СПА туризмът настоява да работи от 1 април при строги правила

Той спазва много стриктно мерките и е достатъчно отговорен
Обновена: 30 мар 2021 11:42 | 30 мар 2021 11:26, Ния Христова
9
СПА туризмът настоява да работи от 1 април при строги правила
Снимка: БГНЕС
"Спа центровете бяха затворени за 10 дни за втори път, но ние сме наясно със сложната обстановка и сме солидарни с лекарите", каза пред БНР Сийка Кацарова, председател на Българския съюз за СПА и балнеотуризъм.
 
"Но пък СПА туризмът спазва много стриктно мерките и е достатъчно отговорен, още миналата година при първия локдаун подписахме с министъра на туризма и с главния държавен здравен инспектор протокол, по който да работим. Сега написахме пак писмо до министъра на туризма и до социалния министър, защото, ако затварянето продължи по-дълго, това ще е сериозен проблем. Кадрите в нашия бизнес не се създават за едни ден, ако ги загубиш, губиш и бизнеса си.
 
Затова настояваме за отваряне от 1 април. В Чехия и в Сърбия дори не са затваряли спа услугите.
Още по темата
 
Ние настояваме да работят тези сектори, които не създават опасност от разпространение на заразата, например парните бани няма да работят. Но от 1 април искаме да отворим при строго разписани правила", каза още Кацарова.
 
Кацарова посочи, че са оцелели благодарение на програмата 60/40. И добави, че очаква програмата да бъде продължена и след края на март.
 
Тя уточни още, че в момента работят само държавните бази за рехабилитация и базите по програмата на НОИ, но частните медикъл спа центрове са затворени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Дякон Игнатий преди 3 години
Май юни?! Народе????
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 кои хора трупат? Обикновения човек нищо..Аз съм за.
3
3
 
4
 
! Отговори
Спа преди 3 години
Да отварят, на хотел и спа ходят здрави и щастливи хора. Хипохондриците могат да останат в къщи до 2025 година
2
3
 
6
 
! Отговори
Видяхме ви преди 3 години
И двамата с жена ми сме преболедували Ковид - 19, след 5 месеца решихме да отидем на спа хотел във Велинград, е повече няма да стъпим. Не беше на 100%, а на 200%, пълно с хора един върху друг. Рестуранта пълен, лобито до 12-1 народ пият. После спазвали мерките.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На приказки всички спазват мерки и изисквания. Виждаме какво е в действителност. Кого ще убедите, че в сауната няма да има повече от допустимия брой хора, или че ще стоите с маска, докато ви правят масаж?