Агресивно куче системно тормози жителите на бургаско село

Питбулът досега е убил десетки животни и е нахапал хора
Обновена: 31 мар 2021 09:11 | 31 мар 2021 08:55, Ния Христова
64
Агресивно куче системно тормози жителите на бургаско село
Снимка: Pixabay
Жители на село Ново Паничарево край Бургас са в паника заради агресивно куче, което до този момент е убило десетки животни и нахапало хора. Питбулът е собственост на 32-годишен мъж, който от няколко години живее в селото. Хората настояват за евтаназия на опасното куче, съобщи Нова тв.
 
Кучето често се разхожда само из селото без стопанина си и напада хора и животни. Има десетки подадени жалби срещу собственика му Нейко Димитров. Последно домашният любимец убил кучето на съседи, ранило друго, изяло няколко малки прасенца, кокошка и се спуснало срещу конете на дървари от селото. Местните се тревожат, че следващият път може да нападне и дете на улицата.
 
Кучето е женски питбул и станало още по-агресивно, след като родило малките си. Пред полицаите собственикът посочил, че кучето къса нашийника, повода, дори и синджира, с който е вързано.
 
"Въпросното куче, което е собственост на Нейко Димитров, съответно е било пуснато или по негови твърдения е скъсало въженце, но в момента са предприети всички необходими мерки, хората са си подали сигнали, образувана е преписка, сигнализирали сме всички институции и на база на законовите изисквания това, което в момента трябва да бъде направено, спазвайки закона, ние ще го направим", обясни кметът на селото Яна Жекова.
 
Полицейски предупредителен протокол вече е връчен на Нейко Димитров, но жителите на Ново Паничарево настояват за реакция и от прокуратурата за евтанизиране на животното. Хората казват, че откакто 32-годишният Нейко се заселил в Ново Паничарево, те живееят в страх. Повечето от жители на селото отказват да говорят и дори се страхуват да напишат жалби заради страх от собственика на питбула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Някои породи кучета или не трябва да се оглеждат в България или да се отглеждат само при специални условия !!!И точно питбулът е една от тези породи !!!Тъй, тъй, някоя партия излезе ли с програма за промяна на наказателните закони >! Ми май не, нали, партийците това грижа за народа не го зная какво е , нали ,,,
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече!Трябва забрана за няколко породи кучета!Питбулът може на теория да е куче, но на практика е по-близо до див звяр отколкото до домашно животно. Питбулът не е домашен любимец точно както вълкът и тигърът не са. След като хората не са достатъчно адекватни за да го разберат сами, явно е необходима забрана.
14
1
 
18
 
! Отговори
Спиридон преди 3 години
Проблема с бездомните кучета е навсякъде в държавата, но органите се задействат само ако човек малтретира/убие куче, а при сигнали за агресивност от животните никой нищо не прави.
13
2
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГЕНЕТИЧНО Е ЗАЛОЖЕНО НА ПИТБУЛИТЕ ДА СА АГРЕСИВНИ КЪМ ДРУГИ ЖИВОТНИ ВЕРОЯТНО И КЪМ ХОРА!ТЕ НЕ СА ЧИСТА ПОРОДА КУЧЕ А СМЕСКА С ДИВО ЖИВОТНО.----------ПИТБУЛА НЯМА ВИНА, КОЛКОТО ЕДИН ВЪЛК ИМА ВИНА,)))ВИНАТА Е В СТОПАНИНА КОЙТО ЛЪЖЕ, ЧЕ Е СКЪСАЛО КАКВОТО И ДА БИЛО! КУЧЕТО Е БИЛО БЕЗ НАШИЙНИК НА СВОБОДА!!! НЯМА КАК ДА СКЪСА НАШИЙНИКА АКО Е ПОСТАВЕН СТЕГНАТО!ВИНАТА Е В СТОПАНИНА КОЙТО ГО ПУСКА НА СВОБОДА ДА ЯДЕ УЛИЧНИТЕ КОТКИ ЩОТО НЯМА ПАРИ ДА ГО ХРАНИ!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демокрацията вие сте държавата другари селяни.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновен е т ъ па на рят дето не го държи вързано! Що го е пуснал? То е животно, какво разбира? Яка глоба за собственика и връзване на кучето! Най-лесно е да се убие, но първо да се мисли!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсилието и мудността на държавата... Защо въобще в тази държава се толерират такива типове, които тормозят останалите хора???
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Породата като цяло трябва да се забрани. Много са хубавки, но превъртят ли, няма спасение!Те не са виновни животинките, а комплексираните човеци, които се чувстват силни чрез тях.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като държавата я няма всеки трябва да се оправя сам.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пишат до ООН и НАТО и Ню Йорк Таймс да дойдат да им решат проблема с кучето. *** народ - слаба държава
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма куче, няма проблем.
5
0
 
22
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
Властта, в лицето на държава, община и куп институции, не може да се справи с едно куче?!! Как да очакваме тогава същата тази власт да се справи със световна здравна и икономическа криза. Живеем в абсурдна държава!!!
4
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето е по-умно от тия ***, разбрало е че ги е страх и си прави каквото си иска Кучето ли е виновно, че селяните са страхливи, едва ли. Нека си ходи на свобода, такива селяни на никой не са затрябвали.
3
0
 
15
 
! Отговори
Ефтаназия преди 3 години
Лично ще я извърша в името на всички убити от тез мили животни!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом кумето е агресивно, това е свършен факту и трябва да се евтаназира, без никакви оправдания и съжаления. Такива не могат да се реабилитират.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имах пушка бих отишла и бих го гръмнала веднага. Въобще не разбирам безобразието в тази държава и толелирането на криминално проявените лица, защото хората се страхуват от лична вендета. Тогава защо имаме най-много полицаи на глава от населението. Ние нямаме нито една работеща институция, който и каквото да ми говори. Никакви контролни органи, просто сме едно голямо НИЩО!