По какъв график ще учат децата до пролетната ваканция?

Междусрочната им почивка ще продължи до 12 април
1 апр 2021 07:28, Ния Христова
9
По какъв график ще учат децата до пролетната ваканция?
Снимка: БГНЕС
Учениците продължават с онлайн обучение, въпреки частичното разхлабване на мерките в страната. 
 
За класовете от 1-ви до 11-ти, дистанционното обучение ще продължи още два дни, тъй като от 3-ти април излизат в пролетна ваканция. Учениците от 12-ти клас продължават онлайн обучението до 7-ми април включително. След това и те излизат във ваканция до 12 април.
 
След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица. Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.
 
Министерството на образованието трябва да изготви нов график, по който класовете ще се върнат към присъствено обучение в училищата. Предстои да стане ясно дали ротационният принцип ще е същият както преди – от 1-ви до 4-ти клас само присъствено, а останалите класове да се редуват през две седмици в класните стаи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
възмутена преди 3 години
Обаче в този сайт явно журналистите сте ***- каква междусрочна почивка???? Това е пролетна ваканция!!! Визирам подзаглавието.По какъв график ще учат децата до пролетната ваканция?Междусрочната им почивка ще продължи до 12 април
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да знаете: Това онлайн обучение не е никакво обучение!Много от децата правят всичко друго, но не и да учат.*****Добре, че някои учители си стягат децата, та учат дори повече.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на стария тип войни децата изобщо не са учили. Сега поне учат. Някога войните са вкарвали децата в заводите. Сега са пред компютъра. Колкото и да не ни харесва, тази война е много по-добра от предишните! Пак ще умрат няколко милиона, отново държавите ще обеднеят и ще се групират на някакъв принцип, но поне не падат бомби, не рушат домовете ни и не ни правят бежанци насила. А и децата не са изцяло изхвърлени от обучението както е в една типична война!
4
2
 
24
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Те по принцип много от децата правят всичко друго, но не и да учат ... разликата е, че сега родителите им го виждат
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
почивката не е междусрочна ... язък ви за присъственото обучение
2
19
 
9
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Това онлайн обучение не е никакво обучение!Много от децата правят всичко друго, но не и да учат.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Образованието през последните години и без друго беше в кома, но сега окончателно го уморихте. Въобще няма смисъл от обучение. Никой няма да усети разликата дали се обучават присъствено или неприсъствено.