Проф. Рачев: В изборния ден ще е топло и слънчево

Силен вятър може да е обърнал кораба в Суецкия канал
30 мар 2021 11:34,
5
Проф. Рачев: В изборния ден ще е топло и слънчево
Снимка: bTV

В изборния ден, 4 април, се очаква времето да бъде слънчево и топло. Това заяви пред bTV климатологът Георги Рачев. Той обясни, че на отделни места може да има превалявания, а температурите ще бъдат около 12 градуса. Според него прогнозите са най-точни три дни по-рано, а април е най-динамичният месец.

"Американците казват, че месецът ще е нормален, а европейците - че ще е с половин до един градус по-топъл. Очакват се малко повече валежи на територията на България според американците, а според европейците те ще са нормални. Така че ще чакаме, ще видим", каза проф. Рачев. Той припомни, че на 2 април миналата година е имало 18 см сняг.

"Ние сме арбитри и ще следим кой ще успее да познае. Обикновено става микс между двете прогнози. През април ще има валежи почти на цялата територия на България", каза проф. Рачев.

Според него вятърът може да обърне кораб с 220 000 тона, какъвто заседна в Суецкия канал. Това, че досега не се е случвало, е просто късмет, смята проф. Рачев.

Гърците вече се подготвят за туризма, тяхната икономика е ориентирана към туризма. Сега бизнесът чака решение какво правим в паспортите, ако си ваксиниран, но можеш да заразяваш. Може би ще се стигне до бързи PCR тестове - болен, неболен, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
6
 
! Отговори
синоптик преди 3 години
На 4 април ще е слънчево.На 5 април за БСП ще е суша и студ.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "лош лош вятър", "обръща" температури, "обръща" кораби, "обръща" хеликоптери.
3
5
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Слънчево с Превалявания от КОВИД Чума от Ухан!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв кораб е обърнат бе ***. Кораба беше заседнал защото за такъв огромен кораб суеца е плитък. Егати смешника е тоя. Сбъркал си е професията трябвало е да стане артист в сатиричния театър.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Така е, идват нови времена от тук нататък ще е само топло и слънчево !Доброволци ще запълнят всяко празно място с дървета до края на годината, земеделците ще спрат да пръскат и пчелите ще спрат умират, магистралите ще са готови до края на годината и по пътищата няма да има нито една дупка. А и да не забравя, българската ваксина измислена от Екипа на Слави, ще спаси света от Covid. И ако това не се случи Слави ще ни изпее една патриотична песничка !