за безплатни лекарства за този тип заболяване - може би тогава няма да има закъснели пациенти;
194
0
 
13
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ангелов 1 цял ден обикалям болниците в София, за да приемат майка ми, която е с двойна пневмония, не защото късно търсим помощ, а защото 2 дена се моля по телефона да дойде линейка да я вземе, но ми отказват! И това в София, представям си в провинцията какво е положението! Ти или си *** или подчинените ти говорят пълни глупости и ти им вярваш
193
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"За да се пише професор, трябва да има още една дисеВ грешка си, запознай се малко по-подробно с изискванията за професор.
192
2
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
За да не се заразите, купете си лукчета - има с евкалипт!Щом ще ходите до магазина или се срещате с някой, смучете едно.Вирусът не може да вирее!Ако усетите леко хрема, гърло - веднага смучене!Аз правя това и не ме хваща нищо!
191
2
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Грам не вярвам на този. Той е за висене с главата надолу! Предизвика умишлено третата вълна като си прави експеримента да върне учениците присъствено. Предизвика втората вълна като ги вкара на 15 септ. и ги държа 2 месеца.Хората реват че не ги взимат в болницата, тоя късно отивали. Не го ли е СРАМ. Убиеф!
190
0
 
12
 
! Отговори
еййй преди 3 години
Ангелов, каква помощ, бе? Лекарите НЕ обръщат внимание!
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа си е виновен, ако не ви спазваше простотиите да си седи вкъщи изолиран, щеше да е наред
188
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината АстраЗенека е продадена на ЕС за по 3Евро.За България 4милиона дози струват 12милиона.Каква търговия ще правиш като на другите държави АЗ продава на 5-6пъти по големи цени?В ЕС АЗ е доставила само 30милиона дози и не се противи много на раздухваната истерия против ваксината за да може да продава на реалната цена на други държави.Китайската ваксина с която ваксинира Сърбия струва 68$ при 50%ефективност.Сърбите отказват ваксината и затова я пуснаха за чужденци да не пада %
187
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички неприятни са в ГЕРБ ?
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лечението е симптоматично и строго индивидуално според възрастта, острите и хронични заболявания и клиничната картина. До Анонимен. А, между другото възрастните хора правят 15-20 дихателни движения за минута.
185
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка некадърници.
184
2
 
9
 
! Отговори
До 193 преди 3 години
Нали се сещаш , че в магазините и в транспорта хората са С МАСКИ! А В ЗАВЕДЕНИЯТА - НЕ, ЗАЩОТО СЕ ХРАНЯТ И ПИЯТ. До сега не съм се заразил от магазините и транспорта - всеки ден съм там!!!
183
4
 
8
 
! Отговори
ИМА ЛЕЧЕНИЕ преди 3 години
И то е - от първия ден антибиотик с пробиотик, вит.с, вит. Д и цинк. Плюс сиропи за втечняване на бронхиалния секрет. За температерата помага единствено Хексалгин - на капки!!! Следете си сатурацията с оксиметър - 15лв. Е и е лесно!!! Така няма да стигнете до болница!!!!
182
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костадин Ангелов не е професор, а само доцент..............има само една дисертация.....................малък "доктор".За да се пише професор, трябва да има още една дисертация.........."доктор на науките"!!!
181
1
 
34
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Ми то все не можем да нацелим тайминга. Или е " за кво идваш, нищо ти няма!?" или "за кво идваш чак сега!?".