Заведенията с 3 предложения към държавата след локдауна

Те не желаят да отворят само с външните си градини
30 мар 2021 07:58,
23
Заведенията с 3 предложения към държавата след локдауна
Снимка: БГНЕС

Ресторантьорският бранш не желае да работи само с външните открити части на своите заведения. Това отбеляза председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.

"Затворихте ни насила, сега искате да ни отворите насила. Обезщетения за април - няма. Дори и да има решение за такива на по-късен етап, заведенията с градини няма да могат да се възползват от тях, а самите градини не са достатъчни, за да издържат разходите на едно заведение. Още повече, че месецът е студен, има ограничение в работното време и задължително разстояние между масите, което намалява капацитета", подчерта още той.

Затова от Сдружението на заведенията имат 3 предложения за разхлабване на мерките, които смятат за работещи и важни за оцеляването на ресторантьорския бранш, съобщава БНР.

Предложение 1:

Пожелателното отваряне на външните части на заведенията. Според сдружението, обаче, тези, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения

Предложение 2:

Отварянето на всички ресторанти от 1 април, а на всички нощни заведения от 15 април

Предложение 3:

Отварянето на външните части, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал

Според Сдружението това са приемливите варианти за тях. От там подчертават обаче, че решенията са право и задължение на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Не разбирам защо моловете остават затворени, там няма хора- казвам го от опит. Обикновеното натоварване на мол дневно е над 18000 човека , дори повече? ( в миналото нормално ).И въобще твърдението, че хората са недисциолинирани е доста ботоксово. (Всички са с маски от 1.5г, без кожа от дезинфектанти и т.н)Просто " маски- каски" не вършат работа. Ефект има дистанцията .
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен пък данъчни рекетьори не ми трябват! Полицаи още по-малко!Уволнете ги и да стоят гладни, те и семествата им!
17
2
 
12
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Емил Коларов е не по - малък кърлеж от Алибегов. Да вади масите на тротоара и да продава имитиращите продукти и говеждото от резерва на Гърция, което купува на 2 евро на килограм, щото е 15 годишно.
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък имам предлажение към заведенията:1 Да си подобрят качеството на услугата2 Да намалят цените 3 Да не лъжат в грамажа
15
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да бяха спазвали някакви мерки като бяха отворени. Работеха на 110 % процента капацитет и 0 отстояние на масите.
14
2
 
14
 
! Отговори
райт преди 3 години
До Анонимени що ?Ние без заведения си можем това не е най-важното на човека само да те светна ,че ми се виждат малко глупавичък/
13
7
 
21
 
! Отговори
Наглеци преди 3 години
Някой прави ли им проверки на тия за внасяне на данъци и осигуровки? А има ли ХЕИ в тая държава, за да знаем какво забъркват? Като пълнят чекмеджетата на някоплко тикви си мислят, че всичко им е позволено.
12
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се отворят изцяло заведенията.
11
22
 
13
 
! Отговори
Абв преди 3 години
Да отварят, оставете хората да си работят! Няма да спре тази лудост, докато има уплашени и заблудени индивиди. Всичко е манипулация. Но трябва работещ мозък, за да го разбереш!
10
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Отварят кръчмите само на открито. Ай честито!
9
14
 
7
 
! Отговори
КОР за властта преди 3 години
Една стотинка не съм видял от държавата за тази вдна година. Съответно няма и да и давам повече. Цяла зима поработвам криво ляво отвън, давам за вкъщи, хората си седят на тротоара. Има плотове, но места отвън не ми се водят. Пускам печки, заповедта не забранява на никого да топли тротоара. Преди плащах на двама, една година гърбя сам седем дни в седмицата. Моите са си от разумните, като бяхме отворени идваха по 10-15 човека. На 80 квадрата. Но същите хора в един хол са разрешени, няма проблеми
8
4
 
22
 
! Отговори
Мутафчията преди 3 години
Да не отварят!
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
No chances!
6
4
 
5
 
! Отговори
Мутафа каза ... преди 3 години
Не отварят !!!
5
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е заради обещетенията! Не искат да отворят само с външна част защото ще търпят загуби и няма да има обезщетения. Я държавата да каже, че няма да им плати и лев, да видите как всички ще се юрнат да редат маси по тротоара!Големи изнудвачи се оказаха тия ресторрантьори!
4
9
 
41
 
! Отговори
Гарабед преди 3 години
Свикнаха на държавна хранилка,която покрива минималните заплати които плащат на служителите си и сега реват...
3
16
 
13
 
! Отговори
Бат Венци преди 3 години
Аааааа, аз на 01.04.2021г. съм на дискотека. Нали обещаха.
2
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ваксинирани да работят в ресторанта.
1
11
 
13
 
! Отговори
задна ръчна преди 3 години
Е нали нощните заведения отваряха от 1 април?