Млад лекар във Видин вдъхва живот на пациенти с инсулт

Отделението по неврология работи благодарение на д-р Ангел Благоев
27 мар 2021 22:45, Анисия Иванова
34

Млад лекар във Видинската болница връща надеждата за нормален живот на десетки хора с прекаран инсулт. След като остана затворено близо година заради липса на кадри, днес отделението по неврология отново работи, благодарение на д-р Ангел Благоев.

"Не можех нито крака си, нито ръката си да вдигна, а сега я вдигам, благодарение на доктора и бързите мерки, които взима се чувствам супер", споделя една от 4-те пациентки, възстановили се след прекаран инсулт.

"Един от моментите, в които съм имал най-голямо удовлетворение, когато успях да помогна на едно младо момиче на 22 години, което бе направило инсулт. Тя беше в много тежко състояние и тя се оправи благодарение на това лечение. И когато видиш подобно нещо, чувстваш удовлетворение и това усещане не може да го изпита всеки и не може да го купиш с пари", казва д-р Ангел Благоев - завеждащ отделението по неврология в МБАЛ "Света Петка" - Видин.

"Хората имат право. В района, в който живеем в северозападния регион, населението е застаряващо. И тези хора трябва да има къде да се лекуват", смята младият лекар.

Засега доктор Благоев работи с няколко медицински сестри в отделението, но се надява скоро още негови млади колеги да го последват.

"Чували сме, че се прави такова лечение, но тук никога не е правено и доста от хората, които можеха да бъдат спасени, загиваха", сподели Анушка Илиева - медицинска сестра в отделението по неврология.

Д-р Благоев решава да специализира неврология, след като негови роднини получават инсулт, но нямат късмета на пациентите на младия лекар.

"Това мен ме амбицира и мотивира да се уча от колеги, за да го правя това нещо, защото мисля, че ние имаме задължение към нашите родители", допълва медикът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората масово умират след ваксинация.Дано всички Герберасти да се ваксинират.
9
25
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Младият колега лекар вдъхвал живот на пациенти с инсулт като им четял "Визия за България" на БСП ! Още на втората страница пациентите изпадали в кома .
8
21
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Наскоро прочетох виц:Иванчо казал на баща си - "Тате, решил съм да уча за доктор! Те печелят много пари!"Бащата:- "Ама Иванчо, за доктор трябва да учиш много! Това е сложна наука!"Иванчо:- "Не бе, тате! Вече не е сложно! Вече има само една болест - COVID-19!"
7
1
 
12
 
! Отговори
Не може да бъде..... преди 3 години
Инсултите са се увеличили с 2.5 повече за една година.Но за това никой не говори и не се притеснява.
6
0
 
30
 
! Отговори
Illiana преди 3 години
Браво! Още много такива лекари да има като вас в България! Успехи, много късмет, позитивни емоции и благодарност,!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един да лекува нещо друго освен ковид.Хвала!В крайна сметка, има и "нормални" болести, от които умират хора.
4
0
 
28
 
! Отговори
българин преди 3 години
Момиче на 22 години да прекара инсулт? Ужасно е! Браво на лекаря все пак, че спасява живота на хората!!!Баща ми нямаше този късмет.На 79 години, с диабет, полиневропатия, прекаран инсулт и операция *** простатата получи втори инсулт. Мъчи се два месеца.Не го пожелавам на никого!Като си млад и има кой да ти помогне все пак е хубаво!И да не забравяме, че има и други болести освен COVID-19!
3
1
 
39
 
! Отговори
Gabriela преди 3 години
Жив и здрав да сте докторе!Толкова слънчев човек!
2
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на човека!
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на човека