Helpbook: Кал, прах, мръсотия се разнасят във въздуха, който дишаме

В платформата ни изпратиха сигнал за работещо нощно заведение в Ямбол
31 мар 2021 18:34, Анисия Иванова
134

Снимка: Helpbook

Столицата ни тъне в прах и мръсотия, наред с проблема с мръсния въздух и високата концентрация на фини прахови частици. Тази обичайна картина не може да ни изненада, но ситуацията в район „Илинден“ е под всякаква критика. В платформата на Helpbook.info ни изпратиха сигнал по такъв повод: „Невероятни кълбета от прах се разнасят от колите и трамваите по бул. "АлександърСтамболийски ", между бул. "КонстантинВеличков" и 10 ДКЦ.

Булевардът явно не се мие в тази част. Както може да се види на снимките, кал, прах и мръсотия се разнасят във въздуха, който дишаме. От пътната настилка около трамвайните линии хвърчат парчета асфалт, изронена е, а тротоарите не са ремонтирани никога. Тази част на община Красна поляна, по-конкретно кв. "Илинден", очевидно не е приоритет, тъй като е изключително занемарено“, се казва в оплакването на нашия потребител.

Сигнализираха ни и за непочистени площи в район „Красно село“, за които авторът на сигнала се е грижел с години, но вече няма такава възможност. В квартала, в който живее, са се натрупали огромно количество сухи листа и боклуци, които постоянно хвърчат от кофите за боклук, като същите влизат и в дворовете. Молбата на автора на сигнала като съвестен данакоплатец е да се извърши почистване, както и да се подменят сметосъбиращите съдове, тъй като са счупени, без капаци и на такива места, така че при най-слабия вятър се разхвърчават боклуци из целия квартал.

Живущ в община „Сарафово“, град Бургас, ни изпрати оплакване за недобросъвестен съсед, който извършва незаконно строителство на преместваем обект, който включва и изграждане на бетоновфундамент и канализация, без строителни документи, в двор на жилищен комплекс в режим на съсобственост. Молбата е да се извърши проверка от контролните органи, тъй като за осъществените промени не се е изискало съгласието на съсобствениците.

Завършваме днешния обзор със сигнал за работещо нощно заведение в град Ямбол, въпреки действащата забрана. Обектът е дискотека и музиката кънти в почивните дни до сутринта.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
УМЕН преди 2 месеца
Единственият ми с..суален опит беше през 2003-а с родителката ми!
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бе я дави и глупостите зелени тахтъми
49
3
 
3
 
! Отговори
Кара Манчо преди 2 месеца
Чувам гласове
48
2
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 2 месеца
До" УМЕН"Не ти се получава,умния те направи за срам
47
2
 
2
 
! Отговори
До *§№@ преди 2 месеца
Интересно е как пазиш равновесие с тоя "акъл"
46
2
 
7
 
! Отговори
До до УМЕН преди 2 месеца
Не знам какъв ви е случая ама ти ги cложи отвсякъде
45
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
При социализЪма бул.Ал.Стамболийски го миеха редовно,но другарите се префасонираха в неокапиталисти-цоциалисти,и зарязаха цялата държава,докато си пълнят джобовете.
44
2
 
8
 
! Отговори
УМЕН преди 2 месеца
Ти най-добре показваш какво е разтроението на личността!
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До От 72Умния е доста по умен от теб,а на теб капацитета ти не ти позволя да видиш че трима се гъбаркат с теб
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имало било прах, хахаха, само да дойде лятото и да не вали няколко седмици, тогава ще видите какво е прах между зъбите плебеи.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименВ цялата 100 хилядогодишна история на човечеството, сега въздухът е най-чист откъм прах.
40
1
 
5
 
! Отговори
До Кара-вана преди 2 месеца
примитивността лъха от теб!!!
39
3
 
1
 
! Отговори
Истина преди 2 месеца
На западния фронт нищо ново!
38
3
 
3
 
! Отговори
. преди 2 месеца
Изберете си пак картофената кметичка...
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Кара-ванаИмаш сериозни ментални проблеми
36
1
 
5
 
! Отговори
До Кара-вана преди 2 месеца
И родителката ти ми вика слънце!!!
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ви знам граждани ли сте, селяни ли сте ама моля ви се не си слагайте миризливите торби с *** пред входната врата! Не сме ви длъжни да ви дишаме биологичните отпадъци, запазете си ги за вас.
34
2
 
6
 
! Отговори
УМЕН преди 2 месеца
до "българина"Мисленето не е от силните ти страни!
33
6
 
6
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
До Анонимен, истината боли, независимо дали си селянин или гражданин, единствено хората с ментални уреждания, не правят разлика, кое реално и кое не... а реалността е такава, България след 89 стана клоака във всяко отношение и никой не го отрича, миграцията и демографията ни го натъртват всеки ден ама ко от туй? за туй все така до последния българин. споко след още 30 г и мъката ще свърши... ПРЕПОЛОВИХМЕ!
32
1
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 месеца
До Кара-ванаПо голям примитив от теб няма тук!!!