В Бургас свалят маските на открито от днес

Част от ограничителните мерки отпадат днес, 1 април.
Обновена: 1 апр 2021 08:05 | 1 апр 2021 07:50, Ния Христова
7
В Бургас свалят маските на открито от днес
Снимка: БГНЕС
В Бургас от днес отпада задължителното носене на предпазни маски на открито. Заради все още усложнената епидемична обстановка в Бургас има някои изключения от заповедта на министъра на здравеопазването за разхлабване на мерките. Това реши Общинският кризисен щаб за борба с Covid-19, предаде БНР. 
 
Пенсионерските клубове остават затворени за посещения. В дневните социални центрове за хора с увреждания ще се допускат само индивидуални занимания без групови терапии.
Още по темата
 
От 5 април всички детски градини на територията на община Бургас ще отворят. Общинският щаб призовава тези родители, които имат възможност да осигурят грижи за децата си в домашни условия, да го направят. По този начин ще се ограничат контактите и струпванията на хора и ще се попречи на разпространението на вируса.
 
Все още има голямо натоварване на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас. На денонощие на спешните телефони се получават между 180 и 200 повиквания. Към настоящия момент все още има свободни легла в медицинските заведения. При увеличаване броя на заболелите от коронавирус РЗИ – Бургас има готовност до края на седмицата да издаде заповед за разкриването на допълнителен брой легла в болниците в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бургас сваля пейките, маските.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По този повод може всеки бургазлия да си изгори на центъра маската която е била предвидена за навън
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много съжалявам - бизнеса с маските свършва!В какво ново да инвестирам - кредитни заеми?Хора опичайте си акъла, кого избирате на 4.4.!
4
0
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Ама то и такава глупост ли е имало? Пейките ще ги връща ли кмета, или вече си ги сложи на село?
3
1
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Варна...морето...сините вълни,община Обзор ще присъедини,Щом като хубаво беше с Бургас,защо се отцепи, избяга тогаз ?!
2
0
 
15
 
! Отговори
Eдин От Навалицата преди 3 години
И какво - преборихте вируса, той уплашен побягна нейде по света, страхотно невероятните ви "мерки" дадоха резултат, болниците са празни, никой не умира, всички са щастливи, държат се за ръце, танцуват и пеят песни на победата... С тези ваши "мерки", сте толкова смешни, че ти идва да заплачеш! "От глупав по-глупав" е филм, но у нас е на истина и то върви продължение.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бързайте да се радвате, Боко още не се е събудил, може като изпие кафето друго да му дойде на акъла. Нали сам си каза - като ластик сме, отваряме-затваряме