51 600 дози от "Модерна" пристигат в България

През април се очаква и първа пратка от "Джонсън и Джонсън"
30 мар 2021 08:24,
24
51 600 дози от "Модерна" пристигат в България
Снимка: БГНЕС

В България пристигат 51 600 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Модерна".

До края на седмицата трябва да пристигнат и още над 150 000 на "Астра Зенека".

През април у нас се очакват около 700 000 дози ваксини срещу COVID-19 и първите доставки на ваксината на "Джонсън и Джонсън".

Здравният министър Костадин Ангелов и представители на щаба ще дадат брифинг при пристигането на пратката, съобщава БНТ.

Тази или следващата седмица се очаква пикът на третата вълна на коронавируса у нас, а темпът на заразата се забавя, според експертите. Все още не е ясно дали извънредните мерки, които бяха въведени до края на месеца ще бъдат удължени, въпреки рекордно високата заболеваемост от COVID-19 у нас.

Инфектираните към 28 март са 722 на 100 хиляди души. Данните са на здравното министерство.
Британският вариант на коронавируса е доказан при 93% от изследваните проби в Центъра по заразни и паразитни болести.

Други мутации у нас за момента не са открити.

Над 70% от леглата за лечение на COVID са заети. От здравното министерство твърдят, че към момента нямат сигнали за недостиг на медици в лечебните заведения в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Типично нашенско преди 3 години
За простолюдието е Астра, а за нашите хора - Пфайзер и Модерна.
11
0
 
10
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Вече са обещани дозите модерна. За другите ще има Астра зенека до откат. Всичко е със връзки тук
10
4
 
13
 
! Отговори
ббб преди 3 години
И какво се оказва, че това са последните доставки на Пфайзер и Модерна до края на април! Щяло да има още 700 хиляди до края на април, но всички са АстраЗенека! Просто бойко си ни набута с тая евтина отрова , но дори и без да съм ваксиниран ще отида да гласувам, за да му благодаря!
9
7
 
7
 
! Отговори
Зеленчук преди 3 години
Чакам ваксината ра Раундъп.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5"Ако са ваксини то не би трябвало след прилагане на ваксини да съществува риск от повторно заразяване, тромбоза и странични ефекти."Това откъде го измисли, само ти си знаеш. При всички лекарствени продукти има странични ефекти. При ваксините са по-редки, отколкото при лекарствата. Това е така и в случая с ваксините срещу COVID.
7
7
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
един професор каза ,че това не са ваксини ,а експеримент над населението .ГлуПаЦите нека си ги бият щом живота им струва колкото абонамент за СмраДовеТе българските нац.телевизии.Ваксината срещу полиомелид е изпитвана 20 години.За 6 месеца няма такова нещо ваксина ,а бавно действащи отрови .Освен това ваксинираните пак се заразяват и разпространяват вируса навсякъде .доказано.За какъв *** е тогава здравин сертификат.Аспириномъзъчните ваксъри не ги чака нищо добро.
6
1
 
7
 
! Отговори
112 преди 3 години
"От здравното министерство твърдят, че към момента нямат сигнали за недостиг на медици в лечебните заведения в страната". Това е наистина върхът на безочливите лъжи. Много преди пандемията е известно на всички, че в България има недостиг на медицински персонал на всички нива и във всички клонове на здравеопазването. Справката за меигриралите медицински работници е красноречива. Как станаха ддостатъчни след толкова починали медицински работници? За да лъжеш, ти трябва известно равнище на интелект
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са ваксини то не би трябвало след прилагане на ваксини да съществува риск от повторно заразяване, тромбоза и странични ефекти. Това не са ваксини ако съществува такъв риск и те карат да подписваш информирано съгласие.
4
2
 
6
 
! Отговори
ДЕЛЕГАЦИЯ преди 3 години
по посрещането с червен килим и въсторжени оди ще има ли
3
2
 
6
 
! Отговори
НА ОБРАТНИЯ КУРС преди 3 години
возят кюлчета злато. Тъй де и без това са тук да не летят празни
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бас, че вече ги скриха за техни хора.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден долитат хиляди, милиони, милиарди дози ваксини, от всички краища на галактиката, но накрая по стар комунизомилиционерогерберастки обичай, едно голямо нищо. Освен това че на бай чекмеджан шкафчинциту се разкова от кюлчета и евраци.