Починалата родилка в Бургас отказала да остане в болница

Приета е два дни по-късно във влошено състояние
Обновена: 29 мар 2021 17:47 | 29 мар 2021 17:00, Камелия Цветанова
58
Починалата родилка в Бургас отказала да остане в болница
Снимка: Facebook

Родилката Лора Янева, която почина от Covid-19 в бургаската областна болница, след първия преглед на 17 март сама е отказала хоспитализация, препоръчана от лекарите, съобщиха от лечебното заведение заради твърдения, че на 36-годишната жена е бил отказан достъп до лечение.

Още по темата

Тя е приета в болницата два дни по-късно във влошено състояние.

На 17 март с линейка на „Спешна помощ“ Лора Янева е транспортирана до бургаската болница. Там е прегледана първо в триажния център, а след това и от лекар - акушер-гинеколог.

Становището и на двамата медицински специалисти е, че тя трябва да бъде приета за лечение. Акушер-гинекологът ѝ предписва терапия, която да се прилага, след като бъде настанена в болница.

Предложението за хоспитализация е записано в листа от дежурния лекар, но пациентката собственоръчно написва, че не желае да постъпи за лечение.

Два дни по-късно, вече във влошено състояние, е приета в здравното заведение и веднага е започната терапия, пишат в становището си от областната болница.

Ден по-късно състоянието ѝ става критично. Свикана е експертна лекарска комисия, която взима решение за извършването на спешна операция, за да бъде спасен животът на бебето и родилката.

По време на престоя на Лора Янева в областната болница е приложено лечение с всички медикаменти, с които се провежда терапия срещу Covid-19, включително ремдесивир и кръвна плазма, уточняват още от болницата.

Сега е назначена вътрешна проверка за изясняване на всички обстоятелства по случая.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъроъерапията води до това.
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мир на праха и. кой знае какво и е имало онези са я лекували от "ковид".
46
4
 
5
 
! Отговори
В тази държава преди 3 години
Само ромите ги приемат в болница без проблем и им правят всички тестове и лечение безплатно защото иначе идва родата и следва масаж на медицински лица. За обикновените усмихнати и дружелюбни хора обикновено места няма и всичко се плаща.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като ви знае скопосията жената на бургаските докторя, е избягала с 200.
44
5
 
6
 
! Отговори
Ами... преди 3 години
На калпавите доктори болните им пречат.В бургас читави няма.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекувала се е с чай и аспирин по метода на Лангър-Мангър
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е много ясно, че тия дето работят в тази болницата ще изкарат болния виновен. Те никога за нищо нямат вина. Некъдърници
41
9
 
3
 
! Отговори
Колов. преди 3 години
Хиляди гушнаха букета от невежество и простотия!
40
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
На никой не му се седи 2 сед у дома с една шепа хапчета с надеждата ,че ще мине леко ,ама все си крием главата като щраус , докато не стане късно.Бог да прости жената!
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да допълня за двуседмичната одисея по болниците, че от много лекари само един прояви инцииатива да се зарови и да потърси какъв е проблема. Останалите си кютат по пътеките и са с манталитет на продавачки в магазин - работата да приключи и толкоз. Нито са добри доагностици, нито дават сведения (по-точно дават за друг пациент), изобщо трагедия
38
5
 
8
 
! Отговори
37ми преди 3 години
Не знам къде работиш приятелю, но моят опит показва, че и лекарите замитат доста случаи било то с простото невдигане на телефон, с отказ за преглед, с дежурното няма места. Говоря за София, може би в провинцията личните лекари и тези по болниците някак си повече си познават пациентите и проявяват човечност, но тук сме в Ад на Данте.
37
3
 
14
 
! Отговори
жалко преди 3 години
Жалко за жената, но едно не им увря в главите на българите: при най-малко съмнение/хрема, дразнене в гърлото и т.н./, не го кръщавайте -настинка , хремичка, ама бях потен , но не се облякох и др., а бегом за тест/бързият антигенен тест е 10-13лв/ ,за да се започне лечение НАВРЕМЕ,а не да се ослушват, за да няма карантина. Няма как 2 сед да няма свободно легло , бременните ги приемат веднага.Уж да излъжеш ситуацията , но понякога излъганият си ти. Жалко ,много жалко!
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мой близък след двуседмично лежане за неврологично състояние в болница, без право на свиждане и без достъп на външни лица, беше заразен с ковид. В петък, ден 15-ти започна лека температура 37,1, в неделя, уж деня за изписване, със скандали изисках тест за ковид и светна положителен. В понеделник вече беше с певмония. Ако го бяха изритали вкъщи без тест както планираха, кой е виновен за късното лечение?
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми кво няма да откаже да остане?! Тя сигурно като е видяла на кво прилича болницата и е бегАла с 200!
34
3
 
15
 
! Отговори
Лекар от Ковид отд. преди 3 години
Цялата система е сбъркана1.Масово болните казват ,че са "настинали", отказват да се тестват, отказват лечение и чакат с един аспирин да им мине обикновената хрема ,за да няма карантина2 .нещата се закучват , но личният лекува по телефона, а гинеколозите не искат да преглеждат и при най- малко съмнение за ковид-ясно ,гледат още един куп бременни.3.свободни легла често няма, но и пациентите 2/3 искат само преглед ,но без прием в болница4. вирусът е с подло протичане и нищо не се знае със сигурност
33
0
 
13
 
! Отговори
До всички преди 3 години
Като толкова рипте, че това е само грипче и, че лекарите са шамани и шарлатани... що сте първите да ходите при тях и да искате помощ....нали знаете най-добре как се лекуват нещата...яжте си супичката и корените от глухарче и не дадайте мнение повече
32
2
 
15
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Възрастен съм,гледам коментарите на тези явно хлапаци,все още не помирисвали болница и болнично лечение и се учудвам на малоумщината им.Как коментират неща които съвсем не са им ясни. Голяма занимавка им е интернет,разбират не разбират,те си живеят и коментират анонимно във виртуалният а не в реалния свят! А невежеството винаги е самоуверено и те се радват милите на себе си!
31
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпратили са я вкъщи да чака , защото в болницата е нямало места и работата се е уплела. Как пък веднъж не излязоха за нещо виновни, все пациентът нещо е направил не, както трябва!
30
7
 
2
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Детето има ли к,о р,о,н,а
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Изявата Ви е доказателство, че мозъчните проблеми са характерни за членовете на семейството Ви....Съболезнования за този факт!