4 села искат да се върнат към Несебър с контрареферендум

Те смятат, че е по-добре да бъдат към богата община
Обновена: 30 мар 2021 13:48 | 30 мар 2021 13:48,
8
4 села искат да се върнат към Несебър с контрареферендум
Снимка: БГНЕС

Жителите на четири села, които бяха отделени от Община Несебър в нова община с административен център Обзор, започват подписка за иницииране на нов референдум с въпрос "Подкрепяте ли предложението с. Бана, с. Емона, с. Паницово и с. Козница да останат в границите на Община Несебър", предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Подписката ще бъде внесена в общинския съвет в Несебър, който трябва да насрочи контрареферендум. Министерски съвет вече прие образуването на нова община Обзор, но все още се чака указ на президента.

Още по темата

На 28 февруари 73% от жителите на Обзор и шест близки села гласуваха за отделянето от Несебър. В три от селата обаче вотът беше отрицателен. Жителите на Баня, Емона, Паницово и Козница смятат, че е по-добре да бъдат към богата община като Несебър. Подписката за иницииране на местен референдум трябва да бъде подкрепена от една десета от жителите на четирите села. Подписката ще бъде внесена в администрацията в Несебър на 4 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Само как се гаврят с хората?...
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше референдум тогава спаха.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина няма угодия
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнозинството определя!
4
2
 
26
 
! Отговори
= преди 3 години
Несебърската мафия не може да се примири с поражението.Ще лъжат бабичките по селата, че богатата несебърска община ще се бръкне заради тях.Пука им на несебърските далавераджии за тези западнали селца.Та те не намериха 30 г. пари за кошчета за *** в Слънчев бряг и чужденците и българи постоянно в *** газят,улиците и алеите в курорта са мръсни като кoчина.Добре че обзорци се откачиха от тези престъпници
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека се върнат, никой не им пречи. Децентрализирайте цялата власт и се управлявайте с референдуми. За какво ви е този диктатор Боко Тиквата да ви управлява?
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие селото Емона знаете ли с колко жители е, 10. То път няма до там, само високопроходима техника ходи. Вода канализация няма.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия 4 села де блеяха на референдума? Сигурно там където ще блеят и на парламентарните избори. После само ще реват - "оставка" и ще се жалват колко са зле