Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренско
Обновена: 27 мар 2021 18:03 | 27 мар 2021 18:03, Анисия Иванова
228
Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренска област, установи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в областната болница. По последни данни в Силистренско заболеваемостта е 904 души на 100 хиляди население.

Ситуацията е много напрегната, заяви министър Ангелов след среща с директорите на здравни институции в Силистра.

Още по темата
Здравният министър посочи, че благодарение на усилията на ръководството МБАЛ-Силистра до седмица ще бъде разкрито ново отделение. "Капацитетът му е 48 легла. Това ще стане в рамките на до 7 дни. От тези 48 легла, реално 2 стаи с по 4 легла максимум могат да са реанимационни. По отношение на Центъра за Спешна медицинска помощ – имат около 35-40 повиквания на денонощие. 90% от тях са за COVID. Колкото и да е трудно, колкото и да изморени колегите, ще се справим“, допълни Ангелов.

По думите на министъра хората много късно търсят медицинска помощ и това води до сериозни увреждания на белите дробове. "Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна за разлика от втората, и нещо, което се наблюдава последните дни - много бързо протичане на клиничната картина", обясни Ангелов.

По повод случая с гръцкия студент у нас, за който се твърди, че е починал след ваксинация, министърът коментира, че все още не е завършила цялостната проверка:

"Това, което знаем, е, че този студент е имал травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19, неговото ЕГН в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина", допълни той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
12
 
! Отговори
А ве преди 3 години
то в колко болници си налял пари сега искаш да ги направиш тройно.И си нахален - кандидат си за народно събрание. Там сучат яко.
119
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ковид няма лечение все още, затова трябва да се стараете да не го прихванете, след това дупе да ви е яко.
118
5
 
12
 
! Отговори
Библия Откровение преди 3 години
Маски и ваксини са предвестник на белега на звяра. предупреждението си стои:Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег начелото си или на ръката си,10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто вчашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето...
117
1
 
24
 
! Отговори
соколин преди 3 години
Професор че, защо първо не обясниш ясно: кой да ни каже, кога сме за болница? Но съм сигурен, че не можеш да отговориш на този въпрос!!!!!!!!!!!!
116
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как един обикновен човек може да прецени кога е рано и кога е късно? Министърът използва стария докторски номер за всичко да обвинява пациента. Което означава, че е просто един мрьсник. Не че не му е изписано на физиономията.
115
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое е късно бе, те личните лекари сте ги инструктирали да казват "Нищо ти няма", "Оправяй се там" и такива, а после като тръгнеш да търсиш помощ - ами късно идваш. А тя пневмонията си се развива така и така, какво по-точно правите лекарите и системата на здравеопазването, за да я предотвратите? Аз си изкарах като пич три тежки седмици и добре, че оживях и че дядо Господ помогна.
114
2
 
5
 
! Отговори
Вирусите и ваксини преди 3 години
гонят се по цялата земя,а късмета щом го имаш,не те боцкат 2 пъти с игла.Където е текло пак ще тече,за пари става дума за кражби,властта наркотик еи все ги влече,а кражбатанай се услажда.
113
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигането до болница е точка Г, преди това има А, има Б, има и В, за първите сами сте си виновни, неглижирате вируса, а той е коварен.
112
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те търсят помощ, но не я получават
111
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой казва кога е рано и кога е късно?Ангелов може да каже рано или късно сте дошли, според както му изнася. После ще ви набучи с коктейл субстанции по птотокол и след 4 дни ще ви избутат от отделението с краката напред. Вероятността да ви убият в болница е по-голяма от тази да прескочите трапа вкъщи.
110
3
 
20
 
! Отговори
Ехоо преди 3 години
Ананиев изби инвалидите и стана мин.на финансиите ти продължаваш да избиваш ама нема да си министър на финансиите ами у панделата.
109
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма вирус, не съществува, всичко е театър. Март и април са месеци с увеличена смъртност откакто свят светува. Смъртността е най-висока в болниците, на първо място сме по убити хипохондрици. Нашите доктори се престарават.
108
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващия месец ще дойдат доста ваксини, по дъртите, а и по младите които не са в добро физическо и здравословно състояние задължително ваксина, дори и една доза пази от тежко протичане и трагедия, не чакайте, доверете се на лекарите.
107
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЪПРОСА Е: ЗАЩО се търси късно помощ. Защото изстерясахте хората, наплашихте ги , взехте им правата , взехте им живота и всеки чака да умира да отиде до търговския отдел т.е. болницата където май май не му се вдига много шанса за оцеляване имайки в предвид как ги лекуват на калъп с едни и същи "лекарства"...Ако не бяхте създали масовата психоза хората щяха да търсят помощ не да се плашат за работата си, дали ще са карантинирани и т.н.
106
3
 
16
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Приемайте антибиотик с пробиотик от първия ден на заразата 10 дни и витамини с цинк, вит С и Д3 и сиропчета за разреждане на бронхиалните секрети !! Аз мнооооого закъснях и дълго време поддържах температура. Късно взех антибиотика с пробиотик, но вече съм доста по- добре. Така не влизаш в болница!!!!!Добре е да си следите сатурацията да не пада под 90!!! Вирусът е тежък!!!!
105
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем мучат, че няма вирОЗ, хем мрънкят, че няма легла.А и не носят маски.Е, как да стане?
104
2
 
28
 
! Отговори
На никой не желая преди 3 години
Но, хайде, някой със сатурация 90, което е за приемане в болница, да звънне на Спешна помощ ей сега, в момента... В София.Да види каква своевременна помощ ще получи. Няма ресурс! Няма легла. Чрез "Бърза помощ" не става.
103
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората трябва да имат морал и вътрешни задръжки и да спазват мерките, масово викат, ааа е*ал съм го и ковидо, не ми пука, а после олеле.
102
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно се хоспитализират хора, защото преди това се лекуват по телефона с указ на щуката. Местата в болниците също са на късмет, за омешването на ковид и други пациенти да не говорим. Поне в Софиямед в спешен кабинет преглеждат и инсулти и ковирусни. Какво да ви говоря, който не го е видял той си мисли, че има някакъв план и управленке на пандемията..
101
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По форумите освен такива които са антиваксъри има и други които масово прокламират че не трябва да се ходи в болница и ето ти резултата.