Осъдиха мъж, бил и рязал с нож бившата си жена

Мъжът е безработен, осъждан е и преди
30 мар 2021 12:53,
12
Осъдиха мъж, бил и рязал с нож бившата си жена
Снимка: Pixabey

Районен съд – Лом постанови наказание от 2 години "лишаване от свобода" с 5 години изпитателен срок за мъж за извършени от него 4 престъпления в условия на домашно насилие.

На 23 декември 2020 г. в село Разград, област Монтана, 42-годишният мъж със средно образование, безработен и осъждан, влязъл със сила в жилището на жена, с която живели 17 години заедно и имат две деца, но преди време се разделили.

Бившият блъскал по вратата и крещял с нож в ръка "Отвори! Ще те убия! Ще те заколя!". С удари с ръце и с нож той причинил на бившата си съпруга леки телесни повреди - травма на лицето и порезни рани на ръката, а преди да си тръгне отнел със сила от нея два телефона на обща стойност 346 лева.

Пред съда обвиняемият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за четири наказания - за закана с убийство, за нарушаване неприкосновеността на чуждо жилище, за причинената лека телесна повреда в условията на домашно насилие и за извършения грабеж.

Районен съд – Лом определи на подсъдимия едно общо наказание - най-тежкото от четирите наложени, 2 години затвор, отложени с изпитателен срок от 5 години.

Той трябва да заплати по сметката на ОД на МВР - Монтана 936.00 лева - разноски за изготвени по делото съдебни експертизи.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Ми не разбра ли, че тоя няма да влезе в затвора даже и за два дни. 2 г. с 5 г. изпитателен срок - демек условно. Мноооого са го стреснали.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опит за убийство. И след 2 години като излезе още по-озлобен и изтрещял не ми се мисли тази жена какво я чака. На нейно място бягам още сега, някъде с идеята да не може да ме намери. Че като се обърне каруцата пътища много. После и 200г. да му дадат.. все тая.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ще вляза и ще те убия" прилича на закана, но да те режат с нож ми прилича на опит за убийство, особено пък и след закана. Та питам се, как така, законово, тоя се отървава само с пробация?
7
6
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Така ще бъде, докато жените не осъзнаят, че в българското общество им е отредено да бъдат втора ръка, с която мъжът може да постъпва като със животно_да го коли, беси, реже, бие и т.н. Изходът е организиране в партия, влизане в парламента и приемане на най_строги мерки срещу мъжете насилници. В противен случай ще продължаваме с черните хроники.
6
2
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
И на мен съсед ми разби с ритници вратата и не можа да влезе благодарение на това, че извиках полицията, която въпреки , че видя разбитата врата го укри. Дори оплакванията ми в прокуратурата останаха глас в пустиня. Разбира се , това е друг град.
5
4
 
6
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Еми с какво да я реже ***, с пистолет ли?!?!?!
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато всички пари отиват в София Българската провинция ще е като Дивия Запад. "Земевладелци" с хиляди декари ми живеят в София на 3-400 километра от земите си. Това не е нормално, докато не се смени модела България ще си остане на дъното и провинцията ще като военна зона.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е на такъв, да му счупят и 2-те ръце и после да го оставят другите затворници да го "обслужват" докато махнат гипса.
2
1
 
19
 
! Отговори
юмрук преди 3 години
Ако всички мъже започнат да решават проблемите така, жени няма да останат.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позор за съдебната система!Да може пак да посяга, като се напие и забрави за отлагането на присъдата!